Rätt band vann?

 I och med lördagens final på Dansbandskampen blir svt ett trevligt program fattigare. Med en lyckad finalkväll, lite som en askunge-saga, får vi väl säga att slutet blev tämligen gott i alla fall.

 Inledning med en hel del namnkunniga band som Wisex, CC & Lee och Donnez kändes det som de övriga banden skulle falla ett efter ett längs vägen. Dock föll banden av i en ibland lite övarraskande ordning. Startfältet gallrades rask ur och nya unga band fick lämna in.
 Då Wisex föll i ett tidigt skede, höjdes dock ögonbrynen en smula. Även ett så pass segertippat och bra band som Donnez lämnade tävlingen före t. ex. Patriks Combo, som inte imponerat på mej åtminstone. Ett band som Pure Divine, dröjer sig kvar i både hörselgången och på näthinnan, tror vi får se mer av dem,vad det lider.

                                           
                                          CC & Lee tackade glada för sig under finalkvällen

 CC & Lee hängde länge kvar, men lämnade tävlingen i god tid före finalen. Att bandet fick vara med för andra året i rad kändes inte rätt i min mage, och än mindre då bandet sedan dök upp som joker åxå. Folkets val, så inget att knorra över.

 Äntligen finalkväll och vinnaren skulle koras. Bandens första låt var, så vitt vi förstår, Deutgens val, och Elisa's spelade igen "Varenda veranda" bugg tempo, som framfördes så bra det nu gick. Helt ok, men buggsuget infann sig inte helt!
 Willez kontrade med, milt sagt, välkända "Säg inte nej", som känns lite uttjatad vid det här laget. Även här var framförandet helt ok, med ett lite större inslag av buggsug.
 Tredje band till scenen var CC & Lee som framförde Kicki, Bettan och Lottas gamla dänga " Vem är det du vill ha?" Tjejerna var taggade till tusen och överröstade sin orkester. Inte helt bra då dansarna vill höra musiken för att dansa till.
 I denna omgång, med Deutgens val, blev det dött lopp mellan Elisa's och Willez här hos oss, med CC & Lee på andra plats, enligt oss!  

 Nästa omgång var det bandens egna låtval. Elisa's gick här ut med Lasse Berghagens låt, "När du vaknar", som gänget framförde bra! En bra låt som vi hoppas få höra igen, även om den inte fastnat i min skalle riktigt. Vad det nu beror på?
 Willes har en riktig bugg-hit i sin "Ett, Två, Tre" som däremot sitter som en "post it lapp" i huvudet redan nu! Bandets lite skramliga och rockiga image gillar jag. Här poppade buggsuget upp i toppnotering!
 CC & Lee gick ut med "Känn ingen sorg för mig Göteborg", som åtminstone inte jag förstår varför de valde som eget val. Strongt att välja en fox här, men fox-suget uteblev här hos oss.
 Knapp seger till Willez, före Elisa's och med CC & Lee som trea i omgången "Eget val", enligt Sjöhage-juryn! 
 
                                              
                                             Willez har en dunder-bugg i sin "Ett Två Tre" ! 

 Ett band till utröstning i detta skede och här drog CC & Lee nitlott i folkets val, och tackade för sig. Trea i dansbandskampen är inte illa det heller, och vi gratulerar givetvis!
 Duell mellan de unga banden känns rätt! I mitt tycke är det detta som Dansbandskampen handlar om, unga band som skall ge dansen en skjuts framåt! 
 Här framförde båda banden den av Lasse Holm, nyskrivna låten "Det här är bara början". En skön bugglåt som båda banden tolkade på var sitt sätt, båda bra! 
 Elisa's version kändes lite mer traditionellt dansband, genomtänkt, säkert och utomordentigt bra framfört! Elisa's har verkligen växt under sin resa! 
 Willez tolkning lutade mer åt det rockiga hållet, kanske inte fullt så genomtänkt, men buggsuget var skönt kännbart! Ett bra framträdande även här.
 Nu blev valet svårt, Willez har gjort en jättebra resa, men kanske skipades rättvisa i alla fall då Elisa's tog hem den slutgiltiga segern!   

                        
                                           Segerrusiga Elisa's efter konstaterad och rättvis vinst!

 Här hos oss kändes det rätt när Elisa's avgick med segern! Ett ungt band som har framtiden för sig, och visst skapades en dansbands-prinsessa under årets dansbandskamp. Med ett gäng prinsar i sitt följe så klart!
 Dansbandskampens mål att belysa unga dansband har lyckats tycker jag. I mitt minne kommer givetvis Elisa's och Willez först, men även Pure Divine och Jeppez som trevliga minne från årets omgång!
 
 Vad tycker Ni om årets omgång av Dansbandskampen?  Låt höra med en kommentar!  
                                                                                                                                                   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
                                    
                                           

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Bjäkebolsjuryn tyckte att rätt band vann, med andra ord Elisa´s. Men även Willez och Cc & Lee gjorde bra i från sej och vi vill se mer av både Elisa´s och Willez. Även sysstrarna med göbbar) Inte illa när kommer från en danstokig som egentligen är lite kräsen när det gäller dansband. Vi önskar dom båda stort lycka till i framtiden. Även jag tycker det räcker med CC & Lee i kampen nu, medverkan två gånger räcker gott. Dom har ju sitt på det torra nu, så vi tar oss en sväng om till dom ute på banan i stället när tillfälle ges. "Ett två tre du hänger väl med" den sitter som en smäck!!

2010-12-12 @ 20:40:45
Postat av: Ote & Inge!

Vi önskar alla Buggsare, Arne & Ulla en fin och trevlig Luciadag i morgon. Natten går tunga fjät!

2010-12-12 @ 21:01:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0