Torsdagsmotion med nöje!

 Hej på er alla BUGG's dansare!  Så var det dags för andra kurskvällen för våra nybörjare på Syltoppen. En genomgång av förra gångens övningar tror jag kändes bra, man är ju osäker i början. Grundsteg och Cirkelbugg utökades med två Karuseller, och så kom Buggsväng i två varianter. Ja, det blev mycket att hålla ordning på, så nästa gång skall vi samla ihop det hela en smula, så det blir enklare att hålla i minnet! Ha det så bra tills nästa torsdag!

 Motionsdansen på torsdag blev åter välbesökt! Sanning att säga kände vi en viss oro för denna dans, om det skulle gå att få deltagare, men än har det fungerat bra. Torsdagsdanser har väl inte funnits här sedan hotelldanserna på nittiotalets mitt, så den traditionen tar nog tid att få igen. Dock dansades det friskt hos oss i torsdags, med kursare som stannade kvar och tillkomna enkom för Motionsdansen. En lugn första "halvlek" rundades av med kaffe att stärka kropp och själ med, inför en något tempohöjd andra halvlek. Ett rockmedley som final höjde pulsen, och fuktade de ställen på skjortan som var torra dittills. Får faktiskt erkänna att benen kändes lite sega på fredagsmorgonen, nån mer som kände så? Ett tecken så gott som något, på att dansen gjort verkan!
 En ny fristående bloggare under rubriken: Säffle i världen" har gett oss positiv respons i sin blogg. Trevligt tycker vi, och hälsar samtidigt "Stig-Allan" välkommen på en mer närgången titt!
 Vi bifogar några bilder från torsdagens dans, och alla glada dansare. Det är glatt hos BUGG's! 

  
  


Torsdag å bugg igen!

Onsdag kväll här i stugan å förberedelserna på gång för morgondagens kurs å motion! Vår bugg 1:a kör sin andra kurskväll kl 18.00 på Syltoppen imorgon torsdag. Vi repeterar givetvis förra gångens turer, så gör vi alltid, och då detta sitter går vi vidare. Imorgon står en fortsättning på "Karusellen" på tur, testa "Buggsväng" och så är ni på god väg! Ett duktigt gäng, som har alla förutsättningar att lyckas bra!
 Till alla Motionsdansare kan vi bara säga: Välkomna till BUGG's Motionsdans, Syltoppen torsdag kl. 19.30! De som ännu inte provar på denna dansform, har något trevligt att upptäcka. Gamla godingar och nya dans-hits varvas, gärna med touch av rock,n roll, det är vår stil! Skippa tv'n, å stuffa på Syltoppen!  Ses imorgon, BUGG's / Arne
 Ett litet tips till er som surfar runt på nätet: Ulla bloggar på tidningen "Får jag lov" och deras blogg, sök på. "Får jag lov" och sedan på "Medlemmar" och"Bloggar". Hon skriver om BUGG's och dans ur hennes ögon.
 Nej, ny kastar jag mej över musikdator'n å morgondagens spellista.  Få' se nu, nå't piggt att börja med.......

                                            

Kursstart med P-problem!

 Ett smärre parkeringsproblem uppstod, enligt utsago, då BUGG's startade upp kurserna för våromgången. Vintertid är det upplogat på den övre parkeringen, till och från, och detta har räckt till, som det vart hittills. i söndags vid skiftet mellan första och andra kurs blev p-ytorna överbelastade, och några fick vänta på att första kursomgången åkt. Vi kommer att ta upp problemet med hyresvärden, Säffle FF, och hoppas på mer upplogade ytor, men hoppas ändå ni har överseende med problemet.
  Mycket folk blev det på både bugg 2+ och DansMix 1. Mer än vi vågat hoppats på! Bugg 2+ är ju lite av ett test, där målgruppen vart de som gjort en pause i buggandet, och nu vill repetera upp sig. Tydligen var detta en uppskattad kurs, det gläder oss! Många från höstens bugg 2:a, men även flera för oss nya deltagare fick hitta  rytmen i både musiken och BUGG's. Som vanligt lite spännda deltagare i början, men alla fann snart att vi tar det hela med glimten i ögat. Alltfler leenden så länge kursen fortgick. Ser ut att bli ett bra gäng!
 En glädjande överaskning var att se vår följeslagere Karlsten, komma och undra "Är det här det är buggkurs!" Han smälte snabbt och vant in i ringen. En och annan kurs har han ju gått!
 DansMix 1 följde så. Tanken är: "Repetition och mer än bugg." De flesta av deltagarna kan starten lika bra som oss nu, men vi håller oss till programmet, och hoppas kunna klura till det vad det lider. Bugg, javisst, men även Dubbelbugg och Linedance gjorde att alla fick dansa, denna vår välbesökta premiär! Skratt och kommentarer, gänget är på plats!
 Till Motionsdansen stannade flera kursare, men flera nya deltagare dök upp. Det dansades fox och bugg i lugnt tempo fram till pausen. Fika med kaka eller bara vatten. Så startar delen som blivit lite av vår modell. Låtar med det där extra, som gör det omöjligt att sitta still. Kort sagt, Motionsdans hos BUGG's!
 Då sista gästen gått, sa jag till Ulla: "Va' nöjd ja är med kvällen, så kul de va!" Hon nickade å sa, "Ja!" Hoppas ni kände lika dant och att vi ses nästa söndag igen! Eller på Motionsdansen på torsdag, kanske?               BUGG's / Arne

   
     
   

Fullt hus på premiär!

 Att starta upp en verksamhet är alltid lite pirrigt. Trots annonser och övrig reklam, vet man inte om upplysningen går fram eller hörsammas. En kvart före fem gick jag å Ulla runt och grunnade om det verkligen skulle komma nå't folk. Tio i fem började så en och annan droppa in, vi välkomnade å tog i hand, pratade om ditt å datt. Så började raset! Ja tolka mig inte fel nu, det rasade IN folk. Stolarna räckte inte till, man stod längs väggarna. Vår ambition att hälsa på all som kommer, den sprack! Men hjärtligt Välkomna, det är ni allihop! 
 När vi varit dryga trettio stycken på golvet har det vart lite trångt, man får börja tänka sig för i buggturerna. Man kan lätt säga att det inte var mer plats nu, för då någon hade räknat samman, så kom de till ca. 60 st!
 Mycket glädjande var att så många hörde till den yngre generationen, att få lära dem att dansa är en önskesak för oss! En annan mycket positiv del var att det var nästan hälften killar. Vanligt är ju ett stort underskott på killar, men nu hoppade fem av våra "äldre" killar in och gjorde golvet jämnställt. Ett jätteTack till Er!
 "Grundsteg och cirkelbugg, tramp i takt och om igen, karuseller med utrull, byte och svettiga händer, fel i takten å så kommer Arne å rättar till, Ulla byter musik, äntligen kaffe å pause, det här va' inte lätt!" Förmodar att era tankar går ungefär så idag,eller? Men kul tror jag att ni hade. Mycket prat och sorl, många glada leenden kursen igenom.
 Motionsdans på torsdag är ett oprövat kort. Räcker intresset för dans till på orten?  På premiärkvällen stannade ett flertal av kursarna kvar en stund och tränade. Vi hade lagt musiken lite lugnare med tanke på detta. Glädjande nog så droppade det in flera nya och gamla dansvänner, och dansgolvet fylldes på nytt. En bra början för torsdagsdans!
 Ett stort Tack till Er alla för en kanonstart på BUGG's Kurs och Motions kvällar! 
 Vi bifogar några bilder från premiärkvällen, givetvis.
                                               BUGG's / Ulla å Arne
    
      
        
 

Premiärnerver?

Hej på er alla!
 Ett stort Tack för trevliga kommentarer!
* Jo, redaktör'n är Välkommen imorgon t.ex.!
* Ja, trångt på dansgolvet var det, mesta antal dansare vi haft! Men plats för dej med, Britt "Prillig"  finns det! Välkommen!
* Givetvis, är ni Välkomna till oss även utan danspartner! Det kanske ordnar sig under kursens gång :-)  Dock vet vi att det brukar saknas killar, så tjata ni lite extra på era killkompisar!
 Som sagt så startar vi våra buggkurser imorgon torsdag, 22 januari, kl. 18.00 på Syltoppen i Säffle!
Premiärkursen är alltså en bugg 1:a.  En ren nybörjarkurs där vi börjar med att hitta takt och rörelse i samverkan. Du tar med lätta skor och ett gott humör, så fixar vi resten! Ingen föranmälan behövs, men ring om du funderar på nå't!
Efter kursdelen startar Motionsdansen, där första delen går i ett lugnt tempo, som passar alldeles utmärkt att träna lite extra för dej som nybörjare! Då hoppas vi även på en hel del motionärer, som dansar med, och får sin speciella del efter pausen, då vi höjer tempot ett snäpp. Ett danspass i BUGG's anda kan utlovas!
                                         Vi ses i morr'n BUGG's / Ulla å Arne.

                        

BUGG's in Line!

Hej alla BUGG's vänner!  Idag var det extra trevligt att öppna ST, ja inte ens det behövdes, då lokalpressen hade placerat vår KickOff på första sidan! Trevligt repotage i tidningen av Solveig Voyce, som vi sänder ett stort Tack till! Vi hälsar henne givetvis Välkommen tillbaka till BUGG's kurser, även utan kamera och block! För övrigt vill vi tipsa er om att artikeln ligger även på NWT's nyhetssida.
 Även tisdagen har gått i dansens tecken, men då i form av LineDance. Ett glatt gäng med PRO-damer har denna form av dans som en aktivitet, och har bett oss komma för att visa dem. En uppvisning står på programmet i februari för dem, så nu finslipas formen. Vi bifogar några bilder från denna träningskväll på Skogshyddan.
 Två dagar kvar till starten för vår bugg 1:a, på torsdag kväll kl. 18.00. Mer info kommer inom kort på bloggen och annons i ST. Så håll ögonen öppna, och tipsa gärna danssugna vänner! På återseende, BUGG's / Ulla å Arne!

   
 
 

KickOff med sting!

Efter ett jul och nyårsuppehåll som ibland kändes väl långt, var det så äntligen dax för BUGG's KickOff!  Å, vilken KickOff det blev!  Både jag och Ulla undrade om det skulle komma nå´t folk. Det gjorde det! Strax före kl.17.00 som var utsatt tid, fylldes sittplatsena upp till sista stol, och flera fick bli stående i väntan på starten. Vi uppskattar att närmare 60 personer kom och deltog mer eller mindre i vår premiärkväll, jättekul!
 Eftersom det kom ytterligare besökare, drog vi försiktigt igång med lugn dans, innan vi drog igenom informationen om vår vårsäsong. Våra vana dansare bistod nykommna att ta dansgolvet i besittning, å aldrig tidigare har vi sett golvet på Syltoppen så fullt! Utrymme för mer avancerade turer uteblev, men stämmningen steg i topp. I låtpauserna berättades om BUGG's i stort och smått, och gav en bild av vår verksamhet och egenheter. Trivsel skall vara en viktig del hos oss!
 Då alla fått ta en svängom, informerade vi om vårens aktiviteter, i form av framförallt kursdelen. Följande torsdag, 22:e januari, startar vi med en bugg 1.a. En kurs för alla nybörjare, där vi börjar från grunden.
 Kommande helg startar så fortsättningen med en bugg 2+, perfekt för er som kanske haft en kortare eller längre pause i buggandet, för att komma upp till nivå bugg 2.a, ja å lite + till det!
 DansMix 1 för er som gått våra 4 buggkurser fullt ut, kanske fler än en gång! Här testar vi mer än bugg, t.ex. Dubbelbugg, mer Foxtrot, givetvis Linedance å eventuellt nå´n Gammaldans. En kursdel där trivsel kommer först!
 Mer trivsel blev det så i form av kaffe med kaka! En pause i dansandet, å tid att berätta och diskutera, kanske om dans som vart och dans som kommer? En nog så viktig del hos BUGG´s!
Dansen fortsatte lugnt och fint, alla fick tillfälle att  prova på både bugg och foxtrot i behagligt tempo. För några blev detta första gången man testat detta, å vi hoppas att det gav mersmak! 
 Så gav vi under sista timmen av kvällen prov på något som är BUGG's signum, nämligen Motionsdansen! Ett tillfälle att bättra på kondtionen på ett av de trevligaste sätt som finns. Bugg i ett raskare, men taktfast tempo som är svårt att sitta still till! Hjärtat slår, en och annan svettdroppe tränger fram, å man vill mer...
 Vi hoppas alla fått en bild av BUGG's, å att den skall vara till belåtenhet! Vi kanske ses under veckan igen!
Vi tackar för en toppenkväll,till er alla glada deltagare!!
                           BUGG's / Ulla å Arne. 

                 

       

 

Mysig dans i Åmål!

 På lördagskvällen tog ett tiotal av Säffles BUGG's-buggare tillfället i akt att ta en dans i Åmål. Kamratgården var platsen för denna trevliga kväll, som arrangerats av Inge Edgren tillsammans med sin fru Ote. Ett 15-tal Åmålsdansare hade även hörsammat inbjudan, och gjorde kvällen välbesökt. Dans kvällen igenom och kaffe med dopp i pausen, trevligt folk att tjöta med. Kort sagt, ett bra recept på en trevlig kväll. Ett Tack till Inge och Ote!
                                                      BUGG's/ Ulla å Arne.

   

Till dans i Åmål

 Ikväll byter jag och Ulla ut körslaget mot en svängom på Kamratgården i Åmål. Sedan någon vecka har en inbjudan legat ute på vår blogg till detta evenemang, och några har anmält sig genom oss och förhoppningsvis några till Inge Edgren direkt. Skall bli kul att gå på dans utan att bära högtalare först! Vi ser fram mot en trevlig kväll!
 För Er som kollar på körslaget måste jag ändå fråga: Åkte rätt kör ut? En tendens har vart att mer namnkunniga körledare vinner på sitt kändisskap, är det så även ikväll? Släng in en kommentar, vi kollar då vi kommer hem ikväll!
 Tittade några på Let´s Dance igår? Jag hoppade ialla fall till strax innan CarlJan skulle dansa å David Helénius surrade något om "Skillnad mellan anklever å gåslever, det känner till och med Arne och Ulla". Vad menar han, och vem menar han? Trevligt om minnet av Karl-Petter och BUGG's lever kvar, men kan det va så? Men tyvärr den smakskillnaden känner vi nog inte till, dock hoppas jag vi ska skilja mellan bugg och fox imorgon, för då......
 Ja just då startar vi ju för våren 2009 med vår KickOff. En motionsdans som startar redan kl. 17.00, men där vi även dricker lite kaffe och berättar om vårens aktiviteter. Hoppas även att några nya dansintresserade dyker upp, å vi kan låta dem prova på.
 Hoppas på kommentar i kväll, samt hälsar alla hjärtligt Välkomna imorgon söndag, kl. 17.00 på Syltoppen! 
                                                     Vi hörs, BUGG's / Arne å Ulla!


                                                                


Let´s dance Rumba å Qvick step

 Två danser som vi i BUGG's inte så ofta dansar. Här ligger kunskapen på en minimal nivå, men tycka det kan man ändå! Det är en svensk gudagåva!
 Dagens rumba såg mest ut som nå´n sorts catwalk imitation, men som sagt i inledningen, kunskapen om denna dans är på låg nivå hos oss. Men tycka kan man ju ändå, som sagt!
 Inte för den är högre vad gäller qvickstep, men här fanns en glad sprittighet som såg ut som en dans. Favoriterna här blev för oss, i nämnd ordning: Morgan, en kille som har dans i kroppen! Laila, wow, såg jättebra ut! Blondinbella, ungdomlig ostyrighet gav snyggt resultat!  Å vilket bra inhopp av Nicke föresten, all heder!  Eller vad tycker du?
 Folkets jumbo blev trots allt Linda å Martin, inte vårt tips men......
                                                                                                                 BUGG's / Arne
                                                   

KickOff för BUGG's på Syltoppen!

 Hej Dansvänner, har ni letat fram dansskorna nu?  Hög tid att planera in söndagens KickOff !
Vi håller öppet hus, informerar om vårens aktiviteter, tar en fika. Låter intresserade se hur vi har det, å kanske prova på. 
Vi hoppas på en välbesökt, trevlig kväll! 
 Nu sitter vi å preparerar spellistan till på söndag. En lugn å snäll start, bugg blandas med fox i moderat tempo. Gamla godingar blandas med hetare vax, ja en och annan låt från dansbandskampen kommer på reportoaren. Kort sagt en spelplan i BUGG's anda!
 Men sen go´ vänner, efter fikapausen petar vi in en högre växel, å låter buggen få fritt spelrum. Även här kommer kända spår, men några nyare dito skall vi överaska er med. Vinnarna i D-B kampen, Larz-Kristerz, kommer som final, sedan skulle jag tro att en å annan skjorta visar upp nå´n fuktfläck.
En KickOff på gång som sagt. En våromgång med BUGG's, som alla dansintresserade är hjärtligt Välkomna till! 
En startkväll med kaffe, prat och framför allt Motionsdans! Testa BUGG's mellan kl. 17.00 - 20.00 på Syltoppen!
                                                                                                                      Vi ses! BUGG's Ulla å Arne!
Vi sänder med några bilder från höstens dans!

                      

Var körar du ikväll?

                              
Är det någon som är å körar åt Lasse Stefanz på Parkhallen i Arvika, måntro? Själv körar jag i tv 4's, körslaget i kväll. Körar å körar, leker väl mer besserwisser kanske, å dömer ut de andra.
 Ikväll märks det att alla körerna har fattat att det är allvar nu. De har plockat fram publikfriarlåtar på rad, å gör dem bra också! Rockdiggare är man, och många körer spelar på de strängarna. Team Wells är i sitt esse, Team Nanne kör en verklig tradrock och Team Erik väljer en superhet låt i upptempo. Alla bra!
 Men som körlåt faller jag för Magnus å Hannas mer typiska körlåtar, lutar mest åt Hannas känslosamma tårlåt. Noterar föresten Team Magnus uppryckning sen förra helgens magplask, här duger inte att gå på halvfart! Bra!
 Resultat, jo Ullas favorit Nanne får lämna leken. Rättvist? Nja, ikväll var alla bra, svårt val. Eller vad tycker du?
  Ta å kommentera, vi längtar efter din kommentar!!!
                                                                                                                                                  BUGG's / Arne

Å jag som inte skulle...

Äsch! Jag lovade mig själv att jag inte skulle kolla nån mer såpa på tv'n! Men en varm macka vid burken fick mig på fall!
 Å riktigt trevligt var det ju! Morgan gav en cha-cha som charmade till min förstaplats. Programmets starke man, Magnus, trodde jag skulle bli årets clown, men ack så fel jag fick. En kille med grace trots en jätte i muskelpaket, ytterligare en favorit! Magdalena Graaf imponerade, så även Idol Laila. Blir nog kul att följa Let's Dance, trots jag lovade mej....
 Vad tycker du? Kommentera min åsikt, du tycker nog annorlunda!
                                                                                                                                                        BUGG's / Arne


BUGG's startar sina buggkurser 2009!

                                         

                                                       Hej på er alla varande och kanske blivande BUGG's-dansare!
 Så startar vi då upp för vårens bugg- och danskurser hos BUGG's. Efter en del funderande har vi knåpat ihop ett program som syns ovan. Vi hoppas att det skall finnas något för alla!
 Som en inledning bjuder vi in alla dansintresserade till en Kickoff på Syltoppen, söndagen den 18:e januari. Ett tillfälle att bekanta sig med BUGG's och alla trevliga deltagare. Vi informerar om vårens aktiviteter över en kopp kaffe, tillfälle att ställa frågor finns så klart! Så låter vi kvällen fortgå med en blandning av bugg och foxtrot till dansvänlig musik, samt tillfälle att prova på, eller bara sitta å kolla in läget.  Fri Entré!   Välkomna!
 Redan på torsdagen efter, 22:e januari, startar vi med en Nybörjarbugg, en så kallad Bugg 1:a. En riktig nybörjarbugg, där vi startar från början. Ta med lätta skor och ett glatt humör, så fixar vi resten!
 En liten kluring i vår Bugg 2+ kommer så den 25:e januari, som blir inledningen på våra traditionella söndagskurser. Här ger vi chansen för alla de som buggat något tidigare, att göra en nystart! Vi komprimerar upp till och med en bugg 2:a, så vi får en bra grund för att hinna med en Bugg 3.a innan sommarens utedanser kommer. Ett tillfälle att ta vara på!
 Vår DansMix 1, är den numera traditionella överkursen hos BUGG's. Många har gått igenom våra 4 buggkurser både en eller flera gånger. Ett tecken på att ni trivs med BUGG's, tolkar vi. Jättekul! Här repeterar vi våra buggturer helt igenom, någon nyhet kommer, blandar in lite dubbelbugg, testar linedance och tränar foxtrot. Dansar å har kul, helt enkelt!
 Varje kväll, både torsdag och söndag, avslutar vi traditionsenligt med vår Motionsdans. Ingår i kurserna, men går givetvis att dansa som en aktivitet. Då till det låga priset av 20 kronor! Inleds med fox å bugg, som senare övergår i ren bugg i motionstempo. En favorit som ökar i popularitet, kom å testa!
 "Dans med hjärtat" - BUGG's slogan! En slogan med tre meningar: Dans med hjärtevännen, Dans för hjärtat, motionen alltså, men allra mest, Dans med Hjärtat =Glädje! Det är det BUGG's handlar om!
 Kom och testa BUGG's!   Söndag den 18:e januari, Välkomna!  Ulla å Arne.

Till dans i Åmål!

 Hej alla BUGG's vänner! Så är den långa Julledigheten till ända. Själv tillhör jag de lyckligt lottade som har haft en långledig helg, men flera av er har naturligtvis jobbat för fullt.Till exempel, våra änglar inom vården som ju inte kan stänga av vårdtagarna precis. Så nu är rättvisa skipad, å vardagen är kommen igen!
 Lagom innan vår egen uppstart söndagen den 18:e januari, så bjuds vi till dans i Åmål i Inge och Otes regi. Enl. nedan:

Dans till CD-Musik
 på
 Kamratgården i Åmål.
Lördagen den 17:e januari
Mellan kl. 20.00 - 24.00
Inträde 50 kr.
Kassan öppnar kl.19.00
Medtag eget knyte, och dansanta vänner!
Välkomna hälsar Inge och Ute!
-------------------------------------------------
Anmälan till:
Inge Edgren:   070-592 82 81
eller
BUGG's Mail:  buggs@live.se
BUGG'sMs:     076-148 83 85Hoppas vi ses i Åmål på nämnda kväll, för en dans!
  Vi önskar samtidigt en God Fortsättning på det nya året! BUGG's/Ulla å Arne,

Körutslagning igen!

 Har kollat på körslaget ni åxå? Det har vi i alla fall. Ett jämt startfällt där Team Wells och Team Nanne hade svängiga låtar, två favoriter. Team Hannas Queen låt var ett stark kort och Team Eriks finstämda låt var bra, men inte i min smak ändå.
 En besvikelse var Team Magnus, som i mina öron lät falsk, förkylning i gänget slängde Magnus in som en brasklapp före sången, kan va' så. Team la Gaylia fick enligt mitt tycke kören att låta som en kör, min favorit. Å vips var hon utröstad ! Mina tips har inte slagit förut i Dansbandskampen heller, så varför nu? Vad tycker du, är din favorit kvar?
 I övrigt Tackar vi för alla trevliga Nyårshälsningar som kommit in på skilda sätt! Kul att vi har bloggläsare även utanför vårt dansgäng! Välkomna att läsa om BUGG's äventyr, kansk vi kan locka till deltagande inom kort?
 En fortsatt trevlig helg på Er alla!
                                                                                             BUGG's / Arne

Ett senkommet Gott Nytt DansÅr!

                                           
 Med ett antal nedlåtande kraftutryck kring teknik i allmännhet och datorer i synnerhet, släckte jag ner både blogg och dator igår kväll. Två timmars skrivande på ett nyårsinlägg på bloggen, resulterade i ett intet. Ett tryck på entertangenten raderade rubbet. Därav detta lite senkomna inlägg, som en nyårshälsning till alla Er Vänner i BUGG's!  Så, nytt försök på tangenterna....
 Så här i nyårstider blickar man gärna tillbaka på året som gått. Ett år som för BUGG's del vart ett år över förväntan. Både i ett ökat deltagande i våra aktiviteter, som givetvis gläder oss allra mest, men även händelser som satt en extra krydda på årer som gått.
 Den 20:e januari inleddes verksamheten på Syltoppen, som varit vår stående träningslokal sedan starten 2004. En bugg 3:a blev första aktivitet, en given fortsättning på höstens 2:a. Nästan 20 deltagare, flesta från höstens kurs men några nya blev premiärbuggare för året. Som andra del det årets kursstart kom en DansMix 1, där de allra flesta, av de dryga 20-talet deltagare, hade gått alla buggkurserna fullt ut både en eller flera gånger. Men det är ju därför vi har denna kursdel, att träffas och repetera , men även ta en chans att testa andra danser. Å trevligt det hade vi, ett så glatt gäng har det!
 Eftersom dans i allmänhet hade kommit i blickpunkten, och då med tvprogrammet Let's Dance som en huvudingrediens, ville vi testa intresset på orten med att starta en bugg 1.a. Att en i orten boende ung man deltog i nämnda program borde ju inte minska intresset för dans. Dessa misstankar hade nog en hel del riktighet. Den största nybörjargrupp vi haft, infann sig på Syltoppen på följande torsdag, som var startkvällen. Dryga 30-talet buggsugna kom och trampade grundsteg. Överaskande gensvar, men vad kul detta var!
 En given fortsättning första omgången blev en bugg4:a för våra treor som nu blivit riktigt varma i kläderna. I stort sett alla fortsatte med att ta sig an de lite svårare turerna i denna kurs, som genomfördes med idel glada miner. DansMix 2 blev fortsättningen för följande kursare. Här buggas det givetvis, men ökat utrymme ges även att testa andra danser. Dubbelbugg, linedance, foxtrot, ja till och med schottis blev  innehållet i denna del. Fikapauserna med prat och skratt gjorde ju inte det hela sämre!  En trevlig omgång!
 Nybörjargänget fortsatte med bugg 2.a, dock ett lite mindre antal. Men här byggdes danskunnande på, lagom till sommarens danser. Att se er utvecklas värmer själen, det kan jag lova!
 Motionsdansen pågick ju hela tiden, som avslutning på varje kurskväll. Det är ju denna som är BUGG's egentliga ryggrad, och orsaken att vi startade. Vi vill givetvis dansa! På de här danserna stannade flera av kursarna, men flera motionsansare kom och dansade för motionens skull. Pigg och glad dansmusik, i mestadels buggtempo lockar allt fler. Det ska va' kul att dansa! Så enkelt är det! Det är BUGG's filosofi.
 Krydda på tillvaron fick vi alla BUGG'sare, söndagen den 9:e mars. Som tidigare sagt på gick tvprogrammet "Let's Dance", och då med bygdens son Karl-Petter som en av  tävlingens deltagare. Nu stod bugg på tur för honom i tävlingen, och då ville Karl-Petter hem till BUGG's och finslipa formen, eller? I sällskap med sin danspartner Jeanette anlände Karl-Petter till Syltoppen, följt av ett helt kamerateam, och gav oss alla en buggkurs att minnas! BUGG's i bästa sändningstid på fredagskvällen, i ett av de populäraste tvprogrammen! Jo, det smakade fågel det!
 Sommaruppehåll med dans på bygden dansbanor. Det blev det nog för de flesta. Dansmusik blev det för oss med, men då i lite annan form. En stor del av sommaren ägnades åt att överföra våra cd-skivor till dator för ett enklare hanterande under kurskvällarna. Drygt ett par tusen låtar lyssnades på, taktades och gavs kommentar. Mycket musik blev det, och bra blev resultatet, men dans? Nja, inte så mycket.
 Dock blev det dans då Jan Kallin fyllde jättejämnt. Till sitt kalas i Liljedal med släkt och vänner hade Jan även vänligheten att bjuda in BUGG's deltagare. Ett gott antal gäster åt och drack gott, och dansade sedan på utedansbana, ett felsteg från Vänerns vatten, i ljum sommarkväll. Dans då den är som bäst, en bit av vår kultur. Tack för den kvällen, Jan!
 Höstens dans började med en sensommardans. En Motionsdans på Syltoppen redan den 24:e august blev en kickoff för BUGG's höstsäsong. Drygt 25-talet dansare kom och dansade lederna mjuka inför kommande kurs och motion. Ja, en hel del fika och redogörlelse för sommarens äventyr, var en viktig del förstås!
 På allvar drog vi igång 14:e september med en bugg 1:a, där vi såg att dansintresset forfarande var högt. Dryga 30 stycken nybörjare kom då och började premiärdansa. Förvånade men glada, var ett uttryck i repris, som passade på Ulla och mej! Månne dansintresset är på uppgång!
 En bugg 3:a startades senare samma kväll. Även här kom ett liknande antal intresserade dansare och deltog ikursen. En trevlig notering var att i båda kurserna var det så gott som jämna par, det är bra!
 Även här blev det fortsättning på båda kurserna, efter de första 6 kursomgångerna. Bugg 2:an och bugg 4:an besattes av i stort sett samma deltagare, som utökade sitt danskunnande. En höst med mycket trivsel under trevliga kvällar. Ett glatt gäng, hela bunten! 
 Vår Motionsdans fortsate hela hösten givetvis. Utöver de kursdeltagare som stannade och motionerade, kom ett allt större antal för att delta i denna avdelning. En mycket kul sak att notera var att flera av dessa hörde till det yngre gardet. Vi vill gärna hoppas på att ett piggare låtval lockar även yngre dansare. Det är ju de som skall föra danskulturen framåt!
 Under året har vi arrangerat 4 st. "Dansafton", då vi till egen musik dansar under trevlig former. Start redan kl.19, med knyte som inledning och dans tillmidnatt, har fungerat jättefint. En lite motsatts till de stora drakarna som proppsar på att dra på dansen till fram emot  kl.22 och köra till 02, men de ska ju vänta på att förfesten skall avklaras först, förstås! Då har det vart läggdags för Arne för längesen, gäsp. Noterar även att fler aktörer kallar sina danser för "Dansafton", kul att bli kopierad, då har man träffat rätt.
 Om ett par tre veckor drar vi igång igen. Exakt datum ber vi att få åtekomma med. Men upplägget håller vi fast:
Dans ska vara kul!  Dans ska vara trevligt!  Att dansa ska inte vara komlicerat! Det är så vi tänker och jobbar för i BUGG's!
Vi Tackar Er alla som deltagit hos BUGG's under året som gått!  Det är Ni alla som ger oss tron på dans i denna formen.
 Med önskan om ett Gott Nytt Dansår till er alla, hälsar vi Er välkomna till BUGG's under 2009!
                                                                              BUGG's Ulla å Arne

RSS 2.0