Vi säger Tack för 2019!

 Finaldans i Tveta Bygdegård!
 
 Glada besökare på höstens sista dans.
 
 För att erbjuda så många av höstens kursdeltagare på lite extra träning, hade vi ordnat två stycken danskvällar. Under hösten har vi haft ett gäng som gått en, lite förlängd, nybörjarbugg. Går man som helt ny på denna kursdel, blir självklart allting nytt. Vi matar på med ny grundrörelse och buggturer på det. Att kunna ta in allt detta på några kurskvällar är inte helt lätt. Så det är klokt om man tar de tillfällen för träning som erbjuds. Minns själv hur nyttig den träningen var för mig, för längesen...
 
      
 
      
 
      
 
 Under fortsättningskursen dyker lite av samma fenomen upp. Denna säsongen har vi bjudit på åtminstone tre stycken helt nya buggturer. Dessa är heller inte lätt att nöta in på kurskvällarna enbart. Så även här passar det alldeles utmärkt att använda de extra danskvällar som erbjuds, till lite ytterligare träning på figurerna. Sedan har ju de flesta av dessa deltagare en god portion buggturer i bagaget, och här krävs träning att pussla samman personliga figurer tillsammans med de nya turerna. Själv hittar jag nya kul variationer och serier. Just detta som gör buggen så kul att ständigt bygga om, och ut, och till...
 
 
 Mimmi bjöd "danslärar'n" på svängom.
 
 Sedan har vi ju detta med motion åxå! Själv har jag minimal lust med både promenader å löpning, finns alltid något vettigare att göra. (Knäpp inställning måhända, men så är jag..)
 Men gäller det dans så finns både tid och lust. Inga problem att prioritera om en smula i agandan då. Vi fixar till frisyren, packar korgen med torra t-shirts och dryck, sedan ställer vi kosan mot dans som erbjuds.
 Här kan man verkligen förena nytta med nöje, eller "Dans med hjärtat" som vi i BUGG's gärna säger. Deviset har tre betydelser: Dans med hjärtlig glädje. Dans för hjärtat, motionen således. Och inte minst, Dans med hjärtat, dans med hjärtevännen sin. Ett ordspråk vi försöker leda BUGG's i sin verksamhet!
 
      
 
      
 
 
 Nåväl, allt har sin ände. Vi sätter punkt för höstens dansaktiviteter för 2019, i och med söndagens dans. Själva tar vi sikte på stöket med advent och jul, och förmodar Ni gör något liknande. Passar det in sticker vi nog och dansar, om dans står på programmet någonstans. 
 Vad som sker efter nyår vet vi inget om än. Om nu någon skulle vara sugen på att lära eller repetera lite bugg, så kanske vi packar ner pinalerna igen och spelar upp till dans.
 Det har hänt förut...
 
      
 
      
 
  Vi vill med detta säga ett stort Tack till Er alla som deltagit i höstens verksamhet hos BUGG's! Det har i vårt tycke varit en verklig trevlig höst tillsammans med Er alla! Så en trevlig advent och God Jul om vi inte hörs av innan dess. Sköt om Er, och dansa om det spelas upp till dans nå'n stans!
 
 
 Tack för i höst hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Men ser för den skull ingen orsak att ändra sig i tanken om att:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

BUGG's firar far med dans!

 Söndagsdans i Tveta!
 
      
 
 Förra söndagen dansade vi ju klart höstens kursomgång. En kursomgång som vi förlängde med två extra kvällar. Alla dessa kvällar har varit ganska fullmatade med träning, av många buggturer. Förstår att vi emellan åt pressat Er ganska hårt, speciellt för de som är nya hos oss. Då blir ju även de turer vi "gamlingar" repeterar, nya för Er. Detta var en av orsakerna att vi bjöd in till lite extra dansträning, så vi kunde öva i lite mer lugn och ro på vår bugg.
 
      
 
  Nu kolliderade vår dans med firandet av Fars Dag, och kanske var det en av orsakerna till ett lite mindre deltagande. Dock fick vi som kom till Tveta Bygdegård i söndags kväll, dansa en hel del.
 Vi hade pusslat samman en låtlista passande till bugg och foxtrot första halvan äv kvällen. Efter halvtid växlade vi över till bara bugg, och höjde tempot en liten smula, och som hade sin betoning på motion. Riktigt trevligt blev det i alla fall!
 
      
  
 
 
 Björn-Ove passade på att öva lite dubbelbugg med Annica och Monika.
 
      
 
  De här tillfällena passar ju så bra till att träna lite extra på våra buggturer. Under hösten har vi ju presenterat åtminstone tre varianter som är nya för BUGG's. De här har vi inte hunnit att nöta in ännu, så att de sitter säkert i minnet. Blir lite tvekan för oss åxå när tempot ökar på. Därför känns lite extra dans så värdefullt.
 Har NI hittat någon favorit bland de nya buggturerna? Själv har jag blivit lite förtjust i den vi kallar "Kompistur med detalj". Känner att tjejens halva högervarv och flytt från vänster till höger sida i slutskedet behöver finputsas på, för min egen del...
 
       
  
       
 
  I vilket fallsom helst vill vi erbjuda ytterligare ett tillfälle för träning. Så nästa söndag, den 17.e november, har vi på nytt bokat Tveta Bygdegård för att dansa för sista gången i år. Vi hoppas att det kan passa för de flesta av våra Dansvänner.
 Självklart är det inte bara Ni som dansat med oss under hösten, som vi hälsar Varmt Välkomna. Samma hälsning gäller förstås alla Ni som dansat med BUGG's tidigare, och även Ni nya Dansvänner som är nyfikna på vad BUGG's är för något.
 
Varmt Välkomna allesammans till Tveta Bygdegård,
söndag den 17:e november kl. 18.00!
 
Entré endast 40:- per person!
 
Hjärtligt välkomna hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Inför denna sista årets dans, ser vi ingen orsak att ändra på:
 
"Ska de va bugg' ska de va BUGG's!"

11 november

 

Motionsdans söndag 10 november!

Söndag 10 november bjuder vi både, in och upp, till mera dans. Då spelar vi upp till dansträning kl. 18.00 i Tveta Bygdegård, och siktar på blandning av fox och bugg som inledning,och avslutar med bara bugg. Vi hälsar alla danssugna, årets kursare, tidigare deltagare samt helt nya dansare, hjärtligt välkomna till dans med BUGG's! 
 
Hjärtligt välkomna hälsar BUGG's / Ulla & Arne

Kursfinal för 2019

Kursfinal för jubileumsåret 2019
 
 Nu buggar gänget på Bugg 1+ riktigt bra under sin uppvärmning.
 
 Under bugg 1+ uppvärmning gav vi i uppgift att läga lite fokus på båda våra "Handbyten". Två buggturer som vi pysslat en hel del med under de sista kurskvällarna. Två turer som är mycket bra att lägga i sitt bagage.
 Medan vi höll vänster/ höger fattning lade vi till en liten figur vi kallar "Midjetaget". Denna figur går att använda som enkelvariant, men även att komplettera med en promenad. Ytterligare ett val för killen, att göra sin bugg lite mer personlig på.
 Detta är ett av det trevliga med buggen, att det går att variera den nästan oändligt! Ju mer man tränar så lägger, främst killarna, sin personliga prägel på dansen. Själv finner jag nya figurer och kombinationer allt eftersom man dansar, nu 25 år efter jag började med bugg. Så visst är bugg en trevlig hobby!
 
       
 
 Marie och Johan i buggartagen.
 
 Tiden innan pausen ägnade vi åt de buggturer vi hittills tränat på. Det är ju som sagt träning som gäller för att få sin bugg att flyta på.
 Mina egna minnen från nybörjartiden var just detta att jag tog alla chanser till träning. Det var ju så kul åxå! På den tiden arrangerade Hotellet torsdagsdanser, med levande orkester. Ett trångt dansgolv som delades med hotellets övriga dansanta gäster. Ett tillhåll för resande försäljare, och danssugna säfflebor. Å så vi som gick på buggkurs förstås.
 De lite äldre kursarna var duktiga att bugga, och man tittade förstås lite avundsjukt på alla buggturer de briljerade med. Själv hade man lärt sig "Karusellen", och den buggade man ivrigt, med lika långt komna buggkursare. Men efter några torsdags-kvällar med den buggturen satt den säkert i ryggmärgen. Föga varierande, men så himla kul det var!
 
       
 
 Efter pausen här i Tveta bygdegård, lade vi till en av de turer vi kallar för basturer. Figurens namn är "Tjej bak killes rygg", och är en trevlig tur att komplettera med. Under årens lopp har vi komprimerat lärandet, och repeterar moment för moment för båda dansarna samtidigt. Vi tycker detta fungerar bra, och gänget fick till det riktigt fint därefter. En tur där vi poängterar vikten av att få till tjejens första halva vänstervarv i "rätt" takt. Vi visade kort hur turen används i dubbelbuggen, och just därför är det viktigt att träna i den på "rätt" sätt. 
 
 Bugg Fortsättning droppade in och kompletterade gänget. Så ska de va i bugg!
 
Bugg Fortsättning + tar över dansgolvet.
 
 
 Det blir god fart på dansgolvet när andra gänget startar upp sin bugg. Flera av deltagarna har dansat med oss i flera år, och är synnerligen samdansade.Detta ger givetvis de som är nyare hos oss, en värdefull erfarenhetsmässig guidning i buggandet. En stor del i att gänget smälter samman på ett fantastiskt bra sätt! 
 
 
  När alla blivit varma i kläder och leder, tog vi repris på förra gångens "Borren" och "Bommen". Två av tre buggturer som är förhållandevis nya, och har BUGG's signatur. Några deltagare där buggturerna var nya, gjorde att vi studerade och tränade lite extra på dessa två. Det var nog bra, då alla behöver sin träning.
  
        
 
 Efter pausen tog vi och kompletterade med den tredje varianten, som vi kallar "Vänsterlåset". En hel del likheter med den vi kallar "Bommen", men här gäller det att minnas rätt. Lätt att blanda samman momenten! När turen börjar fungera fint, tipsar vi om att bugga de tre buggturerna i en följd. Här sätts minnet på extra prov!
 
       
 
  I samband med skiftet mellan första och andra kursdelen, kom dansgänget fram med en jättefin blomsterkorg. Denna överräcktes av Maria som tackade för hela gängets räkning, under båda kursdelarna. Så roligt att Ni gillar våra buggkurser och ger så härlig uppskattning! Ett stort Tack till Er alla för uppvaktningen!
 
Maria överräcker en välfylld blomsterkorg från hela gänget!
 
  I samband med att vi avslutar höstens danskurser, avslutar vi åxå vårt 15:e år med danskurser i BUGG's namn! Inget vi kunde tänka oss, när vi startade upp vår verksamhet i blygsam skala år 2004. Hela 15 år som varit mycket händelserika. Å så många trevliga Dansvänner vi mött!
 Nästa års eventuella fortsättning funderar vi vidare på. Är det så att några fler vill dansa med oss, samt att Ni vill repetera vidare med BUGG's, så vem vet, kanske vi buggar vidare...
 
 Dock sätter vi inte punkt för säsongen riktigt än. Nästa söndag bjuder vi både, in och upp, till mera dans. Då spelar vi upp till dansträning kl. 18.00 i Tveta Bygdegård, och siktar på blandning av fox och bugg som inledning,och avslutar med bara bugg. Vi hälsar alla danssugna, årets kursare, tidigare deltagare samt helt nya dansare, hjärtligt välkomna till dans med BUGG's! 
 
Stort Tack för trevlig danssäsong, och 15 jättetrevliga dans-år!
 
Hälsar BUGG's / Ulla & Arne
 
Tiden går, men ett består:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0