Inspirationsresa till Falkenberg

 Med artiklarna i Säffle Tidningen angående Hasslerudsparkens vara eller inte vara i färskt minne, skulle motsvarande dansbana i Falkenberg med omnejd besökas under vår lilla semesterresa dit. En dans i Västerhagens Park var en given målsättning, och att ett band som Wahlströms spelade gjorde det hela än mer lockande.                            

                        
                        En lockande entré i glada färger och lysande lampor, Välkommen till Västerhagen!

                                                        
                                                   Det obligatoriska bildbeviset, vi var här.


                     
                                                                  En panoramabild över parkområdet.


                          

 Om det kommer något folk på dans i Falkenbergs bygden på en vanlig tisdag sedan? Ja det gör det! Att det som sagt var en vanlig tisdag, fövisso under semestertider, spelade ingen större roll tydligen. Ett mer välbesökt dansgolv var länge sedan jag såg, och alla dansade. Ingen fan-club på dansgolvet framför orkestern heller! Några yvigare buggturer var det inte tal om, utan här kom till och med "Medisturen " till användning.

 Återkommande danser till idel välkända band, och danskurser dryga timmen innan dansen är konceptet som gäller här. Här fungerar det i alla fall. Kunde inte låta bli att fråga grabbarna i entrén på hemvägen hur många besökare som kommit under kvällen, jo 740 st! betalande gäster! Med ett inträde på 120:- kan man lätt räkna ut att kvällen torde gått plus. Inga synliga vakter, och ingen synlig alkohol heller för den delen. En kväll i dansens tecken, helt enkelt!

 I pausen spelade bandet "Rent Drag" upp till gammaldans, och då tänkte undertecknad att nu glesar det ut sig på golvet i alla fall. Inte mycket! Här såg det ut som hela dansgolvet fylldes av halvproffs i gammaldans åxå! Som final dansade hela gänget "Oh Susanna", något som man inte sett på länge. Blandat kursinnehåll i Västerhagen ser det ut som.

 Wahlströms då? Inget att gnälla på här inte! Bandet spelade dansmusik rakt av. Ett högt betyg till Wahlströms!

                           *******************************************************

 På torsdagen var det hemresa som gällde för oss. Men "Kräftfestival" i närbelägna fiskeläget Glommen gick bara inte att missa! I synnerhet som kvällens dansband var Streaplers! (En Streaplers kväll utan Ote på dansgolvet, jo det var något som saknades!)
 I övrigt var det inte mycket som saknades här. Ett rejält tivoli, öppna sjöbodar där allehanda varor fanns till försäljning. Knallar med godis och sedvanligt tingel tangel. Öl då? Jo visst fanns det med, och här med välfyllda räkbaugetter som tilltugg. Givetvis havskräftor och räkor, som åxå smakade bra! En festival med mer än bara öl!

 För oss lockade dansen lika mycket, och här hade arrangörerna fixat dansgolv! Inga märkvärdigheter, rejäla lämmar på asfalten utan kännbara skarvar. Det går om man vill! Dans till Streaplers i ett fiskeläge, med solnedgång i havet som bakgrund. Ett minne som dröjer sig kvar.

                        
                                                       Streaplers i solnedgång, de du Ote!

                                                                       
                                              Jo vi var här med!                                        En bugg i hamn!

 Ja, hemresan fick bli en nattresa, med diverse djurmöten så klart. Hemma i Säffle klockan fyra på morgonen, i gryende morgonljus. Många fina minnen med hem tillsammans med många funderingar kring dans i allmänhet. Helt tydligt går det att få dans att fungera, man får hoppas vår bygd får uppleva det någon gång! För närvarande får vi Säfflebor "ägga" upp oss på annat.

                                                                                                             BUGG's /Ulla å Arne 


Mer om Falkenbergs-resan finns på Ulla's blogg:  Hjärtefröjd!    (Klicka på länken)
                            Välkomna även dit!


Kommentarer
Postat av: Karlsten

Själv var jag i Skruvstaparken (Arvingarna) Det var ett otroligt ös där. Dansgolvet var fyllt till bredden, det gick absolut inte att bugga. Massa snygga brudar som stod och hoppade, sjöng med i alla låtar. Stämningen var på topp. Bättre än så blir det inte.

2010-07-20 @ 15:17:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0