Premiär som final i Skäggebyn!

 Visst blev det en klurig överskrift denna gången! Premiär var det för BUGG's i Skäggebyns trevliga Bygdegård, med årets final-dans i vår egen regi.
 Vi har haft förmånen att få besöka ett antal bygdegårdar i omgivningen, och blir lika imponerad vart vi än kommer. Här vårdas samlingslokalerna ömt, och vi förstår att de ligger ortsbefolkningen varmt om hjärtat. Ivrigt visas vi regel runt och får del av både belysning och fläktsystemens funktion, samt givetvis lokalens skötsel och sophantering. Ganska lika över lag, lämna lokalen som då du kom. Tämligen självklara regler, men man förstår att man är rädda om sin bygdegård. Det skall Ni alla bygdegårdsinnehavare åxå vara!
 Det är inte så lite vi är "avundsjuka" på era fina lokaler. En förmån vi "centralorts boende" inte har, här sköts denna del av kommunen, vilket gör att det blir svårare att arrangera likvärdiga kvällar. Med rätta, var rädd om era bygdegårdar!   

                        
                             En flitig skara dansare från BUGG's, möttes i Skäggebyn för Motionsdans.

 Självklart var vi lite skeptiska till att ordna Motionsdans så här under julhegen. En intresseanmälan några veckor innan gav bild av att folk nog hade mer att göra under helgen. Fast de som anmält intresse var desto ivrigare, så visst fick det bli Motionsdans på Annandag Jul. Kanske samvetet spelade in i bilden, jul är som bekant en mathelg, och då passar ju lite motion bra som avslutning! För visst dök ett gott antal buggare upp på Annandagens dans! 

                   
                               

                                

 Denna danskväll hade vi pusslat samman en repertoar av årets utgivna danslåtar. Eftersom vi köper det mesta som kommer ut vad gäller dansmusik, så fanns det ett gott arkiv med låtar att välja bland, då dansmusik har kommit på mode, så att säga. En hel del låtar har vi dansat till under året som gått, medan flera cd-skivor har kommit ut de senaste veckorna. Därför hoppas vi att några låtar var helt nya för Er åxå.


                        
                        "Roger i Gransjön", här med dotter Sara, har varit idékläckare till danslokalen.

 Som vanligt inleddes kvällen med blandning av fox och bugg, där deltagarna omgående var med på noterna. Det både foxades och buggades till goa låtar. Sedvanlig kaffe med dopp bjöds det på i pausen av Ann-Louise och Ulla i "Cafeterian".
 Ett par foxar till innan vi växlade över till "bara bugg" och tempot höjdes efterhand till gott buggtempo. Vi kunde alla konstatera att årets låtar var riktigt bra!

                                  

                              

                                                       

                                        

  Vi säger ett stort Tack till Er alla som gjorde denna Annandags Motion så lyckad! Julhelgen är ju en stor familjehelg och mycket skall hinnas med, därför är vi extra glada att så pass många tog sig en dans med gänget i BUGG's!

 Ha nu en bra sista vecka under 2010, alla BUGG's-vänner så hörs vi av snart igen!   BUGG's / Ulla å Arne!

                              Och kom ihåg: " Ska det va bugg, ska de va BUGG's!"


Kommentarer
Postat av: Ote; Inge, Björn & Monika

Vi tackar för en jätte trevlig dansafton, det var skönt att få röra på sej lite, men vart har konditionen tagit vägen tro... den fanns då inte där den skulle vara. Hoppas att vi får se några Buggsare på Holidays i Fengersfors på nyårsdagen. Gott nytt dansår på er alla. Skåål & Happy new yer!!

2010-12-28 @ 21:16:28
Postat av: Gransjön

Mycket trevlig afton.

2010-12-28 @ 23:30:08
Postat av: Anonym

Inga ledsna miner som vanligt, och finklädda som på Nyårsbal.

Gott Nytt År

JK

2010-12-29 @ 11:41:57
Postat av: Ote, Inge, Björn, Monika & Ulla

Till alla Buggsare säger vi gott slut på detta året och GOTT NYTT DANSÅR. Skåål på er alla!!

2010-12-31 @ 18:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0