Första Buggen på nya Deceniet!

 Så blev det äntligen dags för buggkurs på Syltoppen igen! Först ut i leken var som sig bör Bugg 1:an. Som vanligt gick vi och funderade på om det skulle komma någon till oss å dansa? En tradition hos oss före varje nystart. Om det kom nå'n sen? Ja det gjorde det! Kära hjärtanes, golvet blev fullt! Att räkna var inte möjligt, men uppskatt-ningsvis runt 60-talet nyfikna på bugg hade nappat på detta! Jättekul tycker vi!

 Alla hälsades naturligtvis Välkomna till BUGG's, och samtidigt detsamma upp på golvet! Möblerna fick vi skjuta ut i hörnen på lokalen. Vi tränade Takttramp och Grundsteg, visst gick detta bra, så nästa moment blev Cirkelbuggen. Här blev stegen några fler att hålla reda på, men gänget var duktiga å fixade detta! Slutligen lade vi så till Karusellturen, och vips hade vi fixat vår första buggserie. Mycket att hålla reda på i början, jodå vi vet! 
 Detta tränade vi så resten av kurskvällen, å visst började det fungera bra, eller hur? En första inblick i vad kul det är med bugg! En hel del repetition på detta kommande helg, för detta ska vi träna in i ryggmärgen. 1 2 3 4....

                         
                     Ett trångt och mysigt Syltoppen under bugg 1:an på söndagskvällen!

 På grund av att vi inte hann informera om att vi lägger ut bilder på bloggen från kurserna, lägger vi inte med några närbilder på bugg 1:ans deltagare i bloggen idag. Lista att anteckna sig om man inte vill va' med på bild på bloggen, finns uppsatt under nästa kurskväll. Men det hoppas vi förstås att ni gärna vill va' med på!! 

 DansMix 1 deltagare har gått på våra kurser tidigare, och brukar vänta på att bilderna skall komma ut på vår blogg! Det har vi förstått på snacket. Visst är det väl kul att få en liten återblick från söndagens dans på Syltoppen?

                                 

                                 

 Vi repeterade buggturer från första kursen, tillsammans med lite prat kring dans och trivsel. Jodå en liten ny inledningskrumelur på Karusellturen blev det, som fick Åke att utbrista "Krångla inte till det här nu" med ett leende. Eftersom det befanns vara ett visst överskott på damer på kursen, passade det bra att ta ett nappatag med dubbelbuggen igen. Flera har provat detta tidigare, men några som premiärbuggade dubbelt var det åxå. Inga problem med detta heller, så har vi lagt ytterligare kunnande på lager. Så ska DansMixen fungera!
 Fika pause givetvis med dopp å prat, mycket att ventilera så här efter juluppehållet. Dans igen, å den här gången testade vi Linedance. En av våra "gamla" linedancer, men denna vill vi så gärna att alla deltagare skall ha med sig i bagaget. Brukar ofta efterfrågas på Dansaftnarna, som ett populärt inslag. En som vanligt, trevlig kurskväll!

 Avsluting med tradition hos BUGG's är den sedvanliga Motionsdansen. Vi släpper kursdelen och nu återkommer deltagare från bugg 1:an för att dansa tillsammans med hela gänget. Ytterligare motionsdansare dyker även upp, för visst kan man dansa utan kurs med! Här dansar vi fox och bugg som inledning, för att efter pausen köra "bara bugg" i ett sakteliga ökande tempo. Motion a la BUGG's! Vi tror vi hittat ett bra upplägg, ingen ändring på gång!


                                  
              Deltagare från Bugg 1 och DansMixen tillsammans med Motionsdansare, så ska det va! 

                                  
                                   Visst är det kul att dansa foxtrot med, å bugg, å dubbelbugg!

                                 
                                              En serie med glada dansare hos BUGG's!

 En avslutningsbugg till ett rock-medley fick sätta punkt för premiärkvällen kl. 21. Trött, javisst! Men även mycket nöjd med en ny toppen-kväll. Lite eftersnack runt dans å så, och den sedvanliga ihop-packningen av prylarna, lastningen i Volvon å hemfärd. En smörgås å lättöl smakar bra vill jag lova! Några rader i dans-dagboken, och avslutar med "En trevlig kväll igen". Tack till Er alla BUGG's vänner, hoppas på återseende på söndag!

                                                                                           BUGG's /  Ulla å Arne

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att det äntligen är igång så man får lite motion och trevligt umgänge

Jan

2010-01-20 @ 12:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0