DATE i Laxarby, 3 juli -10


                       

 En så'n där varm sommarkväll blev det då till slut. Hos oss stod termometern på 28 grader då vi gav oss iväg till Laxarby och Bergevi Dansbana för att dansa till Date i lördags kväll.
 Ingen av oss hade varit där tidigare, så första frågan blev om vi hittar dit. Inga problem alls! Dansbanan ligger vid idrottsplanen alldeles invid vägen, där folk redan hade börjat samlats, samt skyltat ordentligt! Parkering och sista handen på frisyren för damerna, och så gick vi mot entrén.
 Nu blev jag så där avundsjuk igen! En mysig dansbana med björk-inramning, rymlig plan att samlas på och möjlighet att köpa dricka å korv i kiosk eller grillhörna. Öltält fanns självklart åxå, den utvecklingen är nog ofrånkomlig, det kostar att arrangera. Sittbänkar under tak om vilan sker i sämre väder. Här har ortens medborgare något att vårda och ta vara på!
Att dansen var uppskattad syntes tydligt då besökarantalet steg under kvällen och på parkområdet blev det riktigt trångt. Trevligt var även att återse ett femtontal BUGG'sare från årets buggkurser. 
 En utökning till två danser i sommar, med Torgny Melins till nästa dans i augusti. Vi önskar Bergevi-gänget ett stort lycka till med sina danser!

                                                            
                                        Här kan man tala om björkinramad dansbana, vackert!

                        
                                                 Date, ett snyggt dansband med en ungdomlig prägel.

 Vi var som sagt nyfikna på Date och deras musik live åxå. Ett dansband som var snyggt att titta på, enhetligt välekiperade, ett tecken att de tar jobbet på allvar. Möter publiken ögon med ett leende, känns bra med dem kommunikationen Att gänget är musikaliskt är utom allt tvivel!
 Ett band med ungdomlig prägel som sagt, och låtvalet lika så. Det är här som en traditionsbunden dansare, som undertecknad, kanske inte följer med fullt ut. Den yngre delen av danspubliken sjunger med i låtar man inte känner till eller hört. Det är kanske detta som kallas utveckling, där vi "äldre" inte hakat på, eller...

                                                        
                     Ulla och Ann-Louise i samspråk med Mary, en av eldsjälarna i organisationen. 

                                                      
                                           Flera från Tössegänget fanns givetvis på plats.
 

                                                  
                                          Undertecknad tog sin en sväng med Ann-Louise.
              
                                                           
                                                      En välbehövlig vätskekontroll i värmen.

 En varm sommarkväll till ända. Kanske lite i varmaste laget för att kunna dansa fullt ut, men att stå och lyssna till dansmusik vid en dansbana en ljum sommarkväll är åxå något att ta vara på!
 Trevligt är även att resa runt och se alla de dansbanor som faktiskt finns och fungerar, tack vare lokala eldsjälar. Ni gör ett underbart arbete för Er bygd och för danskulturen. Lycka till i fortsättningen!
 Samtidigt kommer funderingen varför inte något liknande kan finnas i Säffle med närhet. En dialog med ämnet "Dans" vore önskvärt, men vart börjar man... orkar man....

 Hoppas Er dans-helg varit till belåtenhet! Hoppas på bilder, dansminnen och synpunkter från alla dansvänner!
Nästa helg hörde vi ryktas om dans i Årjäng till Streaplers, någon som vet mer....

                                                    På återhörande, BUGG's / Ulla å Arne  


Kommentarer
Postat av: Per-Arne Wennergren

Jo det stämmer Streaplers kommer till Årjängs parken fredag 9/7 klockan 21.30. Ta en tur dit. Det ska jag!

2010-07-04 @ 11:59:33
Postat av: Roger å Maria

Hej ! Själva var vi i Skruvstaparken. En mysig park med mycket folk och ett Torgny Melins som var i högform. Dock var det många som var i högform pga förfriskningar ,något som inte underlättar dans direkt (för oss andra alltså) . Något som kanske avskräcker inför kommande besök. Tyvärr hann vi ej besöka Jan's altan då vi var tvungna att köra hö. Men det kanske går fler tåg...

2010-07-04 @ 12:32:27
Postat av: Tommy Englund

Vi var i Skruvstad,jag håller med Roger,Torgny Melins var i högform,och det var även många andra så det blev lite rörigt på dansbanan i andra halvlek.Annars var det riktigt skôj Vi hann även med Jans altan trevligt värre.

2010-07-04 @ 19:17:11
Postat av: Maria Bredin

Date e härliga :)

2010-08-25 @ 18:25:07
URL: http://mariachen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0