Bugg 2 med dubblett i handbyte!

 
 Robert och Erica startar kursen med uppvärmning.
 
 Ja, och inte bara Robert och Erica, utan hela Gänget fick sig en lite förlängd uppvärmning som start i söndags. Dansträning är viktig del av buggkursen, så därför körde vi några extra byten för Er.
 Några goda råd blev det förstås i bytena. Som att känna efter så att takten sitter fint innan vi startar själva buggturs-byggandet. Sitter takten bra så behöver killarna minimalt med kraft attt föra/guida sin dam. Detta provade vi åxå på, genom att killarna skulle föra sin tjej med bara ett finger. Små inlägg som vi hoppas ska ge en allt bättre bugg.  
 
          
 
          
 
  Förra gångens "Handbyte bak killens rygg" fick bli föremålet för nästa träning. Vi delade upp buggturen i sina beståndsdelar igen, och gick igenom takt för takt, steg för steg.
 Några extra noteringar kan ju vara att killen flyttar sig sitt steg åt höger på 2:ans takt, och kommer på så sätt undan för tjejens " höger framsteg".
 Likaså att tjejen tar sitt högersteg lite offensivt på 3:ans takt.
 För den som vill träna vidare, finns schemat i förra veckans blogg, från Bugg 2:an. Tja, skrolla tillbaka i bloggen, och ta en sväng på köksgolvet...
 
 Stig och Ann-Charlotte
 
 Detta tog vi och tränade på en god stund. För här har vi en buggtur där killen både skall flytta sig i ett mönster, och samtidigt föra sin tjej på ett tydligt vis. Tjejens högersteg på 3:ans takt skall killen guida på ett tydligt vis, och sedan guida henne runt i högervarv!
 Att killen sedan skall tänka på dansriktningen, ställer nog till det lite extra i skallen...
 
          
 
Stig-Erik och Kerstin 
 
 Strax före pausen tog vi och kände på kvällens nya buggtur. Här var det åter dags för ett handbyte, men denna gång bakom tjejens rygg. Vilket således blir figurens namn: "Handbyte bak tjejens rygg".
Här blir inledningsorden att ta en vänster/ höger fattning, och vända killens rygg i dansriktningen.
 
          
 
 Om vi spaltar upp figuren, "Handbyte bak tjejens rygg", i sina delar, skulle det kunna se ut något så här:
*Gärna 4 grundsteg som start.
*Samma 4 steg, men killen markerar figuren med sin v-hand mot tjejens h-axel på 1: ans takt.
*1 Killen vrider v-hand lite medurs, och båda kliver sitt framsteg. Tjejen lägger v-handen på killens axel, medan killen tar ett omtag kring hennes midja. Redo att byta handfattning bakom hennes rygg.
*2 Handbytet görs klart, och tjejen börjar sitt första högervarv. Under detta varv skall killen hålla sin högerhand LÅGT!
 *3 Tjejens andra h-varv guidas av killen som höjer sin högerhand. Och vackert följer efter, i takt! 
Ingen "avig fattning" uppstår, så dår varven är klara är det "bara" att bugga vidare med önskad figur. Som i detta fall mycket passande kan bli "Handbytet bak killens rygg" . Två buggturer som vi tycker passar alldeles särskilt bra ihop... Se bara till att vända tjejens rygg i dansriktningen bara!
 
 Marie och Fredrik i träningstagen
 
          

          
        Jonas och Linda                            Ann-Charlotte och Stig-Erik
 
 Eftersom det stundar Dansafton på lördag, ville vi ge en liten introduktion i vårt sätt att dansa Foxtrot. Förhoppningsvis kan stegmönstret komma till användning då. Killens första steg blir med v-fot framåt, och tjejens h-fot bakåt. Lite klurig räkning säger en del, men låter som följer 1-2-3å1-2-3å1-2- osv. Alltså en snabbare fotflyttning på "å"-takten. En sak är att lära mönstret, å en helt anna sak att lära sig Foxtrot. En dans som kräver sin träning, men som hör till de följsammaste dansstilarna, tycker jag.
 
 Tommy guidar Marie i buggandet
 
 De sista 10 minuterna blev det bugg för hela slanten. Båda varianterna av "Handbyte" stod på programmet, och förhoppningsvis kunde Ni konstatera hur bra de båda varianterna passade samman. Handbytet bakom killens rygg, renderar i en vänster/höger-fattning, som passar att utföra "Handbyte bak tjejens rygg" med. Det genomförandet ger åter en höger/höger-fattning och cirkeln sluts igen om man säger...
 
          
 
         
Markering.                                              Handbytet. 
Bengt och Eva byter händer i kvällens variant.
 
 Mycket prat om stegmönster och markering. Glöm bara inte bort att ha kul med buggen åxå, bland alla detaljer!  Att dansa bugg är ett av de trevligaste sätten att njuta av skön musik till! Så lägg på en skiva med Er favoritmusik och låt Er ryckas med i skön harmoni. När takt och rytm blir gemensam, uppstår en njutning som är svår att slå. Om Ni förstår vad jag menar....
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" -En svårutbytt sanning!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0