MMS-hälsning och Danstips..

Danstips från Ote och Inge..
Fredag 1 mars; Streaplers, Kåken Mellerud, knytis 21.00-01.00
Lördag 2 mars; Streaplers, Träffen Båberg, 21.00-01.00
Lördag 2 mars; Jenny Sahlens, Fengersfors, 21.00-01.00
 
En mms-hälsning från ett besök på Medis och Robert Wells!

Motionsdans som passande avslut.

Visst är Motionsdansen veckans höjdpunkt.
 
Emelie och Sakarias passade på att ta en dans under söndagens Motionsdans hos BUGG's.
 
 Visst är söndagens Motionsdans lite av veckans höjdpunkt för oss som dansar med BUGG's! Ett under sista åren växande gäng, som troget tar några danser som avslutning på veckan. De allra flesta följer även våra danskurser och för dem blir Motionsdansen sista punkten för kvällen. Sedan är en betydande del gästerna som som kommer enkom för denna sista del av kvällen. Av en eller annan orsak väljer man bort kursdelen, men tar ändå ett besök till oss för att få veckans dos av dans. En god själv-ordination!
 
          
  
          
 
 Läste ni förresten artikeln som satt på anslagstavlan i söndags? Ett klipp ur NWT, där sjukgymnasten Anna Duberg gjort en undersökning av 59 flickor mellan 13 och 18 år, som besökt skolsköterskan på grund av oro, nedstämdhet och psykosomatisk värk. Flickorna fick dansa två gånger i veckan under åtta månader och minskade då sina symptom, jämfört med en kontrollgrupp med samma besvär.
 Vi som dansat med BUGG's under en tid nu, betvivlar inte de resultaten! För visst skänker dans glädje på många plan!
 
Maria och Roger premiärgästade BUGG's.
Vi hoppas på blodad tand och återseende.
 
          
 
          
 
          
 
 För att dans skänker glädje är helt klart, det ger våra härliga dansbilder ett utmärkt bevis på. Sedan tycker åtminstone jag att vår atmosfär är helt underbar. Hur kan man bli annat än glad med så många glada människor runt sig! En dos positivitet bara det! Å den får vi alla på köpet, så att säga...
 
Sakarias och Anne-lee samt Kate och Veijo i buggartagen.
 
 Så visst hoppas man på ett stort deltagande, då ungdomarna nu ges chansen att prova på detta med bugg imorgon torsdag. Framför allt den yngre generationen skulle må alldeles utmärkt med sin portion med dans. Ungdomar har ett stort behov i att möta andra unga människor, och här tror åtminstone jag att dans är ett av de bästa sätten för detta.
Då allt fler lokaler stänger ungdomarna ute, blir risken allt större för dem att hamna i någon av de alltför många fallgroparna längs vägen. Danslokaler som lär ut och erbjuder dans, skulle vara ett utmärkt sätt att ta hand om våra ungdomar, tror vi. Ett litet, men ändå ett försök att visa på dans för den gruppen nu på torsdag, mellan kl. 16 och 19 på Syltoppen. Välkomna!  
 
          

 
          
 
          
 
          
 
 Skön fart på dansen var det i alla fall på Syltoppen nu i söndags! En sedvanlig inledning med fox och bugg, där vi hittat en hel del goa låtar. På detta följde en hurtig avslutning med "bara bugg" där vi samlat bara pigga bugglåtar. Under veckan då vi lade samman listan undrade jag om valet var väl piggt, även om takten inte var så speciellt hög. Inga större problem vad vi såg i alla fall, gänget buggade frisk på. Som vanligt med andra ord!
 
Bugg till hurtig musik för hela gänget. 
 
Tommy bjuder Emelie på söndagsbugg.
 
          
     Björn-Ove och Emelie.                          Josefin och Johan buggar loss.
 
 Veronica och Hans passar åxå på till extra dans under Motionen.
 
          
 Ann-Louise har lämnat kökregionen och tar några buggar med Peter som avslut på kvällen.
 
 Faktum är att med denna kvällen har vi dansat halvtid för vår-säsongens kurser. Svårt att tänka då vinter fortfarande håller greppet på vårt vita landskap, och sommarens utedanser känns synnerligen avlägsna. Fast visst har dagarna blivit längre och ljust återvänt till en del.
 Trots allt är det lika mycket med dans som återstår av säsongen, om man ser det hela med positiva ögon. Vi hoppas förstås att Ni hänger med på denna sista del av BUGG's Kurs och Motion, som vi inleder nästa söndag.
Information om denna andra omgång kommer inom kort på bloggen, på återseende!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Och ger Er som hittills missat oss tipset: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Välkomna!
 
 
 
 

Prova på bugg!

 
 
"PROVA PÅ BUGG"
Imorgon torsdag publicerar vi denna annons angående torsdagens "Prova på bugg" i Säffletidningen.
Ett tillfälle för alla dansintresserade ungdomar att prova på detta med dans och bugg i första hand.
Inga förkunskaper krävs utan vi startar med bugg från grunden, och försöker få till en liten buggserie.
Kom i tid kl. 16.00 så får vi mera tid till kul dans!
Ni är Hjärtligt Välkomna att stanna kvar och testa på dans under vår efterföljande Motionsdans förstås!
 
"MOTIONSDANS"
En traditionellt trevlig kväll med Motionsdans i BUGG's regi!
Här bjuder vi in alla dansintresserade för en kväll med skön Motionsdans. Även om Du inte dansat med oss tidigare är Du hjärtligt Välkommen att bekanta Dig med BUGG's versamhet, som vi hoppas ska falla Dig i smaken!
Vi blandar som vanligt bugg och fox som inledning av kvällen i bra danstempo, och avslutar sedan kvällen lite mer i motionens tecken med "bara bugg" i ett lite snabbare tempo och med sköna bugglåtar! Välkomna!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 

DansMix 1 dansade sin delfinal!

 Danskurs med "Kick" för Mix-gänget!
 
 Även DansMix'en fick starta upp med varmkörning. 
 
 Vis av erfarenhet minskade vi en aning på de inledande uppvärmnings-låtarnas antal. Vi har ju en efterhängsen förmåga att få lite ont om tid mot slutet av våra kurskvällar. Så med någon låts prutning, skred vi till verket med vårt kursande. 
 
          
Monika och Robert                                    Karlsten och Annika
 
Martin och Ida fick ta sig an den första uppgiften "Buggsväng Höger".
 
 Nästan som en stående punkt under någon kväll av kurserna, tar vi upp "Buggsväng i Högervarv". Lite tjatande kan säkerligen tyckas, men vi vill så gärna få denna "enkla" figur att bli så bra som möjligt. 
 Men man kan knappast däremot undvika att börja med den ännu vanligare "Cirkelbuggen", om man nu tacklar hela figur-gruppen, och nu tänker säkert flera av Er att den kan vi ju sedan tidigare! Så bra då, kontrar vi! Fungerar den med ett gott "Driv" i en tajt cirkel i högervarv runt killen? Utan att tjejen glider ut i perferin i sitt tredje steg? Tror nog att vi ska prova en gång till, innan vi ropar hej! Just vad vi gjorde åxå, med någon justering som följd.
 
          
 
          
 
 Då vi ser hur "Cirkelbuggen" smiter snävt runt killen, och ett eller två inlagda "Buggsväng Vänster" sitter lika tajt, är vi på rätt väg. Denna till synes enkla figur är en viktig hörnsten i Din bugg, därför är vi lite tjatiga.
 Då vi nu lägger på en "Buggsväng Högervarv, skall den smita lika tajt runt killen i både enkel och dubbelvarv. Dessutom är det viktiga steget på "1:an" jätteviktigt att få till, innan vi guidar runt tjejen i högervarvet. Träning på detta för hela gänget, och en å annan justering tror jag nog vi behövde.
 
Cecilia och Stefan i bakgrunden samt Åke och Therese i förgrunden, under buggträningen.
 
 Varför skulle detta vara så viktigt med denna lite "oviktiga" tur. Jo, i fortsättningen kommer de lite längre buggfigurerna som innehåller just "Buggsväng Höger". Inte bara en gång, utan ett antal gånger i varje buggtur, och då falerar figuren i sin tänkta rytm om inte momenten sitter bra. Därför nöter vi vidare med detta.
 Ja,jo, vi är väl lite nördiga på buggen, vi erkänner.. Men vi är åxå övertygade att BUGG's bugg är en häftig och bra bugg, med fräcka figurer, därför lägger vi möda att få till de enskilda momenten så bra som möjligt.
 På detta tog vi upp ett exempel på vad trevligt det kan vara att lägga en "Buggsväng Höger" som en inledning på en efterföljande buggtur. Bara det är ju kul att få till!
  
          
Björn-Ove och Ragnhild                              Hans   och Veronica 
  
          
       Camilla och Leif                                  Veijo och Marie-Louise
 
Veijo har fått Marie-Louise i en "Avig fattning" och har säkerligen planer på fortsättningen.
 
 För just användande av "Buggsväng höger" ,med vänster/högerfattning, ger den karatäristiska "Avig fattnng" som blir en liten knorr att lägga till före en del buggfigurer. Under söndagen DansMix testade vi att följa upp med "Midjetaget", och så har vi givit den en liten extra vagáns. Visst är vi fiffiga!
 
          
 
 Björn-Ove har Ragnhild i en liknande fattning, med fortsätning planerad.
 
Göran och Ingrid till vänster och till höger buggar Elin och Hans ett "Midjetag". Snyggt! 
 
Här ser vi en perfekt markering av Veijo, för den stundande "Krysset", för Ida.
 
 I buggen dyker en liten spark upp då och då, hos oss går den under benämningen, "3-4-kicken". En påminnelse från tiden med "Brors Buggkurser". Då den utförs under Linedance kalls den " Kick ball change", så med dessa två benämningar, förstår vi varandra helt klart.
 En synnerligen klurig tingest att få till då man är ovan, vi vet! Vi tränade den som singelfigur och ytterligare träning fick gänget som hemläxa till nästa gång. Då ska vi låta var och en visa upp sin inövade "Kick ball change"!
 
 Näj då, vi skojar bara! Det blir inget "prov" på läxan...:-) 
 
 Här är det Stefans tur att markera "Krysset" för Marie-Louise.
 
 För i just "Krysset" ingår "Kick ball change" inte bara en gång, utan två gånger. Därför är det en utmärkt figur att använda då det blir träning av "kicken". Visst var det en kort, men lite lurig figur?
 
 Koncentrerad träning av "Krysset" för hela gänget!
 
 Efter detta tog vi en välförtjänt kaffepause, och lät både "Kicken" och "Krysset" få vila en stund. Kaffet smakar extra bra efter en sådan här motorisk hjärn-jympa!
 
Vi växlar in på Salsa!
 
Salsa!
 
          
Bengt-Åke och Anna i stiliga "Rumba-" och "Salsa-steg
 
 Självklart fortsatte vi att träna på förra gången inledande Salsa-träning. "Son-steget", "Rumba-steget" och "Salsa-steget" tog vi i repris, för nytillkomna dansare. På detta lade vi till det avslutande "Cassino-steget", som får avsluta vår serie av grundstegen. Fyra steg av varje variant, blev uppmaningen till våra nya salsa-dansare, när Ulla bjöd på heta rytmer. 
 
                
 John och Mia får skönt sväng på salsa-stegen.
 
Som under heta Cubanska nätter, blir stämningen på Syltoppen, denna kalla vinterkväll! 
 
                
 Martin och Katariina i "Son-", "Rumba-" och "Salsa-steget"
 
Avslutning i Buggens tecken, i dubbel bemärkelse"
 
 Ett nytt sätt att bugga, detta med Dubbelbugg, för de flesta av deltagarna!
 
 Veijo dubblar buggen.
 
Björn-Ove har vanan inne, och lägger till extra varianter.
 
 Här blir det många armar att hålla reda på!
 
Kul att prova på något nytt, ger glada miner bevis på!
 
 Ja visst är det kul att testa ett nytt sätt att bugga. Klurigt mycket att hålla reda på!
 
 Avslutningsvis lät vi hela gänget få prova på detta med "Dubbelbugg", som är en trevlig variant att ha med i sitt kunskaps-bagage. Vi lät deltagarna prova de enklare varianterna, "Cirkelbugg" och "Buggsväng" i båda riktningarna. Kan bli nog så mycket att hålla reda på så här i början! Men som alltid är det bara träning som gäller, och blir det fler tillfällen bygger vi vidare på denna form av buggen åxå. Ett par figurer passar utmärkt att lägga till i Er serie här. Vi ber att få återkomma i åmnet!
 
 Som vanligt skred klockan iväg i snabb takt, denna finalkväll för DansMix 1. Trots detta tror jag hela gänget hade en trevlig kväll, och förhoppningsvis en trevlig kursdel till lika. Ett stort Tack till Er all trogna dansare hos BUGG's!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Nästa söndags fortsättning, ber vi att få återkomma med inom kort! För då hoppas vi på återseende!
 
Inför kommande kursstart vill vi starkt poängtera: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Må ingen missa detta!

En trevlig finalkväll för Bugg 1:an!

Gästdansare på vår finalkväll. 
 
Glad och buggvänlig musik fick inleda kvällen.
 
 Glädjande var att vi fått besök av några extra gäster hos oss på söndagskvällen, så därför passade några extra bugglåtar utmärkt att få hela gänget i stämning för bugg. Ulla bjöd på lugna favoriter. och killarna fick till uppgift att använda sin "Ramsa" så långt vi hittills lärt oss. En synnerligen trevlig inledning på kvällen! 
 
          
Gästande Hanna från Hagfors fick bugg med både Jonatan och Johan. 
 
Både Hampus och Alva har fått sväng i sin bugg.
 
 Som första del av kursandet tog vi förra gångens "Katapult" i repris, som här i sin grundvariant är en mycket användbar figur. Här får killarna ta kommandot och inleda turens första steg, något som kan vara lite lurigt att komma igång med, så här i början för grabbarna. Så visst är lite extra träning bara av godo.  
 
          
Både Jonas och Johan har blivit duktiga att föra sina damer i buggen.
 
 Så blev det naturligtvis dags att lägga "Katapulten" på sin rätta plats i vår "Ramsa" och därmed blev den ännu en figur längre, att hålla reda på för grabbarna. På med musiken igen, efter sedvanlig genomgång av vår buggserie. Visst är det mycket att hålla reda på, men grabbarna börjar få in sin serie i minnet, vid det här laget.
 
Pappa Peter visar sin dotter Hanna hur bugg går till.
 
 Vi snabbade på en smula innan pausen, och började att träna på vår sista buggfigur för 1:ans buggkurs. För som sista figur lägger vi till vår "Midjetaget", som åxå hör tilll de där användbara figurerna. Sedan vi enats om att inleda med "Grundsteget", efter diskussion med "Grundstegsexperten" Karlsten, flöt både detta och "Markeringsteget" på riktigt bra, med det finurligt inlagda "släppet" på avsedd plats.
 
          
    Peter och Gerd i full bugg!                       John tar han om våra dansgäster. 
 
 Följande inrullning intill killens högerhöft, och det ibland svåra baksteget, blev till ett strålande framsteg. Ytterligare framsteg blev det då alla deltagarna hörsammade uppmaningen om just framsteg, innan det efterföljande högervarvet för tjejen stod på tur i buggturen, och fick sätta punkt för själva figuren. 
 
          
Ingrid och Jonas samt Åsa med sin Håkan i fartig bugg under kvällen!
 
 Ja punkt och punkt..., där stod vi ju med vår aviga handfattning som skulle rätas upp, men det är ju liksom en del i buggen för sig det. För Er som väljer att bygga buggen vidare med BUGG's, kommer att stöta ihop med företeelsen "Avig Fattning" många gånger än. Samt ett flertal sätt att hantera den åxå... 
    
Karlsten tog väl hand om Hanna under buggkursen.
 
 Dags att pusta ut och få lite kaffe i magen. Ann-Louise stod i koket och serverade kaffe med dopp till sugna dansgäster. I "kassan" stod Ulla och förevisade provfotot från förra söndagen gruppbild för alla som funderade på egen beställning. Vi tar med fotot och beställnngslistan nästa söndag åxå, för eventuellt fler spekulanter. 
 
          
Martin och Ingrid samt Jonas och Åsa under buggen. 
 
 En extra genomgång av "Midjetaget" innan det blev dags för att montera in den i "Ramsan" som dess sista pusselbit. Ett lite högtidlighållande av sista gemensamma genomgången av "Ramsan" höll vi lite kort, och upplyste om hur bra det är att ha den med sig i minnet, då det blir dans i skarpt läge.
 För visst är det så att då den levande orkestern spelar upp och damen väntar sig en rivig bugg, är minnet som oftast urblåst som ett tappad ballong. Men, då plockar alla bugg-killar från BUGG's fram sin väl inövade "Ramsa" och får fart på sin bugg i flygande fläng, eller hur... 
 
När det buggas med ett leende, är det ett bra bevis på att det fungerar fint!
Här är det Lisa och Jonatan som fixar buggen!
 
God fart på buggen den sista kvarten.
 
 Som planerat var vi klara med kursandet i god tid innan slutsignalen denna finalkväll. Nu skulle vi ägna mesta möjliga tid åt dansträning av buggen. Täta parbyten och skön musik, var receptet här. Å, visst blev det fart på buggen! 
 
Vi förmodar att det blir bugg på köksgolvet hemma hos
mamma Lena, då Josefin och Johan kommer på besök! 
Här hjälper Martin till med sista finputsen innan slutsignalen. 
  
 En utmärkt stilstudie av "Midjetaget" med Lisa och Jonas.
 
 Ännu en kursdel är till ända hos BUGG's, vilket alltid känns lite vemodigt i sig. Vi har haft ett trevligt buggäng som varit duktiga, och vi tror Ni har haft riktigt kul under tiden, och Ni har nu alla en bra grund att bygga vidare på.
 För självklart hoppas vi att Ni alla hänger med på fortsättningen i vår stundande Bugg 2:a, som startar redan nästa söndag kl. 16.30. Då vi kommer att fortsätta att bygga på Er bugg med flera nya trevliga buggfigurer!
 
 BUGG's bugg 2:a är åxå ett ypperligt alternativ för alla Er som buggat tidigare, och vill bygga vidare i Er bugg! Av erfarenhet vet vi att vår Bugg 2:a ger både utmärkt repetition och påbyggnad av tidigare bugg-kunskaper.
 Så känner Du Dej sugen på att utveckla Din Bugg tillsammans med ett duktigt gäng buggare, är det Nu Du skall hoppa med i BUGG's sista Buggkurs för säsongen! 
 En komplett Buggkurs med ingående Motionsdans, till ett svårslaget pris. Givetvis bjuder vi på fika under vår verksamhet! Dessutom har vi en aktivt bloggsida där trevliga foton och tillhörande text stadigt uppdateras. En blogg som vi av besöksantalet förstår är mycket uppskattad av fler än våra dansare!
 
 Välkommen till BUGG's och "Dans med hjärtat"!  
 
Eller som vi lite kavat säger, dock med fast övertygelse: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Aktivitetsplan 140


En riktigt trevlig Motionsdans, igen!

Ett trevligt avslut på en trevlig kväll! 
 
 Victoria tog en dans med Tommy, under de inledande danserna.
 
 Ibland känner man att kurs-kvällen har varit så där extra lyckad. Den känslan hade åtminstone jag när avslutningsorden, med traditionell applåd därefter, var sagda i söndags. En innehållsrik kursdel lades till handlingarna, och vi startade upp den avslutande Motionsdansen. En lagom lugn låt med skön takt ljöd ur högtalarna, och dansgänget varvade ner och ägnades sig åt foxtrot istället.   
 
Stefan och Marie-Louise har blivit flitiga dansare hos oss.
 
 Allt eftersom vår dans fortsätter får alla mer och mer erfarenhet. Bugg är ju det vi tränar allra mest på, och där har förstås åxå träningen gjort mest verkan. Gänget blir allt duktigare här.
 Men i början av säsongens Motionsdansande, hörs en å annan suck, då det skall dansas foxtrot.
-"Det är roligare med bugg" brukar då vara en stående kommentar.
 Fast ju längre tiden går och deltagarna tar vara på sina tillfällen till träning av fox'en, brukar gillandet av denna dansform öka. Deltagarna hittar stegen och slappnar av, och låter sig fångas av en härlig dansform. Under DansMixen försöker vi ge tips om att göra foxtroten mer varierad, och då man hittar de små finesserna blir det riktigt kul.
  
           
  Gerd och Kristoffer                                 Bengt-Åke och Ragnhild  
 
 Sedan blir väl all pardans bara trevligare då man hittar samspelet mellan sig själv och dans-partnern. Just foxtroten är väl ett utmärkt exempel på detta. Så här verkar tiden för oss. Dess mer vi dansar med våra dansvänner, lär vi känna var och ens egenheter. Vi blir mer och mer samdansade och upptäcker nöjet att dela musik och rörelse med en danspartner. Ett samarbete utan ord och med bara musiken som ledsagare. En svårslagen upplevelse! 
 
Dansgänget kopplar över till "bara bugg" runt halvtid, här med Kristoffer och Linda.
 
 För visst är bugg allas vår paradgren! Alla våra deltagare har en hel del bugg i benen vid det här laget, och spänningen släpper allt mer. Vi vågar ta ut svängarna lite extra, och är inte rädda för att prova på de nyare varianterna. Visst är det nu buggen blir kul på allvar!
 
          
 
John och Kate håller med om att bugg är kul!
 
Sedan kan man skojsa till det lite extra, säger Veijo till Kate.
 
          
 
          
 
 Som vanligt ökar vi tempot på buggen litegrann, så där efter hand. Det är ju som sagt Motionsdans det handlar om! 
 Då vi sitter under veckan före och mixar samman söndagens musikaliska kavalkad, märker vi att låtarna ofta ger mer buggsug då takten tillåts stiga en bit. Så då man sitter i godan ro vid köksbordet, är det lätt att förivra sig och bjuda på idel högtempo-låtar. Kruxet är ju att sammanfoga en låtlista som blir dansbar åxå, att man helt enkelt ska orka kvällen ut. Tror vi hamnat ganska rätt då en stor del av gänget orkar dansa kvällen igenom, men pustar ut då slutsignalen går runt nio-snåret. Dans till både glädje och nytta, skulle man kunna säga!
 
 
          
Bugg med fart och fläkt, å visst kan man skönja någon svettdroppen här och var... 
 
          
 
          
 
Annika och Bengt-Åke dansar med BUGG's sedan flera år.
 
Emelie bjuder Tommy på fartig bugg. 
 
          
Kristoffer i bugg med både Ragnhild och Linda. 
 
Dubbelbugg som veckans avslut för Inge och Ote, här med Kate. 
 
 Lekledar'n själv dammade av sin dubbelbugg med duktiga Monika och Annica.
 
 Kom ihåg både "Bågen
 
 och "Tå häl kryss"
 
 Riktigt kul att prova på dubbelbuggen igen kan undertecknad intyga. Stort Tack till tålmodiga buggtjejer!
 
Ja, en riktigt trevlig kurskväll fick ett, om möjligt, ännu trevligare avslut. Trötta men nöjda packade vi ihop pinalerna med god hjälp av Lena, Ann-Louise och Peter. Hemma vid köksbordet fyllde vi i "Dans-Dagboken"  och avslutade med betyget "Kul kväll"!  Ingen större överdrift, kan jag tillägga!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Bästa recept: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Märkvärdigare är det inte!

DansMix 1 provar nya rytmer!

 Det blev en varierad kväll för dansgänget!
 
 Sedvanlig uppvärmning för deltagarna i DansMix 1 som inledning.
 
 Lite mjukstart för våra vänner i DansMix'en, fick dagens andra uppvärmning bli. Vi bjuder på några buggvänliga rytmer i moderat tempo, så vinterstela leder får sin tid att mjukna upp.
  Själv uppmanar jag till artigt uppbjudande av de damer som väntar på sin tur. För som på de allra flesta danskurser är tjejerna i majoritet, även om vi förmodligen har ett ovanligt jämt startfält. Så en ofta förekommen uppmaning till alla, är just detta med ett solidariskt uppbjudande. 
 
         
 
 Under vår så kallade uppvärmning blir det full fart på dansgolvet uppe på Syltoppen. Vår förhoppning är att låtarna så här i inledningen skall vara inspirerande, därmed locka till pigg och trevlig bugg. 
 
         
 
 
 Under uppvärmningen fick gänget en liten uppgift i att repetera förra gångens 3st. varianter på "Katapulten". Därmed hoppas vi att Ni alla fick en förberedelse inför kvällens första uppgift.
 
         
 
 Härlig dansbild på ett livligt dansgolv! Något vi gillar skarpt!
 
  En ytterligare variant på "Katapulten" är den så kallade "Polisturen". Höger/högerfattning och en inledande vänster buggsväng för tjejen före den traditionella ingången. Dock håller vi här kvar tjejen i tvåhandsfattningen och cirkulerar 4 eller 8 takter innan vi släpper ut henne i normal katapult-utgång.
 Om nu någon funderar på det lite kufiska namnet, så har inte vi den blekaste aning om ursprunget. Era funderingar angående detta, ses gärna som en kommentar! 
 
 En nöjd Roger buggande med Annika, må hända "Polisturen" fungerade lysande.
( i höger bakgrund noterar vi Karlsten och Sandra under utmärkt "Polis-fattning".)
 
 Maria och John under glad bugg-träning.
 
 Den andra utökade varianten på "Katapulten" är en variant som är BUGG's egen variant, och kallas "Medisturen". Uppfunnen på just Medis under en dans där, och extra passande då flera av BUGG's vänner dansade där under helgen.
Inga större märkvärdigheter i sig, men ändå ett inflikat handgrepp som skall kommas ihåg, för att fortsättningen skall bli som det är tänkt. Utgång i nyss tränade "Polisturen", och de nya Vännerna i BUGG's är en buggfigur rikare!
 
 Kul bugg med Tommy och Anki.
 
  Härlig buggbild, med åtminstone tre par som tränar någon av dagens varianter av "Katapult".
 
Den förhållandevis nya buggfiguren "Låskolven", i utmärkt utförande av Mia och Tommy!
 
 Redan i oktober 2011 dök "Låskolven" upp för första gången. Så vitt vi vet är vi ensamma om figuren, även om varianter skymtat till då och då. Alltid kul att kunna erbjuda sina deltagare något annat än gammal skåpmat.
 "Låskolven" brukar vara uppskattad av bugg-tjejerna, och är lätt att följa om killen ger stadig förning. Att sedan killarna ofta får ett leende av tjejerna då den används, är väl ett gott betyg om något!
  
En utmärkt stilstudie i "Låskolven", av Ragnhild och Jan.
 
 Lite foxtrot lade vi till minuterna innan pausen.
 
 Kvällens avdelning med foxtrot gav inga stora nyheter måhända. En första uppvärmning för gänget, där alla fick lite tid att hämta upp fox-stegen ur minnet.
 På detta demonstrerade vi vårt sätt att ta "Pause-steget". En liten frusen rörelse under "å" takten, mellan takt 3 och 1. Som sagt ingen stor sak i sig, men ett sätt att ge foxen en variation som bryter mönstret en smula.
Foxtrot kan lätt bli lite monoton i sig, och vi tror att små varianter inlagda i dansen, ger en livligare fox.
 ( En frusen rörelse i dansen är något som dyker upp under Linedancen, då den kallas för "Freeze".)  
 
         
 
 Anna och John under söndagens träning på "Pause-steget".
 
 Foxtrot med inlagd frysning av steg, tränades av hela gänget. Deltagarna fick därmed något nytt att öva på, under kommande Motionsdans. Alldeles ypperligt passande kunde vi lägga in vår kaffe-pause mellan pause-stegen och tina upp oss med varmt kaffe! Ja, och kanske med en uppiggande kaka till...  
 
 
 Södra alkoven...
 
 och norra dito.
 
 Efter pausen stundade det tuffa tider för våra deltagare. Om nu inte kaffet hade tinat upp frusna steg, så skulle heta Salsa-steg, definitivt göra det. Förra gången hade jag påpekat under foxtroten, att det gällde att få med lite höftrörelse i dansen. Här kom ett utmärkt sätt att ge nordiskt stela höfter, en liten uppmjukning!
 
 Veijo och Ragnhild i Salsa-rytmer!
 
 Denna första kväll provade vi på 3 av 4 grundsteg i vår Salsa. Vi säger "vår Salsa", för några Salsa-dansare har vi inte någon föreställning att själva vara! Det här handlar bara om att prova några nya rytmer, mest på skoj!
 Men att lära en ny rytm är alltid svårt. Takten vi räknar blir: 1-2-3-pause. Sedan skall vi här åxå variera förstasteget mellan höger och vänster fot. Varje grundsteg dansade vi 4 gånger. (2 höger och 2 vänster) och alltså i tre grundstegs-varianter.
  Ulla fick med de tre varianterna hos Veijo och Ragnhild på foto, då de dansade invid scenen. Ger ett bra exempel på de tre varianterna...  
 
           
         "Son-steget" åt sidorna.                       "Rumba-steget" framåt / bakåt. 
 
 
 Och "Salsa-steget" bakom.
(Vi tackar för utmärkt visning!)
 
 
 Salsa rytmer även för Martin och Victoria.
 
 Lite extra heta och rödkindade efter Cubanska rytmer, svalkade vi av oss med mer kända tongångar, lämpliga för bugg. Ett utmärkt sätt att lätta på spända höftleder och ge oss hän i något vi behärskar bättre.
 
 
 Glad bugg fick avsluta kursdel 5 denna söndag!
 
          
 
 Sista minuterna av söndagen danskurs gick i  buggens tecken!
 
 Faktisk tror jag vi fick se extra många glada miner, denna högst varierade danskväll hos BUGG's! Vårt första mål är att dansen ska vara en kul och trevlig sysselsättning. Kan man sedan ge lite variation och överaskningar i dansen, är det ännu bättre. Glad dans är glädje för hjärtat, eller som vi säger: "BUGG's-Dans med hjärtat"! 
 
Stort Tack för en trevlig kväll!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Trots vilda varianter och friska fläktar, gäller framför allt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Bugg 1:an får fason på sin bugg!

En kurskväll med god behållning!
 
Peter och Agneta samt Martin och Lena under söndagens inledande uppvärmning.
 
 Det fick börja med en kortare genomgång av vår bugg-serie så här långt, som inledning av söndagskvällen för vårt gäng på Bugg 1:an. Det har ju redan blivit några bugg-figurer som lagts samman, och en repris friskar upp minnet. Vi demonstrerar som vanligt del för del och buggänget kopierar efter, varje delmoment. Efter detta serverar Ulla musikalisk guidning, och gänget buggar loss med inövad "Ramsa".
 
                                      
 
                                      
Visst ser det riktigt bra ut för gänget!
 
 När vi buggat oss igenom några par-byten och vi fått rytmen i kroppen, låter Ulla takten stiga en smula. Vi kommenterar vikten i att korta av både steg och "armar" då takten ökar, för att hinna med att utföra figurerna på rätt sätt. Bra att få känna på ett vanligt bugg-tempo, som det känns då det blir dans i skarpt läge frampå.
 
Johanna och Jonathan med Lisa och Johan i bakgrunden.
 
                                      
 
                                      
 
 Förra gången hade vi ju gått igenom den lite kluriga "Tjej bak killes rygg", som är bugg 1:ans verkliga styrkeprov. Flera delmoment skall monteras samman, och sedan skall takten hållas igenom hela figuren åxå. Inte så lite våra buggare skall få till, att fungera ihop!
 
     Angelique och Jonas samt Andreas och Lisa i träningstagen
 
 Även här så tar vi del för del, och tränar dem var för sig. Lägger samman delarna allt eftersom de tränats in, och efter några övningar sitter hela "Tjej bak killes rygg" samman som det är tänkt.
 Även här bjuder Ulla på lugna bugg-toner, så gänget har att öva figuren till. I varje parbyte kommenterar vi, och ger förhoppningsvis några användbara tips hur man finputsar sin nya buggfigur. För det är många moment som sammanfogas, och då är det bra om föregående del har utförts på "rätt" sätt, för att helheten skall bli som bäst.  
 
Andreas och Johanna samt Gerd och Peter.
Här ser vi Peter ge en snygg "markering" inför "Tjej bak killes rygg"!
 
 
Det yngre gardet är representerat av Alva och William samt Hampus och Emelie
 
                                      
 
 Då vi fått buggfiguren att fungera, gör vi en ny genomgång av vår "Ramsa" och lägger in vår nytränade "Tjej bak killes rygg" där den passar in som bäst. Även här följer vi upp med musik, och låter buggarna testa sina nya färdigheter till musik.  
 
   Lena och Jonas får fart på sin "Ramsa".
 
 Vårt ständigt övande av "Ramsan" känns förmodligen lite tjatigt, då redan intränade moment åxå repeteras om och om igen. Dock är detta lite av meningen med det idoga tränandet.
  En bra samling buggfigurer sätter sig allt fastare i ryggmärgen och blir lättare att plocka fram då man står på dansgolvet de första gångerna. Kanske lite nervös då minnet av tränad bugg sviktar. Det är här vi fått kommentarer från tidigare debutanter, att vår "Ramsa" har varit till stor hjälp.
 
                                       
 
 Efter välförtjänt fika-pause, tar vi itu med kvällens nyhet. Den mycket användbara "Katapulten", står nämligen på tur. Inte så många steg i själva figuren, men här gäller det att även killarna börjar att röra sig i buggen på allvar. Vi tjatar om ett "offensivt" insteg för grabbarna i tjejens högerarm, vilket inte är det enklaste så här i början. Vi tränar vidare och får det hela till att fungera riktigt bra. Musik på detta, och så tränar vi "Katapult" för hela slanten en stund.
 
Jonathan och Ingrid får bra flyt i sin bugg.
 
                                       
 
  Några välmenta kommentarer och tips även här, och så blir det dags för den obligatoriska förlängningen av "Ramsan" igen. Den nytränade "Katapulten" lägger vi in i slutet av vår buggserie, och det blir ännu mer att hålla reda på för våra elever. Ulla bjuder på lugn och taktfast musik till detta förstås!
 
                                  
Full koncentration i buggen, med Martin och Lena.
 
 Schysst! Gänget monterar samman hela buggserien och det ser riktigt bra ut! Visst börjar det bli mycket att hålla reda på, men vi tränar givetvis vidare redan nästa söndag. En figur ytterligare skall vi lägga till nästa kurskväll, då våran "Midjetaget" kommer att sätta punkt för Bugg 1:ans kursdel. En kurskväll att se fram emot!
 
                                   
Johan och Lisa i bugg med snygg W-form på armarna!
 
 Både Ulla å jag tackar för denna trevliga kurskväll med vårt glada gäng, och hälsar samtidigt Er alla Välkomna på nästa söndags finalkväll för vårens Bugg 1:a. 
 Vi poängterar åxå att denna sista kurskväll för Bugg 1:an, är ett utmärkt repetitions-tillfälle för Dig som funderar att hoppa på kommande Bugg 2:a! Denna sista kurskväll ger en kort repetition av bugg 1:ans buggturer, och ger Dig i ett utmärkt startläge bugg 2:an som startar söndag 3:e mars. Välkommen alla bugg-intresserade!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne    
 
Som till alla fundersamma, försäkrar att. "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Kom och prova!
 
 
 

Aktivitetsplan 139


Lasse-Stefanz på Medis!

En riktigt trevlig danskväll! 
 
Lite av ett kultband detta Lasse Stefanz.  
 
 
 
 
 Även om våra förväntningar inte var alltför höga innan dansen, fick vi återkalla det mesta av farhågorna. Bandet spelade riktigt bra, och vi kunde dansa på riktigt bra. Givetvis gnäller vi dansare alltid om lite snabba buggar och sega foxar, men för många är bandets låt-kavalkad viktig i många andra vinklar än bara dansens takt.
 En trogen skara fans följer bandet och prenumererar givetvis på golvytan närmast scenen. Ingen yvig skara fans här, utan dansen slingrade sig lätt förbi diggarna.
 Givetvis hade Ulla med sig kameran och fotade lite grann medan vi dansade runt golvet. En hel del av våra vänner inom BUGG's fastnade och vi lägger nedan ut ett litet axplock av bilderna. Hela samlingen rullar förstås på bildskärmen under kvällens Kurs och Motion på Syltoppen. Vi hoppas Ni gillar bilderna förstås!
 
          
 
 
           
 
 
          
 
 
          
 
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 
          
 
 
          
 
          
 
 
Vi tackar för en trevlig kväll på Medis!
 
 
 BUGG's / Ulla å Arne

Ett litet men Hjärtligt collage!

Vi önskar alla våra BUGG's-Vänner en bra "Alla Hjärtans Dag"!
 
 
BUGG's / Ulla å Arne    

Motionsdans med Western-touch!

 Motionsdans som gillas av än fler!
 
 Till att börja med var det riktigt trångt på dansgolvet!
 
 Att det finns ett visst sug efter sällskapsdans, är vi övertygade om. Hösten hade en uppåtgående trend, som verkar fortsätta under vårens Motionsdans. Så på söndagskvällen stannade ett stort antal kvar från kurserna, och några ytterligare dansgäster tog sig en resa upp till Syltoppen för ett trivsamt söndagsnöje. 
 
 John och Mia stannade åxå kvar efter söndagens sista kursdel, och dansade.
 
 Anna tog en dans med Tommy.
 
 Hos oss snurrar givetvis tankarna i vida cirklar om dans. För att få dansen att utvecklas, krävs en kombination av kursverksamhet och därefter ett utbud av dans, tror vi. Det är åxå det mottot vi har arbetat efter, i den lilla skalan. Helt klart är det del av glädjen när vi ser alla våra Dansvänner dansar och har kul, ett litet bevis på att vår grundtanke bär frukt. För dans är något vi gillar, och tror på, både som motion och socialt nyttigt nöje. 
 
         
Tommy och Emelie samt Jenny och Magnus besöker Motionsdansen. 
  
 Vår ort har egentligen bara en danslokal med större kapacitet. I övrigt finns bygdegårdar med lite längre resavstånd, och samtidigt lite i minsta laget om man vill satsa på dans till orkester. Så att anordna dans i egen regi, är inte helt enkelt. Vad som står oss till buds, är därför detta vi gör just nu. Anordna Motionsdans i det lilla formatet, med egen ihop-komponerad cd-musik från vårt lilla musikbibliotek.      
 
 Björn-Ove och Monika är trogna gäster på våra danserbjudanden.
 
         
 Därför dansar vi vidare i vår lilla dansvärld, och försöker forma den efter bästa förmåga. Motionsdansen är en del i programmet där vi kan forma evenemanget efter egna idéer. Som till exempel denna kväll då vi gav första delen en "Touch av Country".
  
Marie-Louise bjöd "lekledar´n" på en bugg.
 
         
 
 Därför gjorde vi en liten djupare dykning i låt-arkivet förra veckan, och letade dansant musik med mer eller mindre anknytning till Country-genren. En musikstil vi båda gillar, om den har skön dans-rytm. Flera av våra kända dansband har givit ut sina tolkningar av evergreens i musikstilen, och de var givetvis självklara val.
 
Beng-Åke är i slutskedet på "Avig fattning med piruette", bara piruetten återstår för Monika.
 
         
Henrik och Lena                                           Sakarias och Anna 
 
 Sedan har vi under åren köpt en hel del musik passande till Linedance, och här finns en hel del låtar med gott gung. Här letade vi upp de mer renodlade country-låtarna som satte skön prägel på söndagens musikaliska "Western-kavalkad". Ett par positiva omdömen dök upp på BUGG's facebook-sida. Vi Tackar för dem!
 
 Marie-Louise och Stefan gillar buggen i Säffle. 
 
John och Kate dansade självklart Motionsdans i söndags.
 
Fartig bugg med Tommy, Anna, Magnus och Jenny.
 
 Som vanligt byter vi upplägg så där mitt i Motionsdansen och siktar in oss på "Bara Bugg", och sa samtidigt Good Bye till Western Music Show för denna gången. Mer traditionella bugglåtar fick nu ta över underhållningen och servera skön buggtakt till våra dansare. Måhända med lite ökande takt vartefter...
 
 Elisabeth och Claes till vänster och Martin och Lena till höger, alla i buggtagen.
 
 Glada buggare med Bengt-Åke och Lisa samt Tommy och Lena i förgrunden. 
 
 Även om några ben blev lite tröttta alltefter kvällen led, så var nog detta en rekordkväll för Motionsdansen hos BUGG's. Vi är naturligtvis jätteglada för detta, samtidigt som det övertygar oss än mer att dans är ett uppskattat nöje. Vi ser med förhoppning fram mot nästa söndags Motion, då vi presenterar en mer ordinarie låtlista. Utvalda musikaliska praliner till alla våra motionerande Dansvänner.
 
 
 "Anknäbb" förevisas.
 
 Björn-Ove under sekvensen "Paketet" i dubbelbuggen med Annica och Monika. 
 
"Markera på mej" i ingången på "Bågen
 
 Vi säger stort Tack för en trevlig danskväll med alla Motionsdansare, och siktar alltså på repris redan nu på söndag. Som nämnt, då en traditionell låtkavalkad med dansbandens bästa låtar i skön mix, bjuder upp till dans. 
 Nästa musikaliska tema-kväll siktar vi på i samband med att Melodifestivalen gästar Karlstad den 3:e mars, då vi lite traditionellt bjuder på en Motionsdanskväll med Schlagern som tema. Mer om detta längre fram.
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Vi som sätter buggen i centrum, säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

En tuff kväll för DansMix 1

Fortsatt stort antal dansare på DansMix 1
 
Så glada vi är för det välfyllda dansgolvet på Syltoppen! 
 
 Under sista kvarten av Bugg 1:an, börjar nästa kurs deltagare droppa in och ta plats kring borden. Trevligt tycker vi! Precis så som vi vill att verksamhetan skall vara, gästerna kommer in och sitter en stund innan kursens början. Dagens "Gula Lappen" ligger på borden å innehåller lite läsbart nytt om BUGG's i synnerhet, och dans i allmänhet. Så om man inte tittar på pågående kurs, så kan man läsa och informera sig en smula.  
 
 
Robert och Elisabeth i glad bugg.
 
 Bugg i lås för Anne-lee och Sakarias
 
 Som vanligt började vi med att beta av några buggfigurer från Bugg 1 och 2 som inledning. I några instick under uppvärmningens fortsättning tog vi upp varianterna på "Katapulten", och inledde naturligt med grundvarianten. Återigen poängterades killen lite offensiva insteg och "Frökenaktiga" handfattning. Tramsiga hjälpord, jovisst, men samtidigt tror vi de hjälper till att minnas lite bättre, just för att de är så tramsiga. Under BUGG's danskurser försöker vi ju att se både dansen och livet från den ljusa sidan, därför skojsar vi till det då och då...
 
Många buggare i farten, här ser vi Åke och Annica samt Kristoffer och Ida.
 
 Utan större dröjsmål lade vi till den andra varianten med ett extra frivarv för tjejen. Killen ger en skjuts i släppet och visar inte vänsterhanden, en markering som brukar fungera fint.
 
          
 
 Lite kuriosa i sammanhanget är minnena från min tidiga bugg. På den tiden reste "Yngves danskurser" runt i bygden och lärde ut bugg. Troligen var just denna variant, med extra frivarv för tjejen, en vanlig buggtur i dessa kurser. Buggade man med någon "ny" tjej och hon gjorde frivarvet utan vederbörlig markering, brukade följdfrågan bli:
- Dansar du hos Yngves? 
- Ja-a
- Jo, jag ser det...
 Ett dåtida, tämligen säkert tecken på deltagande i Yngves kurser.
 
John-Erik och Cecilia under söndagens bugg. 
 
 Tredje och sista varianten av "Katapulten" gör vi med vänster / högerfattning, och lägger då till ett inledande vänstervarv för tjejen. Därpå kliver killen in i tjejens arm på vanligt vis.
 Vänstervarvet kommer till då varianten förekommer i "Dubbelbuggen", och ger ett par extra takter för "vänstertjejen" medan man markerar "Tjej bak killes rygg" för högertjejen, under tiden. Tja, lite onödigt vetande måhända, men så är det....  
 
Åhh, vad vi gillar glada buggbilder! Här med Peter och Kate. 
 
 Som sista bekanting till repetition tog vi några allvarliga ord om "Tjej bak killes rygg". Tja, så allvarligt var det kanske inte, men vi ser ibland att tjejen inte får till sitt första halva högervarv i "rätt tid". Följden blir att efterföljande hela högervarv, på fyra takter, blir onödigt jäktigt och takten tappas lätt.
 Så nu noterade vi lite extra på detta att få till varvet i "rätt" tid, och lite tramsande här åxå för att förstärka minnet. Ett steg, en rumpbredd från killens rygg tjejer. En ren bedömningssak mina damer...   
 
          
 
 Vi har kommit långt bland buggturerna i Bugg 1 och 2. Så därför lade vi på en liten kluring för hela gänget. Nämnligen den ganska nya "JoJo'n", vilken dök upp som nykomling hösten -11 under Bugg 4:an då.
 Här lyckades vi sätta griller i huvudet på våra buggare, jojo. En liten lustighet i detta att båda roterar i högervarv under bibehållen höger/vänster-fattning. Låter omöjligt, men det går visst! Sedan skulle höger och vänster händer hållas uppe å nere under höger å vänstervarv, å vem blandade in styrbord och babord i röran....  
 
Klurigheter i buggen för hela gänget.  
 
 Men visst är det kul att buggen innehåller lite tankenötter åxå! Vi vill ju att BUGG's ska ge det där lilla extra i buggen. Inte bara halta runt med gamla inkörda buggfigurer.
 För oroliga själar kan vi trösta med en liten repetition nästa söndag igen! Innan vi slänger ut några nya tankenötter igen... 
 
Lars-Inge och Annika var med och knäckte kluriga buggnötter i söndags. 
 
 För att stilla eventuellt höjt blodtryck, varvade vi ner med lite Foxtrot. Inte nog med denna pardans lugnande inverkan, så tränade vi på att göra pause i fox'en under dans på plats.
 Som jag påpekade blir åtminstone jag själv mäkta irriterad då bakomvarande danspar inte klarar av att göra halt i dansen, utan använder armarna som paddlar att göra fri väg med. Som skenande snälltåg plöjer sig dessa fram över dansgolvet. Huvaligen att bli upphunnen av sådana i trafiken! Vår förhoppning är att Dansarna från BUGG's skall lära sig att dansa med större omdöme!
 Med fortsatt takt-tramp, och gärna välsmorda höfter, stiger killen åt vänster på 1:an, åt höger på 2:an samt samlar på 3-å. Upprepar vid behov, och dansar vidare då vägen framåt öppnats igen. Låter ganska självklart, eller? 
 
Inga "paddlar" hos BUGG's foxtrot-dansare här! Smidigt flyter dansen på!
 
Smidig fox är trevlig fox.
 
 
  Lite Linedance klämde vi in i alla fall. En omgång med "Elektric Slide" till lite snabbare musik, fick bli denna gångs representant av dans på lina. Ett litet tips kan vara att söka denna linedance på "Youtube" kan dyka upp flera trevliga varianter där. 
 
"Hitch med Hoo!"
 
Härligt med ett fullt dansgolv med taktfasta Linedansare!
 
          
 
 Även om tiden som vanligt var knapp, så avslutade vi med en bugg i alla fall. Ulla bjöd på en pigg bugglåt och hela gänget höjde pulsen som avslutning. Vi säger som vanligt Tack för en trevlig kurskväll, åxå det som vanligt!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det håller enträget fast vid!
 

Bugg 1:an får fart på dansen!

Fjärde söndagen för våra Bugg 1:or! 
 
Idel glada miner hos våra buggare under kvällens första kursdel!
 
 Att det är förkylningstider märker vi av i deltagarantalet under söndagens Bugg 1:a. Någon saknas och någon ny som tillkom sedan förra söndagen,men så är det varje vinter. Så lite mer svängrum kunde vi därför erbjuda våra deltagare, och denna fjärde gång hade grabbarna verkligen fått fart på sina tjejer! Trägen övning av grunderna har resulterat i ett gott grundarbete i buggen, vilket gör att figurerna vi lägger på fungerar utmärkt.
 
 
 
 För att få startfältet i samma läge, tog vi gemensamt upp vår ramsa till övning. Ingen långbänk här utan en genomgång fick räcka, innan gänget bjöds på musikalisk spis. Vår buggserie gällde som grund, och gänget buggade friskt vidare. Täta byten gjorde att vi fick utnyttja våra duktiga inhoppare mesta möjligt.  
 
          
Både Peter och John hjälpte Lisa i buggen. 
 
Johanna buggar med pappa Martin.
 
 Förra söndagen hade vi tagit upp "Tjej bak killens rygg" lite som hastigast, innan slutsignalen gick. Om gänget utnyttjat veckan till enskild träning, är ovisst, men söndagens träning på figuren gick alldeles utmärkt. Under de sista åren har vi förändrat inövandet av denna lite kluriga buggfigur, och tycker oss ha hittat ett snabbare sätt att förmedla den. Idog repetition är forfarande en viktig del, både i denna figur som i övriga, kan vi tillägga.
 
          
Ingrid tränar bugg med både Jonas och Jonathan.
 
 Lisa och Jonathan gillar båda buggen.
 
 Vi ger givetvis en hel del tid åt träning av "Tjej bakkilles rygg" som enskild variant i första hand. Ulla serverar inledningsvis lugna bugglåtar, som passar till den första träningen. När vi ser att figuren fungerar allt bättre, låter vi tempot öka en smula. En god övning inför dans "ute på lokal" då tempot ibland kan stegras en del. 
 
 
 
          
 
 Några minuter innan pausen tar vi så och lägger till "Tjej bak killes rygg" i vår "Ramsa". Ulla och jag visar del för del, och gänget tar efter var del för sig. Buggserien blir allt längre och nu gäller det att minnas alla delarna. Ulla lägger på en platta och upp till bevis för gänget. Ska alla delarna komma i inövad ordning...
 
Allt eftersom det fungerar bättre, blir det åxå allt roligare! 
 
          
Jonas och Håkan i bugg-träning med Monica.
 
Johanna och Johan 
 
  
Lena och Johanna får bugg-guidning av Tommy.
 
Lisa och Håkan.
 
          
 
 Efter kaffe-pausen blir det till största delen träning av inövade "Ramsan". En inledande gemensam träning förstås, och sedan för hela gänget träna vidare. Vi flikar in vid flera partnerbyten små detaljer vi vill rätta till, några steg här och någon handfattning där, allt för att helheten skall fungera som allra bäst. 
 Som vi brukar påminna våra kursare om, då och då, att BUGG's kurser har många steg och ett stort antal buggfigurer att lägga på minnet. Ofta blir figurerna lite längre frampå, och då är det viktigt att grundturerna sitter i ryggraden, och uppmärksamheten fokuseras på dom nya rörelsemönstren.
 
 
          
 
 Kvällens deltagare klarar sina uppgifter "med väl godkänt" och under sista minuterna ger vi möjlighet att prova på den klurigare "Buggsväng höger". Liten buggfigur med flera fallgropar, och därför är det aldrig fel att prova på den. In med den åxå i "Ramsan" och vips växte den en smula till...
 
Vi låter Ingrid och Jonas symbolisera bilden av ännu en trevlig kväll hos BUGG's Bugg 1:a!
 
Ett stort Tack till alla duktiga deltagare i vår Bugg 1:a! En riktigt mysig kurskväll med ett mysigt gäng! Vi hälsar givetvis Välkomna åter nästa söndag igen, då vi lägger till första versionen av "Katapulten" i vår bugg-serie. 
 Förmodar att en och annan av Er tar tillfället i akt till ett besök på Medis, där Lasse Stefanz spelar upp till dans på lördagskvällen. Möjlighet till rabatterat förköp påminner vi om igen! Medis baksida mellan kl. 13-17 fram till och med torsdag eftermiddag! 
 
Till dess önskar vi en fortsatt trevlig vecka!  BUGG's / Ulla å Arne
 
Låt din bugg bli till den bästa, för: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Aktivitetsplan 138


MMS-hälsning från Båberg

 
En hälsning via mms från Camilla på dans i Båberg.

Ett Danserbjudande!!

 
 
Mot uppvisande av aktuellt kurskort från BUGG's danskurser, kan Ni erhålla rabatterat inträde till Lasse Stefanz spelning, på Medborgarhuset lördag den 16/2.
Dock gäller detta endast förköp på Medis (baksidan), till och med tors 14/2. 
Öppetider 13.00-17.00 hos Helena. Pris 200kr inklusive garderob. (ord 225kr)
Kurskortet är personligt.
 
BUGG's /Ulla och Arne

Skönt gäng till goda toner!

 Vi samlas för trivsam avslutning på helgen.
 
 Vi ber att få Tacka Susanne och Jan för härlig dansbild!
 
 I den sista timmen av helgen kommer det många av oss längtar till, Motionsdansen på Syltoppen. Visst är det många gånger skönt att sjunka ner i tv-soffan, och slötitta på något halvintressant program. Under söndagarna lockar flera tv-kanaler med både söndagsfilmer och deckare. Ett sätt att driva undan tanken från den stundande och oundvikliga arbetsveckan. För många är det nog på detta viset.  
 
         
Pierre och Kate                                       Anne-lee och Sakaris
 
 Under den inledande delen dansas det även foxtrot.
 
 Så var det för mig åxå, i livet innan dansen. Alltid något som skulle fixas under helgen, och blev kvar till söndagseftermiddagen. Så när jag lunkade iväg till min första danskurs, för dryga 18 år sedan, muttrade jag:
-Hur kan någon lägga en danskurs på en söndagskväll??
 
           
 
 Både Peter och Claes vänder sina damer, Ragnhild och Ingrid, med ryggen åt kameran.
 
En skön dans-pose med Ragnhild och John.
 
 Nu har söndagarna blivit dansens dag. En söndag utan dans är en fattig söndag! Söndagen är en utmärkt dag för dans, har man insett nu. Den insikten hoppas vi att få sprida till Er alla. Ett alldeles utmärkt sätt att skingra tankarna innan arbetsveckans början. En kväll att träffa goda vänner, prata en stund och framför allt få dansa!  
 
 
 Ann-Louise fyller på dricksvatten till törstande dansgäster.
 
  Nu för tiden är det planering för oss båda veckan innan som gäller. Så äntligen är det dags att packa bilen, och ställa kosan mot Syltoppen. Någon halv-timme innan starten står det mesta klart, musiken är riggad och vi lyssnar genom kvällens låtar. Några danssteg repeteras, kvällen program justeras och någon buggtur diskuteras. En bugglåt tonar ut och vi själva får rytmen i kroppen, en utmärkt start innan gänget kommer! 
 
Lena har dansat med oss sedan starten 2004, här i bugg med Veijo.
 
 
 Strax efter klockan 16 börjar dansgsterna att anlända, inför den inledande kursen. Vi hinner att växla några ord, hur står det till? Någon dans i helgen? Jaha,vardå? Hur var orkester då? Helt ok, bra buggar...
Dansare har som oftast besämda åsikter om de dansutflykter de gjort. Lika kul att höra som att delge... 
 
         
 
         
 
          
 
 Som bekant rusar kursdelarna snabbt förbi. Här önskar man oftast att tiden kunde bromsas en smula. Fast det är väl samtidigt ett tecken på att vi har kul på våra kurser. Något som allt fler har insett, tror vi! 
 
           
Damerna gillar bugg med Karlsten, här ser Mia ut att gilla läget... 
 
 Danspose, som vi kallar det, med Anna och John.
 
 Med en traditionel applåd tackar vi så för sista kursdelen, 3 timmar senare. 3 timmar av högt tempo får sitt plötsliga slut, med att vi hälsar alla välkomna till kvällens avslutande Motionsdans. Samtidigt med att vi knäpper på kvällens program med dansmusik, sköter sig de sista 90 minuterna så gott som sig självt. Ett behagligt lugn infinner sig.... 
 
         
 
 Hos BUGG's gillar vi glada dansare! Härlig bild!
 
 Vid Motionsdansens början brukar det dyka upp några extra dansgäster. Dansare som tar sig upp till Syltoppen enkom för vår dans. Även denna kväll så tar sig fler dansgäster steget in i värmen, i dubbel bemärkelse...
 
         
 Sakarias och Lena                                      Björn-Ove och Monika
 
 Här är det språng i buggen, med Jörgen och Kate!
 
 Vi tror den första delen av Motionsdansen gillas av allt fler. I än högra grad då fler och fler lär sig, och tar åt sig foxtroten. En dansform vi, tyvärr, inte ägnar alltför mycket träningstid åt. Fast den tiden vi ägnar åt den i motionsdansen ger naturligtvis nyttig träning åt fox'en åxå.
  I deltagarnas första tid hör man då och då att buggen är roligare, och foxen svår. Allt efter som tiden går, blir den lite inledningsvis stela foxtroten allt mjukare och rytmen blir säkrare. Små varianter går att lägga till utan att rytmen bryts, och själv är jag övertygad att man börjar gilla foxtrot åxå!  
 
         
 
         
 Fart och fläkt då det blir dags för bugg!
 
 Linda och John-Erik
 
 Dags att växla över till "Bara bugg" vid halvtid. Här försöker vi både öka takten en smula och framför all hitta låtar med skönt danssug! Målet är att hitta ett bra flyt i låtkavalkaden, en serie låtar som håller tempot och dansglädjen uppe. En viktig del, tror vi...
 
          
 
 Henrik och Linda 
 
Mamma Lotta får en bugg av Emelie.
 
 Om det beror på lyckat låtval eller ej, är obekant, men fart i buggen är det i alla fall! Värmen stiger i lokalen, vilket syns, bland annat, på partiellt mörkare nyanser på T-shirtar å blusar. Så här mot slutet av kvällen, hoppas vi att musiken ska ge just lite mera motionsträning.  
 
         
      Lisa och Tommy                                    Stefan och Marie-Louise
 
 Emelie har stanna kvar från Bugg 1:an och får en bugg med Björn-Ove
 
 
 
         
Bengt-Åke och Annica                                   Jörgen och Alva 
 
 Peter och Ann-Louise
 
          
 
 Sista låtarna för kvällen hämtades i avdelningen "Rocklåtar" och gav, ett i vårt tycke, skönt avslut på kvällen med goa toner! Inte speciellt ovanligt för att vara hos BUGG's, ska vi kanske tillägga.
 Till nästa söndag ska vi komponera en ny låtlista, leta upp några bra bugglåtar. Låtar som lockar till ännu mera bugg, förmodligen med lite ökat tepo mot slutet. Har de sedan lite rockigt stuk, liggerde bra till.
 Givetvis är Ni alla Välkomna upp till Syltoppen då igen! Vi siktar mot en minst lika trevlig kväll, gärna ännu bättre... 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Sedan hoppas vi förstås att nästa söndagskväll åxå skall förtydliga att: "Ska de va bugg,ska de va BUGG's!"

"Vart tar tiden vägen?"

 Kurskväll med smakrik kombination!
 
 Full fart då DansMix'en tar golvet i besittning, här med Tommy och Ragnhild.
 
 Inledningsvis får deltagarna mjuka upp sina ben till skön musik och bugg ur minnet. Gänget är alltid lika sugna på att få ge sig hän i dansen, här behövs ingen större uppmaning. Alltid lika kul att stå och titta på Er under denna inledning. Några ur föregående grupp brukar åxå stanna och titta en stund. Det är ett duktigt buggäng, i vår DansMix! 
 
         
 
John och Linda under söndagens uppvärmning.
 
 Lika spännande varje gång att se vilka buggturer som är på tapeten. Några varianter är mer förekommande och några andra är mer sporadiska. En liten iaktagelse i sig vilka buggturer som är värda att påminna om lite extra, för visst är detta med buggturer lite av en färskvara. Några faller i glömska och några använder man oftare. 
 
         
 
Skön pendel i buggen för Lisa, här i bugg med Martin.
 
 Bugg 1:ans finaltur, "Midjetaget", fick inleda kvällens buggtema om att kombinera figurer. "Midjetaget" har en BUGG's-touch över sig, och är en utmärkt figur, både som enskild, men även i kombination. Först fick den sin repetition som singeltur, och fick sitt eget markeringssteg. Här gäller det att hitta det lite knixiga baksteget, och lägga in det i figuren. Sedan låter kavaljeren damen gå sitt högersteg innan han hjälper henne runt i högervarvet.  
 
         
 
 Sakarias och Monika har båda valt BUGG's DansMix 1 i vår. 
 
 På detta tog vi den luriga "Torpeden" i repris. En av mina egna favoritfigurer, där det gäller att hitta rätt timeing. Killens "explosion" på takt två, under "Pärleporten", är en viktig del att hitta. Fungerar sedan "Mötet" på takt 4 som det ska, brukar resten lösa sig själv. Vi spjälkade upp figuren i delar till att börja med, och lät gänget montera ihop delarna till hela "Torpeden" därefter.
 
         
 
Anki i sitt baksteg och nu är det Andreas som bestämmer vad som ska komma...
 
 Både "Midjetaget" och "Torpeden" avslutas med handfattningen vi kallar "Avig fattning". Båda figurerna passar sedan utmärkt att starta upp med just "Avig fattning", så här är det svårt att undvika att se möjligheten till kombination. Vilken vi än väljer som inledning, står den andra varianten som kandidat till fortsättning. Vi testade på att kombinera och visst fungerade det fint!
 
         
 
 En härlig bild på ett härligt gäng!
 
"Handbyte bakom killes rygg" är en klurig buggtur, då den dyker upp som första figur för våra Bugg 2:or. Här skall killen föra sin dam lite mer offensivt, och hjälpa henne runt i det avslutande högervarv. De flesta av deltagarna här är mer än väl bekanta med figuren, så någon närmare studie hoppar vi därför över. Fast vi noterar att figuren avslutas med bekantingen "Avig fattning", och vips har vi ännu en buggfigur att kombinera med!
 
Claes och Sandra ser ut att bugga sin "Katapult".
 
 
 Så detta lilla tema om kombination, fick sin egen trilogi att kombinera ihop. Tre buggturer som smälter samman till en energirik urladdning av buggturer. Härligt när man sätter samman figurena till en enhet, och får skönt flyt i sin bugg! Här har gänget något att träna vidare på.
 
         
 
 Pierre och Anna-Karin
 
 Det fick bli en extra genomgång av förra söndagens nyhet, "Luta" som avslutning på första halvlek. Några inledande steg och handbyte, innan vi rullar in vår dam. Kom bara ihåg att luta på både takt 3 å 4, för att släppa iväg tjejen på 1:ans takt. Sedan vill vi påpeka lite extra att det inte handlar om att lyfta sin dam, utan bara Luta!
 
Stilig "Luta" för Ingrid och John, med snygg benstil och käck fingermarkering!
 
          
"Lutan" har redan fått sin egen sköna stil hos buggarna!
 
 
Dags för fika!
 
 Inledningsvis blir kön till kaffet riktigt lång under pausen!
 
 Ett litet överdrivet hot om att hoppa över kaffepausen denna kväll, togs knappast på större allvar. Nej, vår traditionella kaffepause i mitten av kursen är en viktig del av kvällen. Under de här övre kursdelarna smälter gänget gott samman. Under dansen blir det inte mycket tid för prat, så visst behöver vi detta break för att snacka en stund.
 
 Kvällens variant av Linedance kallade vi för "Switch", som åxå ger en fingervisning vad den handlade om. För den innehåller ett byte av sida, för de båda dansraderna. Helt naturligt gav de första försöken ett och annat felsteg, som gav upphov till glada skratt. Ja, tänk att detta med höger och vänster ska vara så svårt!
 
 Foxtroten har fått en tidsmässig snål behandling under DansMix'en.
 
 En lite uppsnabbad genomgång av högervarvet tog vi efter vi kvällens Linedance. Högervarvet är en av de mest använbara delarna i fox'en, så här är det bra om vi tränar lite extra. Här lägger vi, förutom då båda halv-varven, dit ett par fox-steg bakåt för killen. Så visst blir det några delar att sammanfoga även här. Snålt om tid, javisst, men snart stundar goda möjligheter till träning under kommande Motionsdans. Foxträning med fördröjning, så att säga... 
 
 
 
  Inte många minuter återstår av denna snabbt flyende kurskväll, men några takter till bugg bjuder vi ändå på! Ulla väljer åter några sköna låtar, och ett par byten hinner vi ändå med. Lite höjd takt, så hinner pulsen stiga några slag i alla fall.
 
 Lisa och Peter buggar på under de sista minuterna.
 
 Karlsten och Sandra
 
 Veijo bjuder Anki på bugg under de sista minuterna.
 
 Tommy och Ragnhild
 
 Martin och Linda buggar kurstiden ut.
 
 Nästa söndag funderar jag på att sätta in ett tomt batteri i vår BUGG's-klocka, så var det väl själva den åxå... Annars hoppas åtminstone jag att klockan behåller sin snabba gång fram till nästa söndag, dit åtminstone vi, längtar redan nu! För visst har vi trevligt på våra möten?
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och kombinerar slutligen ihop några ord till ett känt faktum: "Ska det va bugg, ska det va BUGG's!"

"Ramsan" tar form för Bugg 1:an!

En trevlig kväll med duktiga elever! 
 
 Lena å Peter under bugg 1:ans uppvärmning.
 
 Lite kort snack fick inleda Bugg 1:ans kursdel, men sedan fick gänget börja med sin dans. Vårens Bugg 1:a har  varit läraktiga och tagit åt sig vår information, så då det stundar uppvärmning blir det bugg på Syltoppen.
 
         
Lisa och Jonathan                                      Andreas och Gerd 
 
         
Hampus och Emelie                                   Agneta och Jonathan
 
 Så vitt vi förstår av elever som testat bugg förut, tar vi det ganska lugnt under vår inledandning av buggkursen. Jo, det är nog så meningen åxå. Givetvis hoppas vi att våra "elever" stannar länge hos BUGG's, och kommer därmed få möjlighet att ta åt sig många figurer i buggen framledes.
.
  Lena hoppar med i ringen och bistår grabbarna, här i bugg med Jonas.
 
  För dess högre vi kommer i kursandet stegras kraven, och under DansMix-kurserna strävar vi efter att "tajta" till buggen. Vi söker en högre energi i buggen och buggfigurerna flyter in i varandra, och resultatet blir en bugg med action och överaskningar. Härlig att titta på och spännande för danspartnern!
 Därför lägger vi stor vikt att grunden ska sitta så bra som möjligt. En ny dansform innebär i första hand att ta åt sig en ny rytm, och få kroppen att utföra den av sig själv, så att säga. Därför forcerar vi inte fram inledningen i vår bugg, utan låter de första momenten sakta smälta in i minnet. De här inledande figurerna skall senare utföras automatiskt, så att tanken ligger både en och två buggturer framåt i tiden. Det är dit vi ska nå med BUGG's.
   
         
  
         
 
 Ett sätt vi tror kan vara bra så här i början, för att buggen ska flyta på i inledningsskedet, är att få till en liten serie av buggturer. Med vår "Ramsa" tränas en nyttig grundserie in i minnet, och killarna får snabbt en liten "Lathund" med buggfigurer i minnet. Denna serie tränar vi på, medan vi kommer med små korrigeringar och förbättringar under tiden. Vi slipar redan här av de skarpa hörnen, och söker en smidig och tajt bugg.  
 
 Lisa och Jonathan har fått in en bra rytm i sin "Ramsa"!
 
 Samtidigt vill vi poängtera att vi inte söker en förutbestämd följd av buggturer med vår träning! Så snart figurerna börja sitta i minnet, börjar grabbarna flytta runt turerna i sin intränade serie, och vi får just den spontana bugg vi söker. Från lägsta, till högsta buggkurs ger vi tips om passande kombinationer och ser dansarna kombinera sina egna varianter. En härlig och spännande bugg!
 
         
Veijo och Lena                                                   Johan och Lisa
 
         
Undertecknad och Emelie                        Monika och Jonas    
      
 Därför var ett nappatag med "höger / höger" fattning, en given del av söndagens träning. För en viktig del av kommande bugg, är självklart att kunna föra sin dam med denna handfattning. Först tränar vi med grundstegen vi redan buggat med i dubbelhandsfattning, och lägger sedan på detta med "Buggsväng". Lite snack däremellan om hur vi tycker en "buggsväng" ska gå till, och ytterligare musikalisk träning på detta.
 
 Malin har här snyggt klivit sitt baksteg, takt 3,
medan Johan är perfekt redo för att ge henne frivarv vänster. 
 
 
          
Björn-Ove och Ingrid                                       Lena och Martin
 
 Givetvis har vi en förberedd plats i vår "Ramsa" för nyss tränade "Buggsväng" med höger / höger-fattning. Repris på ramsan och sedan lägger vi till nyss tränade övning. Vips har serien blivit några figurer rikare och det blir mer att memorera in. Ulla serverar musik, och så blir det fart på dansgolvet igen! 
 
Med stabil högerarm guidar Veijo sin dam, Gerd, i buggen!
 
 Utgång ur "Karusellen" för Lisa och Andreas.
 
 Med några minuter kvar av kursdelen, tar vi och provar på nästa buggfigur. Den, både lite längre och klurigare, "Tjej bak killes rygg" står som nästa punkt för Bugg 1:ans gäng. Här delar vi upp den i flera delar, och blandar prat med praktik, så figuren blir komplett. Mycket att lära in, men vi kommer att ägna stor del av nästa kurskväll åt figuren åxå, samt att därefter lägga in även den i "Ramsan".
 En innehållsrik kurskväll nästa söndag, står på programmet!
,
 Visst är det kul då buggen börjar ta form, här med Jonas och Lisa.
 
 Med några fartiga tongångar avslutar vi kurskvällen, och gänget buggar sina inövade buggturer. Det ser riktigt bra ut, kan vi verkligen säga!  Varmt Välkomna nästa söndag, med mera bugg hos BUGG's!
 
 Vi säger åxå ett stort Tack till våra trogna medhjälpare, som hoppar med i dansringen, och ger en säker hand till våra buggare i Bugg 1:an! Er hjälp är till stor nytta för nybörjargänget!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Och ger ett välment, med bestämt råd: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Aktivitetsplan 137

 

RSS 2.0