Visst blev det en välfylld kurskväll!

 JoJo, vi Knöt ihop både Rally och Dyk.
 
Söndag och nystart på buggkurserna igen.
 
 Halvlek för våra buggkurser under hösten 2014, vilket innebär omstart för båda våra buggkurser. Denna andra kursdel har fått namnet "Bugg 3-4" och kommer liksom den tidigare att innehålla en, förhoppningsvis, trevlig mix av buggturer från lite skilda kursdelar. Vi gillar ju som bekant kombinationer av buggfigurer åxå, och det lär nog märkas vad det lider. Självklart säger vi Hjärtligt Välkomna till höstens andra halvlek hos BUGG's!
 
          
 
          
 
 Lite ombyte i besättning blev det åxå till Premiärkvällen i söndags. Någon saknade vi, och några kunde vi glädjande nog återse från tidigare kurser. Nu råder det ju älgjakt och virustider, så vi ser med spänning fram emot nästa söndags Deltagare. Men vi som var där kunde konstatera, en trevlig kurskväll, igen!
 
Roger och Lisbeth lämnade Årjäng, och styrde kosan mot Säffle. 
 
  Kvällens första uppgift blev en återblick från i söndags. Då tränade vi på "Jo-Jo'n" men hann inte ge den full rättvisa. Reprisen passade in alldeles perfekt, då vi ju hade några nya deltagare, som tillsammans med ordinarie laguppställning fick träna vidare på figuren. Ett litet stegchema finns med i förra veckans blogg, från 2-3:ans kursdel. Kika gärna in där om Ni funderar att träna vidare under veckan i hemmet.
 
          
Här är det buggturen "Jo-Jo'n" som tränas.
 
Britt och Anders i momentet efter bådas högervarv...
 
          
 
          
 
 Det blir alltid en härlig fart på dansgolvet när Ulla bjuder upp med musikalisk tilltugg. Att det finns en stor variation på Er repertoar är inte svårt att konstatera. Den sista dans-uppgiften blir förstås mest vanligt förekommande, men milde tid vad Ni buggar på och blandar figurer.
 
 Tommy och Maria tar del av kvällens uppgifter.
 
 En av de där äldre buggturerna, "Tjejdyket" tog vi upp som grundvariant denna kväll. (Tänk att förr, på den lite mer ociviliserade tiden innan jämnlikheten blev aktualiserad, kallades figuren "Kärringdyket"! Det var en helt annan tid det!)
 Nåväl, i vilket fall som helst lät vi gruppen prova på figuren, som vi naturligtvis inledde med den viktiga markeringen. Därpå dök kärring.. tjejerna in i killens armcirkel, backade sig ur situationen, och avslutade helt riktigt med högervarv. Så grundvarianten kunde vi anse som fungerande.
 
          
Victoria dyker, och Annica är på väg att backa sig ut ur byggturen.
 
 Sedan har vi ju ett par alternativ på denna grundvariant, och den första tog vi upp per omgående. Figuren går under det lite kryptiska namnet: "Lotusdyket" och har en annan ingång, vilket ger den ganska invanda figuren en helt annan prägel, tycker vi.
 Ingången påminner om "Rallyturen" men här vänder vi bort det första korstaget v. över h. till ett h. över v. istället. Killen gör sitt lite snabba högervarv, och hinner just guida tjejens baksteg och ansats, innan hennes dyk kommer. Visst är det en trevlig variant på en gammal välkänd buggtur...
 
          

          
 
 Tjaha, när ändå "Rallyturen" kom på tal, så kunde vi ju lika gärna ta ett nappatag med denna variant åxå. En buggtur med en lite tredelad sammansättning.
 Första delen innebär markeringen, och tjejens grepp om killens visade hand, och även här blir resultatet en v. över h.
Nu inträder det mystiska att killer kliver under sin egen vänsterarm å låter tjejen följa med, och gör det en gång till, som andra delen..
 V över h korstag återkommer, detta korstag skiftar vi till ett h över v, och utför därefter detta vi kallar "Ryggtavlan". Kom bara ihåg en tajt handfattning, taktföljande, om tjejen ska ha lite nöje ur avslutningen åxå... 
 
 Kul med bugg, tycker allihopa!
 
 Hårdknut i perfekt moment, med Annica och Karlsten
 
 En buggtur som åxå kommer lite på efterkälken är ju "Hårdknuten". Här tillkommer ett evigt resonemang om antalet takter i figuren, som jag knappt förstår själv. Ingen klander om någon tycker vi svamlar noja...
 I vilket fall brukar vi få till ett skapligt utförande, vilket Ni ska ha eloge för. 
 Som knorr på figuren kan Ni lägga till både "Midjetag" eller "Torped". Båda två ger ett passande avslut på en lite bortglömd buggtur...
 
          
 
          
 
          
 
 För en gångs skull behövde vi inte kursa på övertid, utan kunde använda sista minuterna till fri bugg istället. Å visst blev det en skön blandning när Ni buggade kvällens varianter i skön kompott. 

 Johan och Josefin är två av våra mycket duktiga buggare!
 
  Som vanligt blev vår kurskväll rik på både utsvävningar och sidospår. Att Ni lyckas sortera ut det viktigaste är bra gjort, och tyvärr kan vi inte lova någon större skillnad framöver heller. Men nu är det ju så här det är hos BUGG's...
 
 Tack för en trevlig kväll och hoppas på återseende nästa söndag...             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som trots allt inte drar sig för att avsluta med: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0