Midsommardags-dans i Hillringsberg

                       

 Att i Hillringsberg gästande "Expanders" var ett ungt och fartfyllt band, ger bilden ett gott bevis på! De gav oss en kväll med dansmusik av det lite annorlunda slaget. Vi ber att få återkomma i detta ämne.
 

                                                  

 Lite av tradition har det blivit att resa upp till Hillringsberg en stund tidigare och ta en fika innan själva dansen börjar. För ett skådespel av det annorlunda slaget tar sin början strax före nio-snåret. "Ungdomar" i ett varierande uppfriskat tillstånd, anländer i fordon av skilda slag. Mestadels i amerikanska bilar, en del välvårdade klenoder och ännu fler i andra änden av den skalan. Ett annat, för kvällen, populärt transportmedel är stora traktorer med tandemkopplade balkärror, komfortabelt inredda med halmbalar. Vi undviker att lägga några som helst moraliska synpunkter på detta, utan nöjer oss med att konstatera att ungdomarna har avundsvärt roligt i alla fall!
 Tidigare år har vi haft med oss storstadsgäster som aldrig sett nå't liknande! Värmlandskultur?!

                                          

 Några av tidigt anlända BUGG'sare, blir förevigade som inledning. Mer folk på dansbanan än tidigare år, redan i inledningen. Förmodar att det undarbara sommarvädret haft en positiv inverkan.

                                

                                

 En hel del BUGG'sare som synes, gästade Hillringsbergs Folkpark. Vi summerade på hemväg ur minnet, och kom fram till att ett 25-tal Dansvänner i alla fall tagit tillfället i akt. Även Tösse-gänget tog sig en tur till ett sommarfagert Värmland, Välkomna till kulturens vagga! Således gott om kända ansikten på midsommardagen. Trevligt tycker vi!

                        
 Kvällen fick en rockig prägel, där gästande "Snakebites" på lilla scenen bidrog starkt. Här dansar undertecknad med Carro som tagit fasta på kvällens rock-tema! Här dock dansande till Expanders musik.

                                   

                                             

                              

 Full fart på dansgolvet givetvis, till tonerna av ett ungdomligt dansband. Mycket rock'n roll, där både Bruce Springsteen och Dire Straits fanns på repoertoaren tillsammans med en hel del bluesinspirerad musik. Bandets version av Eddie Medusas "Mera brännvin" stod dock i en klass för sig. Återigen lämnar jag moralen därhän.

                        
 Som ni säkert förstår är det inte bara på dansområdet det är full fart. Hela parkeringen är ett enda stort festivalområde. Att vara vakt är säkert ingen avundsvärd syssla, men att strosa runt och se å lyssna är en upplevelse i sig.

 Strax efter klockan ett lämnar vi Hillringsberg, och ställer kosan hemåt. En sväng in  till ett övergivet Hasslerudsparken på hemvägen för en kort fika pause. Tragiskt att se denna pärla ligga övergiven, och som vi hörde under kvällen, nedmontering som ett framtida alternativ. 

 Vi tackar för en trevlig danskväll i traditionens tecken i Hillringsbergsparken, midsommardagen 2010!

                                                                                                            BUGG's / Ulla å Arne


Midsommarhälsning!

 En riktigt Glad Midsommar till alla våra BUGG's-vänner önskar vi!
En helg där kanske inte bara dans är aktuellt, utan även mat med nära och kära som en viktig del. För Er som inte dansar hemma på altanen kan midsommardansen i Vårvik vara ett utomordentligt alternativ.
 Annars tänker sig säkerligen flera vänner sig en resa till Hillringsbergs Folkpark på Midsommardagen. Detta har blivit något av en tradition vid det här laget. Vilken orkester som spelar vet vi inte, kanske någon annan av er vet svaret. Nedanstående bild är tagen på denna plats förra året.
 Ett litet tips är att resa dit i god tid, ta sig en fika före dansen och titta på folket som kommer i varierande fordon som överraskar kan vi lova. Pakera inte för nära entrén, är ett tips i all välmening. Hemresan blir enklare att begynna då. 
 Men en glad midsommar på Er alla, hälsar Ulla Å Arne! 

                       
                                                   Hillringsbergsparken anno 2009.

En hälsning från Ote och Inge!

  Ja, vart Ote och Inge styrde kosan för att dansa i helgen framgår ganska tydligt, eller hur? Kåtebols Festplats med Streaplers orkester missas inte av dem, fattas bara annat! Att platsen med det lite annorlunda namnet vekligen existerar, sänder de ett tydligt bevis på.            

                        
                                                En vägvisare som bevis på Kåtebols existens.

                        
                              Här ser vi entrén från insidan. Ser fint och städat ut, en dansbana som lockar.

                        
                                     Vackert belägen vid sjön ligger dansbanan, här en vy över detta.

                         
                          Att Ote här har haffat Streaplers trummis, och tjyvat sig en kram, överaskar inte!

 Även "Tössegänget" trotsade vädret och tog sig en dans på Kåtebols Dansbana. Mycket folk hade samlat där, och efter pausen blev det riktigt trångt, hälsar Ote via kommentar på bloggen.

 Någon mer som vart ute på dans i helgen, så sänd gärna en kommentar och berätta detta för oss andra.  

 Vi tackar fam. Edgren för bilder från deras dansutflykt i helgen, som de skickat via MMS till BUGG'sMs telefonen! Gör så du med, om du tagit bilder med dansanknytning, så lägger vi ut dem på bloggen.

                                                                                                             BUGG's / Ulla å Arne


Någon dans till helgen i bygden?

 Sitter och bläddrar i "Får Jag Lov" för att kolla helgens danser i bygden. Fast efter förra helgens dansande kanske ni är helt utdansade? 

 Vi ber samtidigt att tacka för alla trevliga kommentarer från Er, angående förra helgens dans eskapader. 
* Familjen Edgrens besök i Lane Loge, där tydligen fler BUGG'sare var.
* Karlstens expedition till Håbol, där fler dansvänner tog tillfället i akt. Några bilder från denna festplats skulle sitta fint...
* Per-Arne styrde färden mot Årjäng och dansade till Larz-Kristerz, där stämningen tydligen var på topp!
                                            Tack till Er för dessa berättelser!

 Åter till kommande helg:
* Redan på fredag 11/6, gästar "Expanders" Blomsterhults Loge utanför Karlstad. En trevlig inledning på helgen!
* På lördag 12/6 splas det upp till dans i Kåtebol, inte långt härifrån. Där står "Streaplers" för musiken, så man kan misstänka att Ote blir en trolig gäst! (sleven i grytan ni vet!) En liten vägbeskrivning kanske fam. Edgren kan ge oss under veckan?
* Ännu närmare är det till Svanskog där "Holidays" spelar på lördag 12/6. Svanskogsgänget kanske kan ge oss lite mer info om danna danskväll, via kommentarerna!
* Om Lane Loge lockar även till helgen, så spelar "Blender" där, åxå på lördag 12/6. Lite längre resväg, ca. 12,5 mil från Säffle, via Åmål-Billingsfors-Färgelanda, men väl värt den resan. En trevlig dansloge, helt klart!
* Upperuds Logen i Molkom gästas av Mats Bergmans på lördag 12/6, om Värmlandsdans sökes.
* Samt om Kallin åker till Västkusten till helgen kan vi ju alltid fresta med Utängens Loge i Tanumshede, där Dansbandskamps-kända Bengt Hennings står för musiken. Även detta på lördag 12/6. En vacker ombygd ladugård som är toppen fin dansloge, där jag själv haft nöjet att ha tagit en dans.

 Fler danstips ser vi fram emot under veckan, och kanske från några som redan bestämt sig för dans till helgen.
 
                                                                                                                       BUGG's / Ulla å Arne

Blev det nå't i helgen?

 Ja, dans alltså! Om nu någon blev tveksam över frågan!
Många dansförslag duggade på bloggen förra veckan. Håbols festplats med Torgny Melins, Lane Loge och Kindbergs Orkester, eller kanske en tur till Årjäng för att dansa till Larz Kristers. (För det var väl i helgen detta var? Skriv gärna ut datum tydligt för Era evenemangstips.)
 Men åter till frågan, blev det nå't dansat i helgen? Övriga BUGG's-gänget är sugna på att höra Era resumeer från danshelgen som varit !!! 
 Vart hamnade Karlsten, blev det Håbol månne? Tog sig Jan en tur till Lane Loge, eller? Blev familjen Edgren Dalsland troget? Någon BUGG'sare i Årjäng? Vi väntar på svar!!!
 
                                                                                                                      BUGG's / Ulla å Arne

Inbjudan till TV-medverkan!

 Hej alla BUGG's-vänner!
Som några av er säkert redan läst bland kommentarerna på bloggen har det dykt upp en inbjudan om medverkan i ett nytt Tv-program i TV4 frampå. Ett underhållningsprogram där familjemedlemmar byter familj under en tid, och därmed provar nya utmaningar.  
 Vi har adressen att förmedla vid intresse, så ni kan mejla oss på
buggs@live.se om ni funderar på detta.

Inbjudan enligt nedan:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Ulla & Arne,

           vi söker härliga familjer med dansintresse till nytt program på TV4!

           Programmet bygger på att två familjer med olika intressen/livsstil som “byter mamma” med varandra i 10 dagar.
De första fem dagarna lever mamman efter nya familjens levnadsvanor med jobb och regler.
 Andra halvan av perioden får mamman anamma sina egna regler som nya familjen får leva efter.
 Båda familjerna har ett kamerateam hos sig regelbundet hos sig regelbundet som följer utvecklingen.
 På den tionde dagen är det dags för en kär återförening som säkert slutar med glädjetårar.
 
 Tanken är att man ska få en “aha”-upplevelse över saker man kan förändra hemma, eller kanske en upplevelse över hur bra man har hemma.
 

 
 Tack på förhand om ni har något tips!
 
 Hälsningar
 
 
 Marie Nikolouzos


MARIE NIKOLOUZOS
CASTINGANSVARIG

---------------------------------------------------------------------------------------------
 Låter väl kul! Hör av Er, så kanske någon BUGG'sare kommer i tv-rutan i höst! 
                                                                                        BUGG's / Ulla å ArneRSS 2.0