En finalkväll värd namnet!

                                                     Sista kurskvällen med gänget 
Så blev det en finalkväll på BUGG's kursverksamhet våren 2010. Många deltagare har det varit på den första kursdelen, bugg 2:an, under våren, och inte var det mindre på finalkvällen!
 En kurskväll som startade med obligatorisk repetition av förra gångens "Karusell med fullt ut". Några små justeringar, sedan fungerade det fint. Bra tur att ha till hands då man står där med dubbelhandsfattning, och redan har gjort femtioelva vanliga karuseller. Att lära sig fler buggturer är ju ett sätt att variera buggen, så det fortsätter att vara kul.
 Kvällens nyhet blev "Pilbågen" i två varianter. Träning på denna tur, med skarp notering på tjejens baksteg. Killarnas sak att ge tjejen "Tid och rum" för detta, övning som gav resultat! En variant kvar att lära av "Pilbågen". Vi kanske får se upphovsmannen Tord, i Långserud till helgen och då är det ett passande läge för denna variant!
 Sista delen av kurskvällen ägnades åt "Blanda å ge", och det gjorde ni med besked! Här buggades det så det stod härliga till, fast Ulla tjyv-höjde tempot då och då. Själv gick jag mest runt och myste, ett duktigt bugg-gäng detta!

                        
                                   Obligatorisk uppvärmning för bugg 2:an, på som synes, fullt dansgolv!

                                

                               

                        
                                                    Här ger Ola en säker bugghand till Mimmi

                                              DansMix tränar "Snoabugg"
 Finalkvällen på DansMix 2 skulle bli en sån där välfylld kväll, med både det ena å det andra i dansväg! Välfyllt blev det bokstavligt talat, för även här var golvet fulltaligt! Att tiden går fort då man har roligt, är något som passar in på DansMix 2. 
 Som inledningtur skulle det bli "Tjejdyk", och då blandade förstås lekledar'n ihop höger med vänster, så det blev så där extra roligt igen. Men med Ullas hjälp enades vi om vilken hand som var höger, och träningen fortsatte. Till slut dök alla våra tjejer riktigt duktigt, med rätt hand, under rätt arm å snurrade åt rätt håll! Bra!
 Nästa tur till genomskådande var vår "egen" "Snoaturen" som är en kul variant. Gemensam träning av denna tur, som resulterade i ett galant genomförande. Tommy Levin genomförde denna tur så galant att "Team Levin" gjorde en bejublad uppvisning i ensamt majestät. Visst var väl detta kul Tommy! 
 Avslutningsvis testade vi även "Krysset" med en sån där rolig "Kick Ball Chain" två gånger. Eftersom det var hela tio minuter kvar på kursen satte vi även en Schottis, innan sista bugglåten fick avsluta en väfylld DansMix 2!
  
                        
                                             Här är gänget som bjuder på bugg i den högre divisionen

                              

                               

                                                      Avslutning med Motionsdans
 Givetvis avslutades även denna kväll med Motionsdans, en tradition hos BUGG's sedan starten 2004! Här stannar DansMixare kvar, Bugg 2:or återkommer och motionärer tillkommer, precis som det skall vara! Bugg's-gänget samlas och tar en dans tillsammans. En inledning i lugnt tempo med både bugg och fox innan pausen, då kaffet smakar bra. Efter pausen är det dags för "Bara bugg" då tempot succesivt höjs, så konditionen får sig en genomkörare som avslutning. Med andra ord, en sån där helt vanligt Motionsdans hos BUGG's. 
 
                        
                                                     Karlsten och Susanne, två trogna BUGG'sare

                                         
                                                     Tommy har tänt på detta med dubbelbugg

                             
                                                  Visst ser det ut som gänget gillar Motionsdans!

                                         Tack till gänget för trevlig kursomgång!
 Från Ulla och mej säger vi ett stort Tack för en jättetrevlig kursomgång. En våromgång som varit mer välbesökt än någonsin. Ett Tack, även till alla värmande kommentarer vi fått både muntligt och via nätet! Det värmer!
 Ett tack åxå till Er, framför allt killar, som ställer upp och fyller ut ringen då det saknas några kavaljerer!
 En kursomgång som även vi själva har lärt mycket av. Det blir ett helt annat sätt att lära ut med så mycket folk, och hoppas att vi har kunnat räcka till för att ge de flesta en hjälpande hand.
 En kursomgång vi kommer att minnas med glädje, hoppas ni känner likadant!

                                                       Den obligatoriska bilden
 N
edplockningen av BUGG's-klockan är en viktig del av finalkvällen. En markering att kursen är över, och vi går mot sommar-uppehåll. (Fast lite missvisande är det ju, ett kortare gästspel får klockan den 18:e april där igen.)

                        

  Samma tugg varje gång vi reser hem:

                                                           Saknas något? 
J
o föresten, är det någon som frös om halsen eller fötterna, när ni åkte hem i söndags? Hittegodset återfås mot doftprov, hälsar Ulla!

                       

                                                             På återseende
 Visst var det final, men inte helt å hållet. Vi dansar ytterligare ett par gånger innan sommaren. Till helgen, söndag närmare bestämt, dansar vi Repetition och Motion i Långseruds Bygdegård. Vi ber att få återkomma under veckan med mera information om detta! Någon filmsnutt ligger även på lut, så håll kollen på BUGG's-bloggen! 

                         Till dess: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"     BUGG's / Ulla å Arne

 

 


Kommentarer
Postat av: Levin

Stort TACK till er.. utan er hade det inte blivit nå buggande alls, så mest tack till er vill jag säga!Haha.. visst var det kul att inta golvet på egen hand, men prestationsångesten kröp på en direkt så det var väl med skräckblandad förtjusning som vi for runt där med allas ögon på sig..

Men helt klart kul..Kommer det att starta nån nybörjarkurs till hösten eller vad är det som är planerat? Många som pratat med mig och frågat när det börjar från början igen!Ses på Söndag..

2010-04-06 @ 23:28:34
URL: http://tlevin.blogg.se/
Postat av: Vicki

Gud vilket härligt gäng det är!!! Kommer sakna er alla under sommaruppehållet, men vi kanske syns på nån dans i sommar?

Kramen på er!

2010-04-07 @ 17:35:35
Postat av: Ida Wall

Jag är helt såld!! Att bugg kunde vara så roligt. Tråkigt bara att det är slut nu. Men hoppas på forsättning i höst. Eller? Ni är i vartfall helt otroliga. Tack för i vår. Kramar

2010-04-08 @ 19:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0