BUGG's kurser går vidare!

 Bugg 1:an ångar på!
 
 Riktigt trångt under nybörjarkursen.
 
 Bugg 1:an blev riktigt fulltalig i söndags. Det är inte alltid lätt att passa in varje kväll, det är självklart. Men i söndags var det nog mangrann uppslutning, och någon ny deltagare dessutom. Jättetrevligt tycker vi, och säkerligen hela buggänget åxå!
 Vi ska givetvis poängtera att det inte är helt lätt att hoppa med när kurserna har hunnit med ett par kvällar tidigare, men kämpa på i Er egen takt och lägg fokus på grunderna. Känn rytmen och få fötterna att trampa i takt, det är själva grunden i buggen.
 I mitt sätt att se på detta i att lära sig en ny dans, är just detta om hitta dansens rytm viktigast. När detta är gjort å grundrytmen, och dess grundsteg, sitter i ryggmärgen, så är nya rörelsemönster lättare att hitta. "Bara" träning som gäller, så lägger vi till alltfler buggturer till samlingen. 
 
 Grundträning i söndags.
 
 Vi hade ju under de två första kurskvällarna tränat på ett antal moment i buggen. Lite lösryckta kan det säkerligen kännas, men varje moment har sina fallgropar som vi helst vill kringå i ett tidigt skede. Därför kommer vi i lägen där handfattningar, höger / höger alternativt tvåhandsfattning, får improviseras en smula mellan dessa övade moment till buggturer.
 Nu till tredje kurskvällen var det dags att bringa lite ordning i det hela och vi pusslade samman momenten till en liten serie av buggturer, vi tycker passar ihop. Detta vill vi särskilt poängtera att vårt sätt att lägga samman buggturerna är inte något absolut sätt att dansa bugg! När killarna blir lite säkrare på sin bugg, är det ju just detta som är tjusningen i buggen att improvisera sin dans och bjuda damerna på just sin version av bugg!
 
Dansglädje i Tveta
 
 Så denna ramsa med buggturer fick bli träningen för gänget efter pausen. Mot slutet lade vi in en ytterligare buggtur i vår ramsa. Denna går under namnet "Katapulten", här i basvariant.   Utgångsläget är en höger/höger fattning,
 Killen går lite offensivt in tjejens högerarm på takt 1-2. Tjejen går stegen runt killen.
 Båda kliver baksteg och stöter vänster/ vänster hand ihop.
 På 4:e takten guidar killen henne ett vänster frivarv.
 Fattar åter en höger/höger fattning. 
 I vilket fall blev det full fart på buggen för hela gänget under de sista minuterna. Riktigt trevligt att se Er alla ha så kul med Er bugg! Vi hoppas givetvis på glatt återseende nästa söndag igen!
 
 Fartfylld bugg enligt "Ramsan" under sista minuterna.
 
 
Bugg-Fortsättning, är en kul tillställning!
 
 
 Bugg-fortsättning hade åxå fullt deltagande. Några hade missat förra gången, så vi körde lite repris av andra kurskvällen. Även här stod "Katapulten" i centrum, med varianterna som. -bas, -stöt, -polis, samt -medisvarianten.
 Här dök en ny variant upp som vi snabbt kallade "Ullas Detalj".  Ingång som "Kompistur" med sidbyte och tjejens fria sidbyte till killens högra sida. Utgång i stil med "Rallyturen" tyckte vi passade ihop. Gemensamt tränade vi på detta.
 Efter pausen tränade vi på förra gångens "Fattning bak rygg" som dök upp som ny variant förra söndagen. Ny för en del av Er, så när vi kombinerade samman hela kvällens buggturer i en liten ramsa blev det nog mycket att hålla reda på. Eller...
 
Fri bugg som avslut!
 
  Som sig bör låter vi gänget dansa bugg efter eget minne de sista minuterna. Lite snabbare tempo måhända, fast det verkar ingen ha något emot, snarare tvärtom! 
Vi tackar för entusiastiskt deltagande, och hoppas Ni haft kul under kvällen hos BUGG's!
 
BUGG's är Er leverantör av traditionell Fox och Bugg!
Eller som vi gärna säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
Hälsar Ulla å Arne

Jo då, det blev BUGG's dags igen!

Höst-tider är bugg-tider
 
 Ett glatt gäng slöt upp till vår nybörjarbugg.
 
 Ja, sanningen att säga så startade vi upp höstens buggande redan förra helgen, och en hel del intresserade tog sig en tur till Bygdegården i Tveta redan då. Nu har vi ju inte annonserat i lokalpressen något, utan "bara" gått ut på fb på några sidor. Samt självklart på BUGG's-bloggen åxå, en sida som är öppen för alla internet användare. 
 Men några buggintresserade dök ändå som sagt upp, sedan tillkom några ytterligare denna andra kurskväll. Varmt Välkomna till BUGG's är Ni allesammans!
 
Några av våra tidigare buggare stöder upp kursen. 
 
 Som alltid på våra nybörjarkurser i bugg inleder vi med takt och grundsteg. Inget snedsteg från detta togs denna gången heller. Vi tror det är viktigt att få med sig grunden i dansen, och sen bygger vi vidare från detta. Ett stort tack till Er som buggat tidigare, och hjälper till att få dansen att fungera lite lättare för våra nya deltagare!
 
Fortsättning och Repetition i andra akten.
 
 Flera av vårens deltagare återkom till BUGG's i höst.
 
 För ordningens skull inleder vi fortsättningskursen med några av bas-figurerna. Vi hoppas det känns skönt att mjuka upp dans-lederna med lite bekanta svängar. Fast även dessa grundfigurer har sina små variationer, och vi förskte gå igenom några av dem. Av ren slentrian blir det ofta bara de vanligaste varianterna som används, så visst kan det vara bra att botanisera bland de lite mer ovanliga åxå.
 
 Mestadels "gamla" dansvänner, men några nya dök åxå upp, trevligt säger vi!
 
 Själv är jag lite insnöad på den buggfigur vi kallar "Katapulten". En, tycker jag, mycket användbar tur som går att variera på flera sätt. Basvarianterna är utmärkta att inleda sitt buggande med å värma upp till. Sedan är "Medisturen" ett utmärkt sätt att få lite ökat skjuts i sin bugg med, speciellt om man följer upp med t. ex. "Låskolven". En buggtur som förresten har BUGG's signum, och är både min och flera andras favorit. En variant som passade utmärkt att träna lite extra på, då vi lade den i serie med ovan nämnda figurer.
 
 Lite klurigheter kunde vi åxå bjuda på.
 
 Redan förra gången hade vi presenterat en ny variant, som fick namnet "Kompistur med sidbyte". Även denna lade vi i kombination med en av Katapulterna som kallas "Polisturen" Ingen revolutionerande buggtur i sig, men en variant som kan vara kul att förnya sig med.
 En figur som däremot var ny för oss,var den som helt enkelt kallades "Fattning bakom rygg". Del av figuren kommer från nätet, och som vi sedan byggt om och till för att passa vår bugg. Vi tränar vidare nästa söndag igen, och hoppas den kan passa någon av Er alla. Vi brukar ju säga att alla buggturer kan inte passa alla, utan hoppas Ni kan plocka ut de som passar Er och kanske kan bli en av Era favoriter.
 
 Trevligt att se Er alla igen,
å hoppas Ni ska trivas med BUGG's!
 
 Som vanligt avslutade vi kvällen med några extra låtar för att öka pulsen en smula. Kul att det blir dans i höst igen, tycker vi! Vi hoppas självklart att Ni åxå ser fram emot några kvällar att få dansa tillsammans igen under hösten!
 
På återseende nästa söndag igen,
Bugg 1/ Nybörjare kl.17.00
Bugg fortsättning / Repetition kl.18.30
 
"Trivs med traditionell Bugg & Fox hos BUGG's!"
 
Vilket helt naturligt leder oss in på:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

RSS 2.0