Delfinal som halvtidskväll!

                                             Bugg 1:an finaldansade i söndags

 I och med att vi dansar final på första omgångens buggkurser hos BUGG's, dansar vi åxå halvtid för höstsäsongen. Sex stycken kurskvällar är genomförda, och lika många återstår innan juluppehållet och tomten kommer till oss. För givetvis siktar vi på omstart nästa helg!


                        
                                                    Ankie och Claes under söndagens finalbugg.

 Som inledning fick Bugg 1:an deltagare repetera förra gångens "Katapult", där vi påtalade killens lite mer offensiva roll. Här är det inte bara att signalera tecken med handen, utan här blir hela kroppens rörelse ett tecken. Killen kliver in i tjejens arm, och börjar därmed buggturen. En ofta använd buggtur på dansgolvet.
 Då vi lite som bonus lade till samma buggtur, men med "Handstöt" som tillägg, klurade det till sig. Just inlärda hand- och armrörelser skulle korrigeras om och fördröjas, å så skulle tjejen göra ett högervarv åxå. Mycket huvudbry blev det, "-När skulle handen visas å vilket håll skulle ja snurra?" Svaret är det samma som oftast, med träning brukar de flesta frågetecknen räta ut sig. 


                                 
                                     Repetition och träning gällde för gänget inledningsvis!


 Som vanligt lade vi så in detta i vår "Ramsa" och tränade vidare på detta. Det har blivit många turer att hålla reda på nu, men det ser ut att fungera för det mesta. Vi påtalar förstås igen att "Ramsan" inte är ett absolut sätt att dansa efter, utan bara ett sätt att komma i håg Era buggturer. Med ytterligare träning blir killarna säkrare i att variera sina buggturer efter eget huvud!

                        
                                            Stellan och Pia visar Dansglädje under bugg 1:an!


 Flera av Er kanske kände att "Ramsan" var ganska fullbelagd nu, men en tur ytterligare skulle vi klämma in där. Kvällens "nyhet" är en tur som är lite av vår egen tur, nämligen "Midjetaget"! En buggtur som i de övre kurserna ofta används som del i några buggserier. En liten lustifikation som vi har, detta med att lägga samman passande buggturer till lite längre serier. Kan sedan Ulla hölja tempot på låtarna åxå är lyckan gjord!
 För våra vänner i bugg 1:an skall vi inte krångla till det i onödan, utan här tränar vi den som singeltur. Denna buggturs klurigheter så här i början, är nog att komma ihåg det viktiga "baksteget" och steget "fram" före tjejens högersväng! Samma förutsättning gäller här, Övning ger färdighet... 


                                        
                                                              Övning i "Midjetag" gäller här!

 Många nya rörelser och handgrepp har deltagarna i höstens Bugg 1:a fått känna på! "Bugglärar'n har tjatat om än det ena och än det andra, korta fötter hit och vridna fötter dit, korta armar å takt som skall följas. Å så skall man se glad ut åxå, mitt i all koncentration. Ja mycket har det varit, men både Ulla å jag hoppas att Ni har haft kul i alla fall! Vi hoppas givetvis på återseende nästa söndag! Välkomna!



                                                    Bugg 3:an blandar nytt med gammalt!

 För deltagarna i Bugg 3:an har det varit en intensiv kursomgång. Under denna bugg 3:a har vi haft dansare som buggat på annan ort tidigare och därför har vi valt att lägga in lite buggturer från lägre kurser som komplement. Dels för att ge Er samma grund att bygga på som övriga buggare, men även ge möjlighet att hänga med på kommande buggturs-serier. En viktig förutsättning här har givetvis varit alla Ni "gamla buggrävar" funnits, för att ge säker handräckning på dansgolvet! 


                        
                                 En intensiv bugg har varit den röda tråden genom denna hösts Bugg 3:a!

 Några gånger har vi själva frågat oss om vi haft för högt tempo under kursen. Mycket bugg i flera variationer. Men.. Vi vill ju samtidigt hålla tempo genom kurserna. Våra deltagare ska inte vänta på musik som "kommit bort" eller bläddran-de i kurspapper. Det gillar inte vi då vi sitter i Er sits.
 Det vi vill vara nogranna med är buggturernas tydlighet. Mer finns att göra här, men vi jobbar på detta åxå! Hellre ägna tid åt en extra visning.... 
 Nej, vi hoppas kunna hålla högt tempo på BUGG's kurser. Hoppas givetvis att ni gillar det!



                                 
                                                      "Skönt flyt" eller inte, kul e de i alla fall!


 Efter uppvärmning repeterade vi förra gångens "Kråka höger" och kompletterade den med "Tjejkryp".
Vår egen "Låskolven" som vi testade förra söndagen fick sig en repris. Hur gick det här då? Blev det några snygga högersvängar som final, tjejer?
 "Sköna moves" som det yngre gardet kanske skulle kallat det,provade vi på, "skönt flyt" i vår översättning. För vi testade åxå "Handbyte bak killes rygg" med förflyttningen, vänster till höger, som inledning på "Kråkan". Frågan är: hittade Ni något skönt flyt här?


                                     


 Kvällens buggtur var åxå en BUGG's egen variant. Den lite kryptiskt namnade "Inåut-turen", dök upp för ett par år sedan, och används på BUGG's kvällar allt som oftast. Trevligt tycker vi! Här betonade vi den glada blicken, som inte bara är trevlig i sig, utan är lite av buggturens tecken. Smile!
 Även här kombinerade vi en smula, och lade till bl.a. "Erotikhandaget". Som sagt en fullspäckat kurskväll i högt tempo!

 Vi tackar samtidigt alla Bugg 3:an deltagare för en trevlig kursomgång, och hoppas Ni har gillat den lika mycket som vi! En Bugg 4:a står för dörren, och vi hoppas även här på återseende nästa söndag! Välkomna!  

 

                                                 Motionsdans som avslut på kvällen!


                          
                                        Victoria och Tommy tog sig en fox under Motionsdansen!

 Det känns som Motionsdansen har blommat ut i höst! Många väljer att stanna kvar från Bugg 3:an, några Bugg 1:or återkommer samt några anländer enkom för denna avdelning! Vi är väldigt glada för detta! BUGG's startade ju med viljan att få dansa, som ledstjärna! Å den stjärnan lyser än...

                                   
                                                           Bugg och fox i behaglig blandning!
 

                        
               Många börjar att dansa med buggen som prio ett, men upptäcker efterhand även fox'en! 
                                             Instämmer helt, säger både Anna och Karlsten!


 Sex stycken söndagar med Kurs och Motion hos BUGG's är till ända. Halvtid på höstens kurser, med andra ord. Vi har haft trevligt, tycker vi, och hoppas givetvis att Ni känner så åxå!
 Samtidigt hoppas vi att fler blogg-läsare ser dansglädjen hos BUGG's och gör oss alla sällskap den sista halvan av höstens kursomgång. För nu siktar vi mot både en Bugg 2:a och en Bugg 4:a nästa söndag! Samt naturligtvis en fortsättning på BUGG's Motionsdans! Välkomna! 

            Trots fel å brister, är vi fortfarande övertygade: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Så det så!

                                                                                                                          Hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Kommentarer
Postat av: Karlsten

Jag har äntligen upptäckt hur underbart det kan vara att kramas och dansa samtidigt. Bara hålla om alla snygga tjejer, slappna av, sjunka in i takten, rytmen (1 2 3å), drunkna i armarna på alla brudar, glömma allt. Tror jag ska sluta med bugg och börja någon nån foxkurs istället??????????



Eller så fortsätter jag med bugg ett litet tag till, jag ska ta mig en riktig funderare, ska försöka bestämma mig till nästa söndag. Svåra frågor jag har att brottas med, bilderna talar ju sitt tydliga språk.JAG HAR BLIVIT EN FOXARE, tillhör numera klubben "kramgoa gubbar". Om jag inte dyker upp på nästa buggkurs, då befinner jag mig troligtvis på nån foxkurs någonstans i Sverige!!!!!!!!!!!!!

2011-10-17 @ 20:43:43
Postat av: Anonym

Trevligt Du åxå har upptäckt detta!

Å sen är ju det fina med BUGG's att vi har även fox på programmet! Du behöver inte flytta!!

Tja Hawaiskjortan till å me kommer fram då vi testar salsa efter nyår! Eller cowboyhatten till Linedancen...

Välkommen på BUGG's fortsättning, du kramgoe gubbe!!!

2011-10-17 @ 20:54:34
Postat av: Ote & Inge

Helgens danstips: Whalströms Forshaga Folketshus Fredag 21 okt kl 21,00-01,00. Kul om det kommer fler Buggsare. Karlsten: det finns säkert många fina tjejer att foxa med även där L

2011-10-20 @ 22:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0