Ett senkommet Gott Nytt DansÅr!

                                           
 Med ett antal nedlåtande kraftutryck kring teknik i allmännhet och datorer i synnerhet, släckte jag ner både blogg och dator igår kväll. Två timmars skrivande på ett nyårsinlägg på bloggen, resulterade i ett intet. Ett tryck på entertangenten raderade rubbet. Därav detta lite senkomna inlägg, som en nyårshälsning till alla Er Vänner i BUGG's!  Så, nytt försök på tangenterna....
 Så här i nyårstider blickar man gärna tillbaka på året som gått. Ett år som för BUGG's del vart ett år över förväntan. Både i ett ökat deltagande i våra aktiviteter, som givetvis gläder oss allra mest, men även händelser som satt en extra krydda på årer som gått.
 Den 20:e januari inleddes verksamheten på Syltoppen, som varit vår stående träningslokal sedan starten 2004. En bugg 3:a blev första aktivitet, en given fortsättning på höstens 2:a. Nästan 20 deltagare, flesta från höstens kurs men några nya blev premiärbuggare för året. Som andra del det årets kursstart kom en DansMix 1, där de allra flesta, av de dryga 20-talet deltagare, hade gått alla buggkurserna fullt ut både en eller flera gånger. Men det är ju därför vi har denna kursdel, att träffas och repetera , men även ta en chans att testa andra danser. Å trevligt det hade vi, ett så glatt gäng har det!
 Eftersom dans i allmänhet hade kommit i blickpunkten, och då med tvprogrammet Let's Dance som en huvudingrediens, ville vi testa intresset på orten med att starta en bugg 1.a. Att en i orten boende ung man deltog i nämnda program borde ju inte minska intresset för dans. Dessa misstankar hade nog en hel del riktighet. Den största nybörjargrupp vi haft, infann sig på Syltoppen på följande torsdag, som var startkvällen. Dryga 30-talet buggsugna kom och trampade grundsteg. Överaskande gensvar, men vad kul detta var!
 En given fortsättning första omgången blev en bugg4:a för våra treor som nu blivit riktigt varma i kläderna. I stort sett alla fortsatte med att ta sig an de lite svårare turerna i denna kurs, som genomfördes med idel glada miner. DansMix 2 blev fortsättningen för följande kursare. Här buggas det givetvis, men ökat utrymme ges även att testa andra danser. Dubbelbugg, linedance, foxtrot, ja till och med schottis blev  innehållet i denna del. Fikapauserna med prat och skratt gjorde ju inte det hela sämre!  En trevlig omgång!
 Nybörjargänget fortsatte med bugg 2.a, dock ett lite mindre antal. Men här byggdes danskunnande på, lagom till sommarens danser. Att se er utvecklas värmer själen, det kan jag lova!
 Motionsdansen pågick ju hela tiden, som avslutning på varje kurskväll. Det är ju denna som är BUGG's egentliga ryggrad, och orsaken att vi startade. Vi vill givetvis dansa! På de här danserna stannade flera av kursarna, men flera motionsansare kom och dansade för motionens skull. Pigg och glad dansmusik, i mestadels buggtempo lockar allt fler. Det ska va' kul att dansa! Så enkelt är det! Det är BUGG's filosofi.
 Krydda på tillvaron fick vi alla BUGG'sare, söndagen den 9:e mars. Som tidigare sagt på gick tvprogrammet "Let's Dance", och då med bygdens son Karl-Petter som en av  tävlingens deltagare. Nu stod bugg på tur för honom i tävlingen, och då ville Karl-Petter hem till BUGG's och finslipa formen, eller? I sällskap med sin danspartner Jeanette anlände Karl-Petter till Syltoppen, följt av ett helt kamerateam, och gav oss alla en buggkurs att minnas! BUGG's i bästa sändningstid på fredagskvällen, i ett av de populäraste tvprogrammen! Jo, det smakade fågel det!
 Sommaruppehåll med dans på bygden dansbanor. Det blev det nog för de flesta. Dansmusik blev det för oss med, men då i lite annan form. En stor del av sommaren ägnades åt att överföra våra cd-skivor till dator för ett enklare hanterande under kurskvällarna. Drygt ett par tusen låtar lyssnades på, taktades och gavs kommentar. Mycket musik blev det, och bra blev resultatet, men dans? Nja, inte så mycket.
 Dock blev det dans då Jan Kallin fyllde jättejämnt. Till sitt kalas i Liljedal med släkt och vänner hade Jan även vänligheten att bjuda in BUGG's deltagare. Ett gott antal gäster åt och drack gott, och dansade sedan på utedansbana, ett felsteg från Vänerns vatten, i ljum sommarkväll. Dans då den är som bäst, en bit av vår kultur. Tack för den kvällen, Jan!
 Höstens dans började med en sensommardans. En Motionsdans på Syltoppen redan den 24:e august blev en kickoff för BUGG's höstsäsong. Drygt 25-talet dansare kom och dansade lederna mjuka inför kommande kurs och motion. Ja, en hel del fika och redogörlelse för sommarens äventyr, var en viktig del förstås!
 På allvar drog vi igång 14:e september med en bugg 1:a, där vi såg att dansintresset forfarande var högt. Dryga 30 stycken nybörjare kom då och började premiärdansa. Förvånade men glada, var ett uttryck i repris, som passade på Ulla och mej! Månne dansintresset är på uppgång!
 En bugg 3:a startades senare samma kväll. Även här kom ett liknande antal intresserade dansare och deltog ikursen. En trevlig notering var att i båda kurserna var det så gott som jämna par, det är bra!
 Även här blev det fortsättning på båda kurserna, efter de första 6 kursomgångerna. Bugg 2:an och bugg 4:an besattes av i stort sett samma deltagare, som utökade sitt danskunnande. En höst med mycket trivsel under trevliga kvällar. Ett glatt gäng, hela bunten! 
 Vår Motionsdans fortsate hela hösten givetvis. Utöver de kursdeltagare som stannade och motionerade, kom ett allt större antal för att delta i denna avdelning. En mycket kul sak att notera var att flera av dessa hörde till det yngre gardet. Vi vill gärna hoppas på att ett piggare låtval lockar även yngre dansare. Det är ju de som skall föra danskulturen framåt!
 Under året har vi arrangerat 4 st. "Dansafton", då vi till egen musik dansar under trevlig former. Start redan kl.19, med knyte som inledning och dans tillmidnatt, har fungerat jättefint. En lite motsatts till de stora drakarna som proppsar på att dra på dansen till fram emot  kl.22 och köra till 02, men de ska ju vänta på att förfesten skall avklaras först, förstås! Då har det vart läggdags för Arne för längesen, gäsp. Noterar även att fler aktörer kallar sina danser för "Dansafton", kul att bli kopierad, då har man träffat rätt.
 Om ett par tre veckor drar vi igång igen. Exakt datum ber vi att få åtekomma med. Men upplägget håller vi fast:
Dans ska vara kul!  Dans ska vara trevligt!  Att dansa ska inte vara komlicerat! Det är så vi tänker och jobbar för i BUGG's!
Vi Tackar Er alla som deltagit hos BUGG's under året som gått!  Det är Ni alla som ger oss tron på dans i denna formen.
 Med önskan om ett Gott Nytt Dansår till er alla, hälsar vi Er välkomna till BUGG's under 2009!
                                                                              BUGG's Ulla å Arne

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Hej på er allihop.Ja då har man överlevt både jul och nyår ännu en gång så det bådar gott för den närmaste framtiden, och nu när man får börja skaka liv i den gammla kötthögen igen så hänger man säkert med ett tag till.Det blir härligt att komma igång igen,jag har saknat er.

2009-01-01 @ 18:17:05
Postat av: Anonym

Gott Nytt År alla BUGGsare!

2009-01-02 @ 22:17:22
Postat av: Anonym

Gott Nytt År alla BUGGsare!

2009-01-02 @ 22:22:59
Postat av: Ote , Inge, Björn & Monika.

GOTT NYTT DANSÅR! VÄL MÖTT 2009!

2009-01-03 @ 19:41:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0