Grundtexten till artikeln i både ST och PD

 - Under förra veckan publicerades, glädjande nog, artikeln om dansen på Sandön i både ST och i PD. Som oftas ändras det lite här och där från orginalartikeln, och kan därför bli lite missvisande ibland. Därför lägger vi ut orginalet och bifogar de bilder som följde manuskriptet:

                                                                         ***

                                            Samarbete gav uppskattad Vänerdans

 En önskan från M/S Vänervågs anhängare att anordna en dans ute på Åmåls Motorbåts Sällskaps klubbholme Sandön, kunde på onsdagskvällen gå i uppfyllelse. M/S Vänervågs skeppare Sten Nilsson tog tidigt kontakt med ÅMS ordförande Klas Jonsson och förhörde sig om de var intresserade av detta samarbete, vilket mottogs mycket positivt då ÅMS redan tidigare haft funderingar på någon slags aktivitet på sin ö. Till att stå för dansmusiken kontaktades BUGG's i Säffle, som tyckte ideén lät lockande. Här fanns även ett antal dansare som gärna ville
dansa på den vackra Vänerön.

                                                             

 Detta sammmanfaller synnerligen lägligt då naturreservatet, "Tössebäckens Skärgård", står under ett pågående "Projekt SERÅ" (Skärgården En Resurs för Åmål). Här har renovering på ÅMS klubbholme skett under detta projekt. En EU finansierad satsning via Leader, som just gått in i steg 2 där bland annat ny farled Limskären - Vingens hamn planeras, samt utökning av bryggor på Svegön, Sandön och Storön ingår

                                           

B
åtresa med M/S Vänervåg, på ett sommarfagert innanhav genom en vacker skärgård , erbjöds de som inte kunde ta sig till Sandön på egen köl. En resa som uppskattades av alla deltagare, här fick resenärerna även trevlig information längs vägen av en kunnig skeppare.

                             

 Båtklubbens nyrenoverade dansbana hade fått sig en sista finputs under veckan, och kunde därmed erbjuda sina medlemmar ett tillfälle att svänga sina lurviga tillsammans med Sten Nilssons båtgäng och tillresta dansare från BUGG's.

                            

 Före dansen fanns tid att ta sig en promenad runt ön och göra egna upptäckter, samt njuta av medhavd matkorg. Till detta är ÅMS klubbholme som klippt och skuren. Liggande i ett naturreservat gör att ön saknar bebyggelse, förutom klubbens egna stuga, och erbjuder därför möjligheter att hitta en egen plats att njuta på. Detta tillfälle missades inte av många.

                            

 Planenligt startade dansen klockan 21, och genast fylldes dansbanan av ivriga dansare. En kombinerad BUGG's blandning av dansmusik erbjöds, och många tog sig en tur till dansbanan under kvällen. Vid en pause under dansen fanns både kaffe och varmkorv till sugna gäster, i ÅMS och Vänervågs regi, vilket utnyttjades flitigt.
 Strax efter klockan 01 tonade sista dansen ut, och alla kunde torka av sig svetten i den ljumna sommarnatten. En natt utan både blåst och mygg konstaterades det, till allas glädje.

 Skeppare Sten Nillson på M/S Vänervåg kunde med säker hand styra skutan tillbaka till Åmåls hamn,och sätta iland ett trött men nöjt dansgäng.
 Alla enades om att kvällen varit över förväntan trevlig, och redan diskuterades någon slags fortsättning på arrangemanget.

                                                                             *** 

 - Vi hoppas Ni haft tillfälle att se någon av artiklarna, och är lika glada som vi att ha fått komma med i lokaltidningarna.
                                                                                                      På återseende, BUGG's / Ulla å Arne

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket bra artikel!

Jan

2010-08-02 @ 13:36:43
Postat av: Ote & Inge

Vi som inte kunde vara med hoppas på att det blir en resa till så att att även vi kan åka med. Arne: jag har ställt en slev i grtyan igen, denna gång besöktes Skruvstad där Flamingo spelade, det var en mycket trevlig kväll och Flamingo spelade jätte bra. 4 danstokiga Buggsare tog ut svängarna lite extra denna kväll, ytteligare en Bggsare råkade vi träffa på men vart var resten av alla buggsare? Två nya slevar kommer det att bli inom kort, den första på Lördag 7 aug när Streaplers besöker Lane Loge och den andra 21 Aug när Driftres kommer till samma ställe.

2010-08-02 @ 19:09:10
Postat av: Rroger å Maria

7/8 kan man dansa vid eldans dansbana i Långserud också. Något som undertecknade nog ska besöka.

2010-08-02 @ 21:32:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0