BUGG's dansar ut påsken!

                                           På annandag påsk samlas BUGG's gänget igen!
                       
 Det har blivit lite av en tradition att lägga påskens kursomgång på annandag påsk. Gänget samlas för en dans innan arbetsveckan börjar igen. I år extra trevligt att mötas och diskutera helgens dansevenemang på Medis.
 En given start hos BUGG's är att läsa igenom vårt informationsblad, där vi kommenterar egen dans och dans i bygden.

                       
                    BUGG's informationsblad läses koncentrerat igenom, vad är på gång måntro?

 Först ut på plan denna kväll var våra bugg 3:or. Sedvanlig uppvärmning som första punkt, då även senkomna kursare hinner anlända. Repetition av förra gångens "Katapulter" och "Polistur" , samt en bonustur i vår egen "Medistur". Kvällens nyhet blev ett botaniserande i ornitologins revir, där den vanligt förekommande "Kråka höger" flaxades fram unisont. Allt detta gavs sedan tidsmässigt utrymme till att träna fritt, som avslutning på kurstiden. Mycket att kul öva!

                     
                    Våra bugg 3:or utökar sitt buggturs-register inför sommarens danser.

 Som "andre man till rakning" denna kväll ställde DansMix 2 upp med fullt lag. Ett litet överskott av danssugna tjejer jämnades ut med Per och Peter, som inte fått nog av buggkurs i sin ordinarie bugg 3:a. Vi tackar för hjälpen och gav därmed tjejerna ett mer jämnspelt lag att repetera förra gångens "Kramtur" med. Jodå, båda inhopparna fixade denna lite svårare tur med, duktiga grabbar!
 Dagens nya tur som funnits med ett par år nu var våran "Snoatur", där rätt takt och stadigt midjetag, var två bra förutsättningar. Lite svårare turer i DansMix 2, men så är det inga nybörjare vi jobbar med heller!

                
                      Ett vasst gäng våra DansMixare, avancerad bugg och dubbelbugg!

Den så viktiga kaffepausen med lite tid för prat, och sedan full fart igen på kursen. Nu fortsatte vi med Linedance och tränade vidare på våra danser. Även här har vi skruvat upp svårighetsgraden en smula, men nu börjar det sitta fint! De första Linedancerna sitter i ryggraden nu, så tempot höjs ett snäpp, men ni fixar detta åxå! Ser jättebra ut!

 Traditionell avslutning med BUGG's Motionsdans fick stå som final på påskhelgens dansande. Ett danspass i två delar, där första halvlek bjöd på bugg och fox i lagomt tempo, för skjortan ska hålla sig torr mer än en dans. Kända godingar blandas med nyare låtar, och en och annan reprislåt på Torgny Melins påskdans på Medis dök även upp.
 Efter en kort pause, tog sedan pass två vid, där bara bugg i ett lite snabbare tempo lockade till bugg för motionens skull.
Här är tanken att bugglåtar som bara inte går att sitta still till, skall radas upp som ett pärlband. Efter en halvtimme här brukar ben och fötter kännas av, pulsen har fått sig en genomkörare. Som i BUGG's slogan: "Dans med hjärtat"!
BUGG's / Arne

     
         I BUGG's Motionsdans blandas bugg och foxtrot till dansglädje!

                        

                     Vem Ebba Englund höll som kvällens favorit är ju klart: Farmor Maria, förstås!

  

Kommentarer
Postat av: Ote

Visst var det varmt och gott i går som vanligt. Det blev en hel del bensprattel trots att min göbbe tog ett dansbrake och våra vänner åkte hem när motionsdansen drog i gång men är man krasslig så är man. Ha det gött resten av veckan så hoppas jag att vi är fulltaliga på Söndag. Kram kram!!

2009-04-14 @ 21:20:41
Postat av: Tommy Englund

Hej på er. I morse såg jag fram emot buggen i kväll men kom på att är färdigbuggat på Torsdagar,ja ja jag får väl klara mig ändå.Ha de gött så ses vi på Söndag.

2009-04-16 @ 17:57:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0