Trivsam höstbugg!

 Bugg 1:an blir mer besökt!
 
 Ett skönt gäng på höstens bugg 1:a i Tveta!
 
 Jo, men visst har höstens Bugg 1:a blivit mer besökt, allt eftersom kursen pågått. Jättetrevligt tycker förstås vi, och ganska övertygad att övriga deltagare åxå håller med! Dessutom kan vi konstatera att det är en härligt bredd på deltagarnas åldersspann. För visst passar bugg för alla åldrar, det kan väl vi själva  intyga som dansat i så gott som sextio år tillsammans räknat! (jag själv å Ulla tillsammans räknat!) Tja sista raderna kanske Ulla redigerar bort innan vi publicerar...
 
 God fart på kvällens uppvärmning.
 
 Även denna kväll kunde vi glatt välkomna några nya deltagare, till BUGG's kurser i Tveta. Därför passade det så klart utmärkt att köra en liten repris på Bugg1:ans repertoar, så här långt.
 Grundsteg och Cirkelbugg demonstrerar vårt grundtänk i buggen,då vi kliver, å startar, framåt på 1:ans takt.
 Vi dansar ju en traditionell variant av bugg, som är vanlig när man dansar på dansbanor och bygdegårdar. Den som siktar på att tävla i bugg, kanske ska sikta på den mer moderna varianten av dansen. Vi siktar ju på social dans där vi byter danspartner under dansens lopp.
 Nåväl, de två inledande varianterna av "Karusellen" gick vi åxå igenom. Varianterna med "Omtag" och "Frivarv" ingår i 1:ans buggkurs hos oss.
 
 Stefan guidar i buggen.
 
 Det mycket vanliga momentet i buggen som kallas "Buggsväng", innehåller några anledningar till pekpinnar tycker vi. Dels ska killen inte höja sin hand, höger i detta fall, mer än strax över tjejens huvud under utförandet. Timingen är åxå en mycket viktig del. Killen markerar på takt 3-4, och utför sedan guidningen på takt 1&2. I detta fall en enkel buggsväng, och då skall hans hand snabbt ner igen. Sedan tycker vi att en buggsväng är kul, två är nästan dubbelt så kul, mer tre vill vi helst undvika. Till detta lade vi till lite prova på, av "Buggsväng i högervarv". Lite klurigt i sig...
 
 En hel del varianter att prova på för deltagarna.
 
  Två varianter av "Katapulten" hann vi åxå med. Varianten "Bas" och "Handstöt" fick gänget prova på som sista övningsmoment. Med några minuter kvar, pusslade vi samman figurerna till en liten "Ramsa". Orkade man sedan memorera denna, så gav den möjlighet till att få fin fart på sin bugg som avslutning på Bugg 1:ans kursdel!
 
Slutminuterna av bugg 1:ans kursdel. 
 
 Bugg Fortsättning samlar gott deltagande!
 
 Alltid lika härligt att titta på när dansarna hos BUGG's värmer upp!
 
  Det är ett duktigt gäng som dansar i de högre kurserna hos BUGG's! Hela tiden har vi siktat på att variera buggturerna, skapa fartfyllda kombinationer, och i den mån vi kunnat, leta reda på nya varianter. Detta har skapat en variationsrik bugg, som deltagarna har tagit väl åt sig. Därför är det så kul att titta på när Ni dansar!
 
 Victoria och Björn-Ove under söndagens buggträning.
 
  Även här hade vi nöjet att välkomna några nya deltagare. Så då passade i dubbel bemärkelse bra att ta en demonstration av våra två "Handbyten".
 Första är den vi utför bakom killens rygg, från höger / höger till vänster / höger fattning. Vår variant har ett avslutnde högervarv för tjejen, värt att notera.
 Det andra som utförs bakom tjejens rygg, medan hon passerar killen, i dansriktningen, ger åter en höger / höger fattning efter den inledande vänster / höger fattningen.
 Två moment som är synnerligen vanliga i BUGG's repertoar.
 
 Stefan och Monika i den nya "Fattning bak rygg".
(Men är det första eller andra momentet? Handfattning eller ej?)
 
 En ny å lite klurig variant har tillkommit i höst. Går under namnet "Fattning bak rygg", och innehåller två moment med killens tag i tjejens midja. Ett utan, och ett med tjejens handfattning. Ingång som "Karusellen" för Er som tränar hemma, är ett tips från oss.
 
 Kan väl vara ingång, till ovan buggtur.
 
  Eftersom vi botaniserade bland buggturer med höger / höger fattning som ingång, passade det att köra "In å ut turen" i repris. Inget underverk i sig, men lite kul variant att lägga som mellanspel i buggandet. Passar som inledning till både "Erotikhandtag" eller "Avig fattning med piruett" tycker jag. Prova gärna på när tillfälle erbjuds! 
 
 
  Sen fick "Danslärar'n" totalt hjärnsläpp! Å ingen påminnde mej heller, inte ens Ulla! 
Vi körde repris på förra gångens "Kompistur med detalj", och här dök en minneslucka som heter duga upp. Vi missade att inleda med just "Kompisturen", utan gick direkt in i "Polisfattningen" och utförde där, helt riktigt i sig, den efterföljande "Detaljen"
 Detta kom jag på under hemresan från kursen, och rannsakade minnet så gott jag kunde. Själv grämde jag mej resten av kvällen, men lovar att reparera skadan nästa söndag! 
 
 Det blev god fart på buggen de sista minuterna!
 
 Trots dessa små fadäser och missöden kan vi nog summera kvällen som mycket lyckad och trevlig! Flera av deltagarna hänger med på båda kursdelarna och har sannerligen kämpat väl när klockan slår åtta! Tja några av Er dansar ett par buggar till, då vi åxå höjer tempot ett hack ytterligare.
 Ett stort tack till Er alla härliga kursdeltagare, och hoppas NI haft en trevlig kväll med BUGG's!
 
Traditionell Bugg och Foxtrot med BUGG's!
 
En bra vecka önskas till Er alla från BUGG's / Ulla & Arne
 
Som trots tillfälliga svackor ändå menar att:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 

RSS 2.0