Vi lägger pannan i djupa veck!

 Avdelningen Bugg 4:a kom upp på golvet utan uppmaning i söndags. Lättdistraherad som man är hade jag tankarna på annat håll och Ulla startade upp första uppvärmningslåten för Er per omgående.
 Men å andra sidan har Ni varit med om proceduren några gånger nu! Flera av Er har dansat med oss ett antal år, vilket vi tar som en stor komplimang! Lite vanvördigt går flera av Er under epitetet "Gamlingar" nu, vilket inte har med ålder utan med erfarenhet att göra!!  Vilket bevisas då instruktörsramsorna rabblas lika bra av deltagarna! Rulla in på 1 å 2......


                        
                                 Helt ovälkomnade startade buggänget sin uppvärmning!

 Jo Välkomstfrasen fick vi ta efter Er uppvärmningsrunda, men då har å andra sidan alla senkomna hunnit knyta på sig buggskorna och får ta del av den åxå! Välkomna är Ni i vilket fall som helst! Det tror jag Ni vet! 


                                  

 Då allvaret hade infunnit sig, började vi med att gå igenom förra gångens "Kramtur" en gång till. De allra flesta av Er har dansat den flera terminer, men för De nyare är det av vikt att förtydliga figuren. Lång är den och många delmoment skall monteras ihop för att den skall fungera som helhet. Fyra takter lång "kram" är anbefalld, Ni tjuvade väl inte till Er fyra takter extra... 


                        
                           Här tränades det "kram" av Ote och Åke! Trevlig tur denna "kramtur" väl?

 
 Efter allt kramande blev det så dags för kvällens nygamla variant. Denna samlig med figurer går under namnet "Överhuvud taget". En av de där turerna som hängt med sedan "Brors Danskursers" tid. En tur som varieras lite i utförandet omsider, medan vi håller hårt på den ursprungliga varianten. -"Utrullningen med sidbytet på 4 takter, och Tjejens framsteg på takt ett med hennes högerfot!" Brors röst klingar ännu klart i mina öron, även om jag senilat bort mycket annat! (Ibland är åldern bra att skylla på!) 
 Att vi sedan varierat slutet av turen en smula det är en annan femma, för här lägger vi på "Fullt ut" som egen variant. Lite kan en trähäst som jag, åxå få lov att ystra till...  


                                        

 Som vi tidigare sagt, har flera av Er dansat med oss flera år nu. Trevligt tycker vi och hoppas förstås att vårt devis, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" är den stora orsaken!

 Dessto roligare är det då att få presentera någon ny buggtur för Er då och då! "Gamla" buggrävar blir som nya igen och ber om en extra genomgång till av turen! Å, det gör vi ju så gärna! Samtidigt kan vi ju ägna en tanke åt alla nya deltagare, som alla turer är nya för. 

 Den nya varianten går under namnet "JoJo'n", vilket passar bra då tjejen snurras in i lås åt två håll som inledning av figuren. En lite kul passage i buggturen är då båda två snurrar åt samma håll, vilket låter omöjligt, speciellt då man har höger-vänster fattningen kvar! En kul variant, tyckte åtminstone vi, som helt klart lade pannan i djupa veck här och var! Vi repriserar varianten nästa söndag, jojo mänsan!


                        
                            Peter släpper tapetserar-verktygen en stund och finslipar buggen istället!


                        
                                   Lena och John var med och provade på den nya "JoJo'n". 


                        
             Det "gamla" gardet fick lite att tänka på i söndags. Här representerat av glada Marie och Karlsten.


                                   Efterlängtad Motionsdans med tillfälle för gnuss!


                        
                       Gnussinstruktören värvar nya lärjungar, här är det Carro som övertygas! :-)


                                                

 M
otionsdans med nykomponerad låtlista, som vanligt tillägger vi! Det är så vi gillar att framföra musiken hos BUGG's. Många fina låtar att dansa till har vi på lager och därför är det kul att kunna spela dem för Er åxå! Förhoppning att varje danslåt som börjar skall vara en liten positiv överaskning, och inte en välkänd serie låtar som man kan utantill. Sedan är det ju klart att några av låtarna blir lite av våra favoriter, och återkommer oftare.

 Samtidigt hoppas vi förstås att det skall vara trevligt att lyssna till musiken, även om man sitter ned en stund å hämtar andan. BUGG's skall även vara en musikupplevelse för alla, det hoppas vi på!


                                

 Klockan 21 tonnade sista låten ut och vi tackade Er för kvällen som varit. En afton i dansens tecken som började redan kl 16.30. Vilket ger 4,5 timme med dans, som flera av Er är med på från början till slut! Två kvällar kvar i samma anda innan tomten pockar på uppmärksamhet. 
 På återseende nästa helg säger vi till Er alla, och är det nu någon som inte provat på BUGG's än, men som funderar på't? Ta Er en titt till Tveta Bygdegård nästa söndag! Kurs eller Motion, Välkomna! 

                                                                                                              Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                Självklart bröstar vi sedan upp oss å säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Ja på Söndag ska vi påt igen skitkul,harä gött

2011-11-15 @ 18:39:54
Postat av: Ote & Inge

Ja kramturer tycker jag är gött! Väl mött på Söndag!

2011-11-16 @ 19:53:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0