En kursfinal värd namnet!

 Igår torsdag, var det så finaldags för våra duktiga bugg 1:or. Under sex veckor har de tränat bugg så svetten lackat, lärt sig buggturer vilka ljudligt utropats som omöjliga att lära. Men detta har de fixat och mer därtill! Ett av de största bugggäng vi haft på en gång, och det yngsta gäng vi haft någosin. Jättekul om den yngre generationen vill prova på ett stycke svensk kultur, å ännu roligare om de gillar det, vilket våra ungdomar verkar ha gjort. Tack till Er alla för en trevlig bugg 1:a!
 Kvällen var givetvis inte slut  i och med detta. Dags för BUGG's Motionsdans, där flertalet kursare stannade kvar och testade sina nya kunskaper, men även ett drygt 20-tal dansmotionärer kom och gjorde avslutnings kvällen till en finalkväll sannerligen värd namnet. Bugg och fox före pause, och "bara bugg" efter densamma. Dans till kl. 21 och en stunds eftersnack, ännu en Motionsdans hos BUGG's är till ända.
 Givetvis vilar vi inte för detta, redan nästa torsdag drar vi igång en fortsättning i form av en Bugg 2:a. Våra nyexaminerade bugg 1:or och övriga intresserade är då hjärtligt Välkomna!
Välkomna att ta del av BUGG's Bugg 2:a! Syltoppen på torsdag kl. 18.00 är den plats och tid som gäller. Välkomna!
Nu siktar vi på söndagen med gång 5 för både bugg 2+ och DansMix 1, men även för söndagens upplaga av Motionsdansen. Har du inte testat denna dansform och gillar dans, gör det och träffa vårt trevliga dansgäng!
                                                                                 BUGG's / Arne
         
     
    
     

Med dans i sikte!

 Hej på Er alla, våra BUGG's-dansare! Vi tackar för trevliga kommentarer! Jätteroligt att ni läser och kommenterar, det är ju så som bloggen skall fungera. Ett sätt att hålla kontakten mellan oss!
 Torsdag i sikte med Kurs och Motion, där bugg 1:orna kör finalkväll. Tänk, sex veckors kursande är till ände, men inget slut på buggen för det! Vi startar en bugg 2:a följande torsdag, som en fortsättning på 1:an, så det är bara att haka på för alla buggintresserade!
 Torsdagsmotion följer efter kursen, som vanligt. Vi har just suttit och lagt ihop en spellista med en hel del Scotts som ju är minst sagt aktuella i stan nu. Nya skivan med Larz- Kristerz är inköpt, och finns representerad under kvällen, bland en mängd andra godbitar. Vi hoppas kunna tillfredställa Ert danssug! Välkomna!
 Varsågod och testa länken till "Får Jag Lov" , där Ulla bloggar dagligen under BUGG's. Hennes tankar kring dans och livet i allmänhet, ur sitt perspektiv. En blogg att återvända till!
 En skön torsdag på Er alla, så avslutar vi den med en dans tillsammans!   Välkomna!
                                                                         BUGG's / Arne 

   
                Bifogar en bild  med dansgläde, så ska det va' hos BUGG's!

En ovädersdans!

 Vi kan nog slå oss för bröstet och säga att vi lyckades pricka in vår LördagsMotion lagom till vinterns hittills värsta snöoväder. Strax före hade jag vart uppe och kört rent parkeringen med snöslungan, kommit hem och lastat ur den ur volvon och så började det snöa på allvar. Sånt är livet! 
 Ovädret kan vi nog säga var en starkt bidragande orsak att deltagarantalet inte blev högre än det blev, men ändå kunde vi räkna samman ett 25-tal dansare, detta får nog räknas som bra, under rådande förhållande. Ett gäng kom ända från Årjäng i snöovädret, all heder till dessa tappra dansare! Trivseltimme med medhavt knyte och trevligt prat, bra tycker jag som mest irrar runt annars, att kunna sitta ner en stund å "töla".
 Foxtrot och lugn bugg fram till pausen, då vi fikade och svalkade oss med glass, för värmen inne i lokalen var det inget fel på! I andra halvlek trappades tempot så upp i äkta BUGG's motionsmanér. Avbrott i buggandet för en önskad Linedance där de flesta deltog. Träning för nybörjarna och sedan dags för line till countrymusik. Så buggade vi vidare till halv tolv, en halvtimmes övertid och som final Karlstens favorit.
 Hoppas hemresan gick bra för er alla, men med en speciell tanke på Årjängs sällskapet, som hade exrtra lång väg hem i ovädret! Skicka gärna en kommentar och berätta!
  Jag och Ulla tackar Er alla för en trevlig Lördagsmotion, och ser fram emot torsdagens kurs och motion! 
                                                                                    BUGG's / Arne

   
                              
   

Å vilken torsdagsdans det blev sen!

 En lite stressig inledning för oss blev det. Ulla jobbade till fyra, hem och duschade. Själv hade jag lagt ut några rader på bloggen, å alla som pillat med dator vet att tiden inte sniglar sig fram då precis. Packning i en hast å så iväg till dans!
 Riggat och klart, borden dukade och så kommer våra gäster. Ända från Årjäng kommer våra deltagare, ni kör väl försiktigt i snön! Start på kursen med repetition på ramsa och förra gångens tur, som båda börjar sitta nu. En liten överaskning i form av en foxtrot-introduktion, som det verkade ni gillade. Hälften av danserna är ju foxtrot då man kommer i "skarpt" läge. Ny tur efter pausen, som satt riktigt bra i ett huj! Duktiga dansare fixar det!
 Till Motionsdansen kom fler än förra gången, och betydligt fler kursare än tidigare stannade kvar och tränade både foxtrot och bugg. Med andra ord, golvet blev fullt! Så kul att få se er dansa och ha roligt, och jättekul att så många yngre kommer och dansar med oss. De flesta av våra mer vana dansare gav de yngre förmågorna hjälp att hitta rätt i dansen, precis så skall det va'! Både Tommy och Marie hade vart utan dans i drygt en vecka nu, och led av svår abstinens. Tror att torsdagens Motionsdans botade dem båda, undrar om det var abstinensen som syntes som mörkare fläckar på deras tröjors ryggar? Vi inom BUGG's anser att två danser per vecka är ett minimum! Ser att flera av Er håller med!
 Som vi tidigare meddelat, är kurs och motionsdansen på söndag inställd! Ingen dans på söndag, med andra ord!
 Men utan dans blir ni inte för det!  "Lördagsmotion" blir det istället på Syltoppen för våra dansare! Trivseltimme mellan 19 - 20 med tillfälle för knyte och prat. Dans mellan 20 - 23 ca, med avbrott för fika-pause, då vi bjuder på det.
Ett inträde tar vi med 50:- och ungdomsrabbatt, där det gäller att fjäska för Ulla! Vi ser fram emot en trevlig kväll i motionens tecken, foxtrot och bugg som bas, men vad som sen dyker upp för vi se. Karlsten kanske kommer med några ideér på danser, de brukar va´så!         Väl mött på lördag, hälsar Ulla å Arne 

   
       
   
 Några bilder från en hellyckad torsdagskurs och dans, lägger vi givet vis med!
                     Minns och njut av glada bilder, hälsar BUGG's / Arne

Får vi lov till en Torsdagsdans?

 Torsdag betyder, som allt fler verkar upptäcka, Motionsdans hos BUGG's.
Givetvis inleder vi kvällen med vår 5.e omgång av bugg 1:an. Där vi startar med att repetera vår ramsa, så den skall sitta. Inte omöjligt att den kommer väl till pass på medis, eller hur? En ny tur skall vi naturligtvis lägga på, mer att öva på! Vi hälsar alla bugg-ettor hjärtligt Välkomna till Er kurskväll!
 Så blir det dags för Motionsdansen igen. Ett lugnare tempo då vi blandar fox och bugg fram till pausen, samt efter densamma, kör vi " bara bugg" i ett raskare tempo. Dans i äkta BUGG's anda, som alltid! Välkomna!
 Så vill vi påminna om Lördagsmotionen vi anordnar nu på lördag den 21 februari. En dans på lördagen i ett motionsstuk för alla BUGG'sare och deras vänner på Syltoppen! Trivseltimme mellan 19 - 20 med eget knyte och sedan dans till ca. 23. Ett alldeles utmärkt läge att slipa formen inför dansen med Scotts nästa helg!   Inträde 50:- samt ungdomsrabbatt!
 Vi ber att få tacka för alla trevliga kommentarer, och hoppas att ni kommenterar igen!
                                                                                    

                              
                                       En danskväll att umgås å trivs, det är så det ska va' hos BUGG's!
                                                                                                                                                  BUGG's / Arne

Till dans med fart å fläkt!

En söndagsdans med liv och lust var det om sistens! En god bit in i båda kurserna, och nu släpps dansglädjen loss. Alla känner sig allt tryggare i dansen. Det är då det blir kul!
 Bugg 2+ tog sig an "Torpeden" som är lite av kryddan i denna kursen. En del träning att hitta rytmen i den turen, men då man gjort detta läggs den gärna som favorit! Kallin visade tillsammans med en av kursarna upp "Torpeden" i sitt rätta element, till svängig låt. Vi tackar paret för en läcker bugg!
 DansMix'en gör verkligen skäl för sitt namn! Bugg blandas med Dubbelbugg, Snoa och Linedance. Ingen risk att bli enkelspåriga här inte, och allt detta i fart och fläkt. Här har vi gänget som fixar det mesta, vad gäller dans! 
 Motionsdans som sig bör. En lugnare start, följt av fikapause, och sedan bara bugg. Jo förstås, vi klämde in en Schottis i pausen också. I det här sällskapet kanske namnet BUGG's missleder en smula, här dansas mer än bugg!
 På torsdag möter nybörjargänget upp på bugg 1:an, och sedan är alla Välkomna på Motionsdans Kl.19.30 !
                                                På åteseende alla dansvänner i BUGG's / Ulla å Arne.
 Lägger som inledningsbild, en som verkligen visar det som rubriken säger: "Till dans med fart och fläkt!" Håll till godo!   
                             
   

 

Nya turer ikväll!

 Något tv-tittande för Er? Jodå lite grann mellan eldandet å bloggandet har det väl blivit. Fredag med Let'sDance, som lite av en nedvarvning inför helgen. Dags för Kitty att åka ut, då hon fått lite liv i benen och tyst på munnen. Fel som åkte ut? Nä- rätt val å hög tid!
 Melodifestivalen bänkade vi oss för att se igen. Frågan är om låtarna är ett mellanspel i Petrea Medes monolog, eller tvärt om? Låtarna var överlag bra, H.E.A.T.  skakade om i grytan med sin rock, medan Måns gav oss ytterigare en Radio Rix följetong. Lilli & Susie flyttade oss 20 år tillbaka i tiden, och Cookies'n' Beans till Texas.USA!  Två trevliga låtar! Amy Diamond spinner vidare på sin tonårslook, lättsamt och gullgt. Markoolio skojar till det, men hur långt räcker det?Kvällens behållning blev kom nog i pausen, "Waterloo" på samiska! 
 Det om det! För vår del står BUGG's söndagsaktiviteter på tur! Hoppas det gör det för Er med! Vi tänkte att bjuda på en bugg 2+ kl. 16.30 i första hand. "Torpeden" skickar vi där iväg!  Nästa del kallar vi DansMix 1, där vi som titeln bjuder blandar friskt. Starttid för detta är som vanligt 18.00. Som avslutning på kvällen bjuder vi upp till dans! Motionsdans som vi kallar det. Idag med lite mer dansband, men inte mindre svängigt för det, kan vi lova! Välkomna att prova på!
                                                        BUGG's / Arne 
                 


En dans i ångor!

 Det var som att dansa i en dimma i torsdags! Jo, nu var det inte någon som var påverkad av annat än dansens egen euforism. Men i förlängningen var det denna som alstrade dimman. Varma dansare ger varm och fuktig luft inne i lokalen, så när desamma så gick ut för att kyla av sig en smula, kondenserades inneluften i dörren och bolmade ut som en dimma i den kalla februarikvällen. En lektion i att varm luft bär mer fukt än kall luft. Tänk vad dans allmänbildar!
 En helt annan bildning sysslade vi med på buggkurs1, där "Tjej bak killes rygg" detaljerat övades in. Den första komplicerade turen där killen skall föra tjejen genom en rad moment. Träna om igen, å igen. Finns ingen annan väg att gå. Två kurskvällar kvar på bugg 1:an, och denna turen tränar vi vidare på under dessa kvällar, plus två ytterligare turer.
 Utbildningsdelen ställdes så lite i bakgrunden när Motionsdansen startade. Visst, dans ger en träning i social samvaro, nog så viktig; Men detta trevliga gäng äger redan en näst intill fullkomnad i detta kunnande! Så vi kunde alla koncentrera oss mer på att alstra varm och fuktig luft, det är vi några hejare på. Dimman i dörren gav ett kvitto på en energisk kväll!
 På återseende önskar BUGG's / Arne

 
     
     
    

Schlager, Bugg och Dans!

 Om man nu diggar musik och dans har det vart en fullmatad helg, såväl i det stora som i det lilla! Let's Dance på fredags kvällen att varva ner arbetsveckan till, och/eller till att varva upp helgen till. Välj det som passar. Hasse Aros utröstning förvånar knappast, men en personlighet mindre! Fortsättning följer!
 Lördagen kom med åtminstone två alternativ. Dans på Vikenborg i Åmål till topporkester som lockade en del. Den andra delen bänkade sig kanske framför tv'n och uttagningen till melodifestivalen. Själva lyssnade vi på låtarna i densamma, och slog besvikna sedan över till en film istället. Gick därmed miste om den kaotiska omröstningen, enligt media. 
I denna kampen tror jag nog att dansen på Vikenborg tog hem delsegern på lördagen!
 Om det finns mer alternativ för söndagens aktiviteter låter vi vara osagt, men ett mycket gott är BUGG's i alla fall! 
Dock ingen utröstad på Syltoppen på söndagskvällen. Här var gänget fulltaligt, som alltid, på båda kursdelarna. Att övning ger färdighet syns alltmer på bugg 2+. Övning före pausen och mer fri tyglar efter, ger bevis på Ert kunnande!
 DanMix 1 blir en fullmatad kurs! Bugg och Dubbelbugg, ny tur i båda delarna. I dubbelbuggen kämpade ni friskt. Avslutning med nygammal linedance, som ni fixade galant, igen! Mäktigt att se er fylla golvet i en line, woow!
 Som sagt ingen utröstad, men fler tillkom på Motionsdansen som växer. Både kursare och motionärer trivs fint tillsammans. Tja vad finns att tillägga? Det är så här vi vill att BUGG's ska fungera, att ni ska trivs. De' e' grejen!
 Tack till Er alla, och Välkomna åter!  BUGG's / Ulla å Arne

   
   
   

En trivsam torsdagsmotion!

 Fredag morgon och både jag och Ulla har ledig dag. Äter frukost och summerar torsdagens motionsdans-minnen.
Då siste gästen gått igår sa jag till Ulla: " Vilket bra gäng de är!"  För det är ni verkligen, hela bunten.
 Strax för kl.18 igår kom så bugg 1:an deltagare, själva var vi lite sena med uppriggningen, så vi snodde runt, både jag och Ulla. Men kursen startade enligt schemat, och nu sammanförde vi allt i vår ramsa. Så nu började det att fungera ihop, tur följde tur, och vana och säkerhet kommer naturligt. Ny tur efter pausen. Krångligt i början, så ska det va' förstås, men vi tränar på nästa torsdag igen. Duktigt gäng, inga problem här inte. Buggkurs då den är som bäst, vi ses!
 Flera kursare tog chansen att träna vidare tillsammans med ett stort gäng motionsdansare. Mer vana dansare hjälper våra nybörjare in i dansens värld. "Jag har aldrig dansat foxtrot " sa en av de kvinnliga nybörjarbuggarna, strax fick hon sakunnig hjälp av Veijo, en av de vassare i foxen. Våra buggtjejer gav nybörjar-killarna hjälp att få turerna att funka, och BUGG's killar visade de nya tjejerna, att de visst kan bugga! 
 Lugn första halvlek, alla provar på. Kaffe med kaka å prat. Andra halvlek med bara bugg, och omärkbart stiger tempot till motionstempo i sann BUGG's anda. John med sambo avslutade dansen en stund tidigare. Stod kvar med dansskorna i handen i Syltoppshallen å tittade på alla dansare, och gav oss en värmande kommentar: "De' går ju inte å gå hem när man hör den här goa' musiken"  Tack John!  Det är just så vi hoppas ni skall känna hos BUGG's!
  Välkomna åter! BUGG's / Arne.

                  

                      
                              
                                                                     

Dans i väntan på söndag!

 Torsdag betyder bugg-kurs hos BUGG's på Syltoppen. Tredje gången på bugg 1:an står på tur då. Vi repeterar som vanligt förra gångens turer före pausen, och lägger på en ny efter den. Hoppas nu kung Bore är måttfullt givmild med snön som börjar falla utan för fönstret nu! Snöfall eller ej, vi buggar på i pjäxor i värsta fall. Välkomna allesammans! 
 Så där strax efter mitten på veckan, då danssuget sätter in, kör BUGG's sin torsdagsdans! Våga då att prova vår Motionsdans, men vi höjer ett varningens finger! BUGG's Motionsdans är starkt beroendeframkallande! De allra flesta som provat denna dansform, kommer igen, å igen. För schyssta låtar med go' takt sätter sina spår, de' e' svårt låta bli en dans till... Till alla glada motionsdansare säger vi bara: Välkomna åter!

 

Hej alla BUGG's dansare, å alla andra med!

 Som jag tidigare nämt så dansar vi lite Linedance inom BUGG's. Vi har ingen utbildning i detta, men dansar ändå, bara för det är så kul. Sunt förnuft och dansglädje räcker långt, tycker vi oss märka!
 Ett glatt gäng damer från PRO i Säffle träffs och dansar Line varje tisdag eftermiddag. De har frågat oss om lite hjälp, å de gör vi så gärna. En uppvisning inom PRO är på gång och nu skall detta tränas in. 5st linedancer tränas in, rörelser memoreras, handklapp och stamp i rätt moment, om igen och om igen, bättre och bättre blir resultatet. Hela 12 st. damer går in för detta med hela sin själ, å vill göra sitt bästa. Fika-pause med hembakta bullar och smörgås som det bjuds på, till mycket prat å skratt. Det är inte utan man hoppas att få vara så här pigg då man som dessa damer passerat 70-års åldern gott och väl! Tryggt att veta att dansglädjen sitter kvar länge!                   BUGG's / Arne
  Några bilder på dessa livsglada damer måste vi bara skicka med!

 
 


En komplett söndag!

 En söndagkväll fylld med dans bjöds på Syltoppen! Första kursdelen, vår bugg 2+, repeterar vi buggens första turer. Tidigare kursdeltagare hos BUGG's blandas med lika många premiärbuggare, och blir tillsammans ett stort gäng som verkligen dansar av hjärtans lust! Buggturer som är kända för några och okända för andra,  testas och dansas å vips så sitter dom! Mycket att ventilera under fikapausen, precis så skall vi ha det!
 På DansMix 1 är det ett större överskott på tjejer än vanligt, men så passande då att träna Dubbelbugg och Linedance. I Dubbelbuggen blir kända turer dubbelt så svåra när två tjejer skall hanteras. Men killarna kämpar på och fixar detta galant, verkligen! Linedancen är imponerande! På det, förhållandevis, lilla golvet samsas 45 st och dansar Linedance! Dessutom gör ni det bra också. Skitbra!, utbrast jag i söndags, å det prutar jag inte ett öre på!
 -"Har du nå't tomt log-golv till sommaren Åke? För då kommer vi! "
 Till Motionsdansen kommer fler å fler. Lite trångt, javisst. Varmt, jodå! Mysigt, mycket!! Själv märker jag inte förrän sista tonen klingat ut, vad trött jag är. Det är så när det är kul. Till Er alla, Tack för en trevlig komplett söndag!
 BUGG's / Arne.

   

  

  

  


RSS 2.0