En resa till Sandön

 I söndags gjorde vi en inspektionsresa till Sandön strax söder om Åmål. Ön ingår i ett naturreservat och är därför fri från sommarbostäder. Detta gör ön till ett paradis vad gäller vandring och bad. 
 Åmåls Motorbåts Sällskap, ÅMS, har Sandön som sin "klubbholme" och disponerar öns enda hus som klubbstuga. Detta hus finns kvar sedan ön var bebodd, och sysselsatte ett antal personer med cementgjutning av bland annat rör. Passande då råvaran fanns i överflöd. Foto sedan flydda tider finns i stugan och berättar om en livlig industri-aktivitet på ön. Stugan är renoverad och ger möjligheter till övernattning och matlagning för båtresenärer. 

                   

 På gårdsplanen finns en liten dansbana där ÅMS renoverat golvet och vill nu testa att anordna en dans, med Sten Nilsson på "Vänervåg" som medarrangör. Det är här som BUGG's kommer in som musikfixare, trevligt tycker vi! Eftersom ön saknar landfast elektricitet, var det resans syfte att testa befintligt elverks kapacitet. Nästan, men inte helt bra, gör att vi försöker fixa detta under veckan. 
 

                         

 En sån där liten mysig dansbana som gör mig så där avundsjuk, igen! Undrar om nå'n märker om jag tar med den hem på onsdagskvällen?


                                           

 Som sagt, en ö som inbjuder till vandring och bad! Ett gott tips igen, är att ni tar med badprylar samt skor för naturpromenad och tar Er en vandring runt ön medan vi riggar och fejar inför dansen. En tur tvärs över ön och kanske tar ett bad på "Rivieran" eller kanske vidare till södra delen där en lång sandbank, "Harhalsen", binder samman med ytterligare en ö. En sevärd naturskapelse!

                                                               
                     Klas från ÅMS möter upp på bryggan.                Skeppare Sten med kurs på Sandön.

 Resan ut är en upplevelse i sig! Med M/S Vänervåg reser vi antingen på ett öppet "Flyingbridge" (taket på båten) och har en utmärkt utsikt över Dalbosjön utanför Åmåls hamns utlopp. Ett mer skyddad resplats är i salongen där vi sitter skyddat från väder och vind, men fortfarande med en utmärkt utsikt.
 Vi passerar fyren "Fogden" strax utanför hamninloppet, med en egen intressant historia. Åmåls kommuns nya bostadsområde kommer i pampigt synfält, brukar väcka åsikter. Under resans fortsättning mellan kobbar och skär, känns det tryggt att skepparen känner rutten väl, då vackra holmar kommer väldigt nära.
 Är sedan skeppare Sten på sedvanligt berättarhumör, så kommer nog en och annan upplysning om resvägens historia.

 På onsdags kvällen, i god tid innan 18.00. samlas vi således för avfärd vid Marinan i Åmål.
Anmälan till BUGG'sMs på tel: 076-148 83 85 innan resan, för att arrangemanget skall fungera som bäst! (Redan har ett 30-tal BUGG'sare anmält intresse)
 Återresa från Sandön är beräknad till ca: 02.00 (dansen räknar vi slutar kl. 01.00). Priset för allt detta är "bara" 50:- !
 Eget knyte är ett gott tips, med ÅMS erbjuder lättare skaffning och dryck under kvällen.

                   Vänervåg, ÅMS och BUGG's hälsar Välkomna till en dans i Vänerns famn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0