Första utröstningen i körslaget.

 Team Timo blev första kör att lämna tävlingen. Inte helt givet, men många namnkunniga körledare att kämpa mot, så Timos kör kämpade nog i uppförsbacke där. Team Nanne var Ullas favorit ( hon diggar ju Jerka å hans låtar så...), själv tyckte jag att Team Erik fick kören att jobba som en kör, min favorit. Tommy Englund verkar hålla med Ulla. Vad tyckte du?
                                                                            BUGG's i ett kör / Arne

Mailadress till BUGG's!

 Hej på er alla BUGG'sare! Ett stort tack för alla trevliga Julhälsningar som har kommit till oss dels som traditionella julkort per post, men även via BUGG'sMs'en, samt via vår blogg! Trevligt att vi kan hålla kontakten på skilda vis.
 I samband med detta vill vi även upplysa Er alla, om att vi öppnat en mailadress till BUGG's.
Adressen till denna är: buggs@live.se   Hit är ni välkomna att skicka "brev" till oss med uppgifter ni inte vill lägga öppet på bloggen. Lägg gärna adressen i Ert register!
 En krya på dig hälsning till Ote & Inge, som hade tänkt att dansa till Danslaget i Fengersfors FH, ikväll lördag, men blir hemma och kurerar sig istället. Någon annan som ger sig iväg dit? Kommentera gärna, vore trevligt att höra om!
 Själva blir vi nog hemma och körar i Körslaget på tv4 ikväll. Team Wells gjorde en bra premiär tyckte vi, där Team Nanne fick vår andraplats, men enligt folkets röst hänger hennes kör löst. Vad tycker du; kommentera!
 En fortsatt skön helg på Er alla, så hörs vi snart igen! Kanske på Mailadressen! 
                                                                                                                                           BUGG's / Ulla å Arne
 

God Jul från BUGG's!

 Dan före dopparedan, ja till och med kvällen före dopparedan! Skinkan är nästan klar, griljeringen kvar. Å här sitter jag och bloggar. Barnen har vart här å hälsat på, men åkt iväg till egna bestyr. En bra dan före dan.
 Men faktiskt tog vi en fox på köksgolvet nyss. Kände på "Fox med snurr" som nog kommer till våren på Mix'en. Men så mycket mer än köksgolvsdans blir det inte under julen här. Nå't på gång för er?
 Men hur som helst, önskar vi Er alla BUGG'svänner, en så lung och skön helg, som möjligt! 
               Så från oss till Er alla, en hjärtligt GOD JUL!
                                                                                                              BUGG's Ulla å Arne.

Nu har vi korat sveriges bästa dansband, eller?

Först och främst måste man buga och tacka för ett trevligt finalprogram! Många bra låtar!
 Första omgångens "favorit i repris" blev hit! Två unga band, CC&Lee och Shake,  med en ung attityd, gav prov på framtidens dansband, för unga dansare. Larz-Kristerz med bra show med stort hjärta. Dessa tre fick mina röster i omgång 1. De övriga kändes mer som repris på favorit i repris.
 Andra omgången med sprillans nya låtar. Jannes finstämda fox slog Scotts lite gapiga fox och som fick wailas ihop. CC&Lee fick en klämmig, men lite snabb bugg, och Larz-Kristerz en bugg med go rytm, men texten, nä... Poäng till CC&Lee för mig.
 Men final mellan de två ordinarie segrarna, igen. Scotts nytolkning på "Inget stoppar oss nu" fick min röst, den andra varianten har jag hört förut. Min röst har inte lett till seger förut, så varför nu?
 Vi gratulerar ett dansband med mycket hjärta och glädje till segern, inget att säga om det! Men för detta dansmusiken framåt i 2000-talet? Jag tvekar.  Men grattis: Larz-Kristerz!                    
                                                          Vad tycker du? Nu vill vi se flera kommentarer!
                                                                                         BUGG's / Arne

Finalkamp för dansbanden!

 Då är det dags för final för de kvarvarande dansbanden. Scotts och Larz-Kristerz får nog ses som favoriter, med bakrund av kampens historik. Scotts som tydligen hotar med en kupp ikväll. Har fått sig tilldelade "Jag ringer på fredag", men funderar att spela "Fröken fräken". Får se om modet finns att dra svt vid näsan. Bandet diskas troligen då, vi får se... Shake, CC&Lee och Bengt Hennings sände juryn vidare till finalen, och tittarnas favorit blev Jannes. En folkets joker till finalen. Om juryn nu blandar sig i röstningen, blir väl utgången mer oviss. Aktuellt regelverk förklaras nog för oss.
 En första omgång med eget låtval, som gallrar bort 2 orkestrar, lär inleda kampen. I andra omgången får de fyra kvarvarande en ny specialskriven låt att tävla med, 2 röstas återigen bort. Final i finalen, 2 band tävlar med Black Jacks gamla dänga: "Inget stoppar oss nu"
 Ska då den kampen stå mellan Scotts och Larz-Kristers måntro? Vilket band tycker du borde stått som segrare? Skicka in en kommentar, så får vi slåss om saken på Syltoppen i januari! 
                                                                                                                         BUGG's / Arne

Hej i julstöket, från BUGG's!

 Full rulle på julhandeln, kan man tänka? Slitit ut magnetremsan på kontokortet än? Vid den här tiden brukar man lova sig att "Nästa jul ska vi inte ha når'a julklappar". Förmodar att nästa år vid denna tiden, irrar vi runt igen å handlar kontot tomt igen. Är det som kallas tradition, tror jag.
 Karlsten kommenterar och tvekar på om han skall gå om bugg 1:an igen! Vem ska då jag å Ulla ha att demonstrera krockar på? Han själv tycker att 1:an turer börjar sitta nu. Vi kastar ut frågan till alla kvinnliga dansare hos BUGG's: Ska Karlsten sluta med bugg 1:an? Kommentera! Vi tycker han skall fortsätta, absolut!!
 Igår hade jag en nostalgikväll. I samband med att TV4 å Let's Dance tillsammans med Karl-Petter och Jeanette var hos oss och dansade i våras, gjorde jag några minnesanteckningar, ur vår synvinkel. Igår renskrev jag dem och fick tillbaka många av de känslor som vi kände då. En spännanande händelse i BUGG's karriär! Vi får se om vi kan publicera den i bloggen, i alla fall kommer den att finnas med på Syltoppen. Vi får se.
 Några nya cd-skivor har vi skaffat och lyssnar och taktar. Flera standardlåtar men några guldkorn fanns, å dem ska vi spela till våromgångens kurs och motion!  Upplägget för våren börjar klarna, men vi ber att få återkomma om detta.
 Tackar för trevliga kommentarer, å kommentera gärna mer! Sänder en hälsning till min dansande syssling med fru i Göteborg, som nyss upptäckt bloggen. Hur är läget i Götet på dansfronten?
 Fortsätt nu ut å julshoppa, själva hugger vi in i er fina presentkorg! Bifogar bilder på några frossare å en fullärd bugg1:a!
                                                                         BUGG's / Ulla å Arne. 
 
                                


Uteblivet tronskifte!

 Har ni också kollat på Dansbandskampen? De' har vi. Det var ikväll som de etablerade banden skulle flytta om i toppen. Kindbergs tolkade Springsteen i "Dancing in the dark". Bra förutsättning, MEN. de blev inte så bra. Jag hade verkligen hoppats! Å så kommer Larz-Kristerz med en bra överaskning, igen! Så Kindbergs borta redan innan andra omgången! 
 Jenny Salén och Wahlströms blev andra omgångens utmanare. Wahlströms framträdande glänste inte så som deras erfarenhet borde hjälpt dem till. Det gjorde däremot Jenny Saléns, som visade upp en glädje som påverkade mig i alla fall. Scotts kan bättre, gav ett lite trött intryck. Gick nog vidare med hjälp av gamla lagrar, ELLER?
 Blir det Larz-Kristerz som står som segrare nästa helg?  Däng näven på tangentbordet å kommentera!
 Får se vilket band vi dansar till i vår hos BUGG's!                     BUGG'S / Arne

Idolfinal med taco!

Fredagskväll och Idol på tv'n igen. Torde väl bli den sista eftersom detta är finalkväll och segraren skall koras. Oddsen borde vara höga för Alice, för en mer segertippad finalist än Kevin borde vara svårt att se. Men duktig är killen, så det är väl inget att snacka om eller? kommentera gärna!
 Föresten nå't gott till tv'n ikväll hos er? Här vankas tacos igen, efter tips från mig. 
 Idag var vi och bokade Syltoppen inför vårens aktiviteter. Ett antal söndagar står redo för vår räkning. Skall bli trevligt! Tyvärr var en söndag redan bokad, vi grunnar på hur vi skall lösa den helgens dansande. Kommer tid, kommer råd!
 Ulla ville promt ha med sin idol Kevin på bild, det är han tll höger på fotot. Ja, på det stora fotot alltså, på det lilla fotade Ulla mig då jag provade snöslungan i eftermiddags. En bister vinter väntar, å plogningen på Syltoppen är ett bekymmer. Men det tar vi då, Idolfinal med tacos tar vi först! BUGG's / Arne
    

Eftersnack hos BUGG's!

 Tittade på Lilla Sportspegeln och deras reportage från danstävlingen, de visade ett kort inslag från juniordelen. Pigga ungdomar som älskar dans. Faktiskt en hel del turer i deras bugg, inte så fyllt med Å-hej bugg som väntat. Förmodar att i seniordelen är det mer representerat. Vart öknamnet Å-hej bugg har kommit från vet jag inte, fastnar i minnet dock.
 Att buggen utvecklas är bara naturligt, nya unga mäniskor som börjar bugga formar dansen efter sitt tycke och sina erfarenheter. I mitt tänkande, kanske en följd av att många yngre startar i någon av de danskolor som finns idag, som t.ex. Sofias i Åmål och Move-it i Säffle. Där bla. Disco-dans och Show-dans lärs ut, till ungdomars stora glädje, jättebra! Då dessa unga förmågor sedan börjar dansa bugg, influeras buggen givetvis då med dessa danstyper. Den sk. Å-hej buggen ser i mina ögon ut som en sådan kombination, mycket show å glädje, men ett sparsamt antal turer under buggen. Lite synd tycker jag, men viktigast att våra ungdomar dansar! Läge för en ny buggstil på tävlingarna?
Egna tankar om detta? Kommentera gärna!
                                                                           ------------------------------------------
 Vi vill passa på att bifoga en senkommen gratulation till en av våra jubilanter, Stefan Vidin, som fyllde år i helgen. Ett foto på honom med sin fru Britt. GRATTIS!
 BUGG's vill även sända en hälsning till Ann-Louise med familj, som reste till Thailand i måndags. Vi hoppas på en lugn och skön vistelse där och lägger med ett foto på resenärerna. Hoppas på kommentar därifrån!
 Hälsar en allt piggare Arne, som bloggar och tränar nya buggturer, ingen Å-hej hos BUGG's i vår!  Vi hörs.BUGG's/ Arne  

                      

Tomt utan kurs å Motion!

Tack för kommentarer! Trevligt med en dialog fast dansen pausar.
Kul att John och Marita vart på Rocksulans danstävling! Själv sitter jag ensam och kurerar snuva medans Ulla jobbar. 
-Var det mycket "Å-hej bugg" på tävlingen, blir min första fråga till John? En ny buggstil som vi inte talat något om i BUGG's än, men kanske dags att i korthet nämna detta i kommande Mix 1:a. En stil som jag personligen inte är så road av, men bland yngre och tävlande ökar denna. Väntar på kommentar av John å Marita!
 Ote väntar till helgens dansbandskamp och då på Kindbergs, Wahlströms och Jenny Sahlens. Det gör jag med! Kindbergs är lite av våra favoriter, hoppas att åtminstone dom kan röra om i smeten då! Hela danskulturen mår nog bra om den visar vilja till förnyelse.
 Ett skräckexempel på stagnation är Svensktoppen, där fortfarande BAO + Helen Sjöholms "Du är min man" ligger kvar på andra plats. Fin låt , men här räknar vi inte antal veckor utan antal år på listan! Säger en del om de som röstar.
 Hoppas på nya band i toppen till nästa helgs Dansbandskamp. Bra för en levande dans!    Eller?  Kommentera!

 Vår dans ligger i vila. Konstigt att inte fixa inför dansen. Blir tomt att inte fara iväg nu på eftermiddagen till Syltoppen, och få hälsa Er "Välkomna till BUGG's igen!" Men lite julklappsköp, grötätande och nyårsskumpa så är vi tillbaka igen!
   BUGG's hämtar kraft inför en vår med dans! / Arne
 

Kollat Dansbandskampen, eller?

 Här har både jag å Ulla kollat dansbandskampen ikväll. En kamp med osäker utgång, både plus och minus överaskningar!
 Men först kanske några fler som kollade Idol igår? Ulla följer programmet å brukar duka lite kvällsmat, då blir det att jag följer det , jag med. Men visst är ungdomarna duktiga. Kevin är ju ganska outstanding, någon annan segrare vore fel. Men andraplatsen var mer oviss, Robin och Alice har båda gjort bra tolkningar. I mitt tycke blev det nog ändå bäst som skedde då Robin slutligen tog farväl av tävlingen och lämnade vägen öppen för Alice till finalen i Globen. En final med stort underhållningsvärde men med mindre spänning, tycker jag.  Vad tycker du, kommentera!

 Åter till Dansbandskampen. Favorittippade Scotts hade en av sina mindre lyckade kvällar, i mitt tycke, och borde vart nervösa i sista omröstningen. Larz-Kristerz drog av en go´ bugglåt, "Hey Ya", som första nummer, som tillsammans med sin Älvdalsstil, förde gänget vidare. Jive lämnade redan i första omröstningen, trots en bra fox. Mjuk å fin , men nog för traditionell, då åtminstone juryn verkar söka ett nyare sound.
 Låtar i nyare stuk i egna arragemang fick vi höra av Zlips och Shake, som blev en vass konkurent till Scotts. Zlips verson av "Vad har du under blusen Rut" funkade inte, men Shakes variant på " Du ringde från Flen" i en 40-tals tappning,  blev min favorit.
 Nåväl, folket har röstat, Scotts å Larz-Kristerz är kvar. Kanske dags för en rockad nästa hel då. Spänningen skulle nog må bra av det. Eller, vad tycker du? Sänd in en kommentar!
 
Vi hörs, hälsar Arne i Bugg's!  

Sista dansen med gänget, för i år!

 Så blev det årets sista kurs och motion får alla BUGG'sare! Tolv kvällar med kurs och motion, plus tre Dansaftnar, ja och en extra kickoff-dans i augusti, är till ända. In alles 16 st. danstillfällen. Med andra ord så har det varit en aktiv höst hos BUGG's. Varje söndagskväll har det i runda tal kommit ca: 75 personer som dansat till någon eller några delar av våra aktiviteter! Både  Ulla och jag har svårt att förstå vilken fart det blivit på dansen hos BUGG's, men vad roligt vi tycker det är!
 Som sagt, vi har haft roligt, och jag tror ni haft det med. Mycket stoj och prat blandat med skratt brukar tyda på att stämningen är på topp. Fikapauser med diskussioner om turer som fungerar eller inte, flera kommer och kollar in bilderna som rullar på skärmen. Ett stort Tack till ett toppen gäng att dansa och trivas med, säger Ulla å Jag!
 Vi återkommer på bloggen med tankar och idéer, då vi hunnit landa själva. Vårsäsongens aktiviteter skall planeras för att passa så många som möjligt. Några dansinbjudningar har även droppat in till oss. Vi ber som sagt att få återkomma.
 Med önskan om en trevlig adventsstart till er alla, önskar vi och skickar med några bilder från finalkvällen.
Vi hörs/ Ulla å Arne i BUGG's! 
    

RSS 2.0