Dansglädje med stänk av vemod!

 Söndagskvällen är till ända, vad gäller BUGG's kurs och motion. Nästan alla dansgäster har tackat för sig och lämnat lokalen, där åter tystnaden håller på att sänka sig. Ulla skramlar kring i köket, packar sitt pick och pack, kaffepaket, godisskålar och hjärtelampor har alla sin bestämda plats. Själv  kopplar jag loss kablar från förstärkare och datorer, lindar dem samman och packar dem i den gröna Domuskorgen. Visst är man trött, men detta är samtidigt en bra stund. Tid att reflektera över kvällen som gått, turer vi dansat, klurigheter vi löst och skratt som klingat. Som till exempel......

 Bugg 3:an inledde kvällen med uppvärmning, det såg ut att saknas tjejer, men så droppade några in, och gänget var så gott som jämnt. Dags för kurs, å visst var stämningen extra avslappnad denna finalkväll.

                                       
                                         Ulla Gustafsson och Clayton Johansson gillar verkligen detta med bugg!

 Ja föresten, vem av alla våra buggare gör inte det, ett tappert gäng som börade bugg 1:an i höstas och nu  fixar detta!

   Sören och Maud är stark fokuserade på att fixa buggturen till det bästa, jodå de fixade det! 
   Både Helena å danslärar'n blev förtjusta då Per-Åke satte "Kråka höger" perfekt! 
  Två av våra trognaste killar, Tommy och Karlsten, här buggande under 3:an kurs.

 Så visst var det full fart på bugg 3:ans finalkväll. Varmt blev det, så glassen i pausen svalkade skönt. Dans på övertid, men låtarna var svåra att sluta bugga till. Pulsen i topp och en applåd av DansMix gänget värmde extra som avslutning.
 Ett buggäng som fixar sommarens danser utan problem. Vi önskar Er många kul buggar i sommar!

 Dags för säsongens överkursare i BUGG's DansMix 2, där vi testar mer än vanlig bugg, å skruvar upp tempo och svårighetsgraden en smula. En kurs för att ge dansen en extra dimension!

                                          
 Här bjuder Åke både Cia och Linda på dubbelbugg, där "Paketet" "Twisten"  och "Bågen" är turer som klaras galant!

 Uppvärmning som inledning även här, men här består den av dubbelbugg. Dubbelt så kul å dubbelt så varmt! Dags för repetition av buggturer där "Kramturen" putsades upp igen. Karlsten ville promt ha en genomgång av "Halv Torped" å det fick både han och gänget. Klurig tur som kräver snabbhet och koordination, en tur med signum BUGG's! En smygkik på Kallin, han är något av en mästare på denna tur. Nästa tur blev "Tjejdyket", där par Spelmans demonstrerade en alternativ ingång. Snacka om ett kunnande i gänget! Nytillkomna DansMixare får buggtips i version 2!
 Tiden går fort då man har kul! Dags för fika och glass även här, som förtärdes i sval vårkväll vid uteborden. Ibland skulle man vilja pausa tiden!
 En finputsning av Foxtroten följde så. Kul med lite varianter även här. Nu övades "Vänstervarv", "Pausesteg", "Side by side" och den luriga "Kvicksteget" till goa foxlåtar. Foxtrot är kul att dansa, så även här rann tiden iväg i en hast. Bara 10 minuter kvar av kurstiden, men 2 st. Linedancer fixade vi ändå. Många leenden och kul kommentarer under dansen. Ett tecken på att linerna sitter i ryggmärgen nu. Bara för Ulla å mej att buga, för att få dansa med ett så duktigt gäng!

 Här ser vi vår egen Karlsten på "Promenaden" med Ann-Louise, två av våra trotjänare! 
  Linda Östlund visar Per, som annars går 3:an, lite av buggens överkurs.  
  Margita och Kallin tränar på några av foxtrotens turer.

 Finalkvällens sista del är den oblogatoriska Motionsdansen. En dansform som följt BUGG's sedan den första gången för drygt fem år sedan, och skall så förbli i fortsättningen! Dans till go' musik, i goda vänners lag! Vår idé som verkar gillas av fler än oss själva! En av de mest välbesökta Motionsdanserna vi haft, satte punkt för BUGG's Kurs och Motion våromgången 2009. Ett Varmt Tack till Er Alla, som gjort vårsäsongen  i år till en fullträff!

                                        
   
           En bra bild behöver ingen text, Men nog verkar det som Anette och Åke tycker Motionsdansen är rätt OK.

                       
Visst är det mysigt att ta med hjärtevännenpå dans hos BUGG's.

Men vilka hittar vi på post vid godisbordet?

Jovisst behöver man lite extra energi då man dansar så mycket som Kallin och Åke!

Ja, det är många tankar i huvudet då man packar ihop efter en sån här bra kväll, och finalkväll till på köpet. Det tar tid att bearbeta, och då hjälper de bilder vi tagit under kvällen att bringa ordning på ens egna minnesbilder. Alltid lika roligt att titta på dem i efterhand, hoppas ni tycker det med! Bilder på glada dansare.
Vi hämtar bilen och börjar stuva in bagaget, det har blivit lite bärande denna säsongen. Uppackning då vi kommer hem snart. Lite grann att äta och att summera kvällen till, en del kul att tala om för Ulla Å mej vid matbordet över en delad öl!
Men vänta, jag sa ju att nästan alla gått hem! Vilka är det som var kvar?Jo där sitter ju Carin och Karlsten och löser korsord!
-Dansen är ju slut för idag, det är dags att gå hem och sova nu! 
Men egentligen är det precis så här vi vill att BUGG's ska fungera, det ska vara trivsamt att vara hos BUGG's!
---------------------------------
Men sa jag att det var slut med dansen för i vår?
Nej! Jag sa att det var slut på Kurs och Motion för i år! Vi ses till helgen igen!
Håll utkik på bloggen under veckan!
"Sista dansen med gänget!"
BUGG's / Arne

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Hej på er. Ingen bugg i kväll, tråkigt men den som väntar på något gott. Ha de gött

2009-04-23 @ 20:37:42
Postat av: Karlsten

Ja, det sjunger på sista versen nu, vill bara tacka Arne och Ulla för en fantastisk danssäsong. Men nu änteligen är det över, bara en gång kvar, sen kan man göra vad man vill på söndagseftermiddagarna........... Man kan till exempel klippa gräset och har man absolut ingenting att göra kan man ju alltid gå ut i träddgården och ??????????? klippa gräset på söndagseftermiddagen eller så kan man hitta på något kul. Ja man är ju ledig och man kan göra precis vad man vill, ja va fan. Det finns massor att göra på söndagseftermiddagar, det är ju bara att starta på gräsklipparen och gå ut och klippa gräset. Jo söndagseftermiddagarna är en otroligt bra tid, för det finns så himla mycket att göra då. Allt som man inte hunnit med under veckan kan man göra då som t ex klippa gräset. Det är så otroligt skönt nu när buggkursen är över och man har söndagarna lediga. Inga tider att passa. Bara göra vad man vill, t ex slå på tv:n halv 5, det är säkert nåt bra program som man kan titta på, det är många bra program på tv:n halv 5. UUtiset (nyheter på finska), myror i brallan. Det är så hilma skönt att det är slut på buggkursen, för nu kan man göra vad man vill på söndagseftermiddagarna. M V H Karlsten

2009-04-23 @ 22:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0