Midsommardags-dans i Hillringsberg

                       

 Att i Hillringsberg gästande "Expanders" var ett ungt och fartfyllt band, ger bilden ett gott bevis på! De gav oss en kväll med dansmusik av det lite annorlunda slaget. Vi ber att få återkomma i detta ämne.
 

                                                  

 Lite av tradition har det blivit att resa upp till Hillringsberg en stund tidigare och ta en fika innan själva dansen börjar. För ett skådespel av det annorlunda slaget tar sin början strax före nio-snåret. "Ungdomar" i ett varierande uppfriskat tillstånd, anländer i fordon av skilda slag. Mestadels i amerikanska bilar, en del välvårdade klenoder och ännu fler i andra änden av den skalan. Ett annat, för kvällen, populärt transportmedel är stora traktorer med tandemkopplade balkärror, komfortabelt inredda med halmbalar. Vi undviker att lägga några som helst moraliska synpunkter på detta, utan nöjer oss med att konstatera att ungdomarna har avundsvärt roligt i alla fall!
 Tidigare år har vi haft med oss storstadsgäster som aldrig sett nå't liknande! Värmlandskultur?!

                                          

 Några av tidigt anlända BUGG'sare, blir förevigade som inledning. Mer folk på dansbanan än tidigare år, redan i inledningen. Förmodar att det undarbara sommarvädret haft en positiv inverkan.

                                

                                

 En hel del BUGG'sare som synes, gästade Hillringsbergs Folkpark. Vi summerade på hemväg ur minnet, och kom fram till att ett 25-tal Dansvänner i alla fall tagit tillfället i akt. Även Tösse-gänget tog sig en tur till ett sommarfagert Värmland, Välkomna till kulturens vagga! Således gott om kända ansikten på midsommardagen. Trevligt tycker vi!

                        
 Kvällen fick en rockig prägel, där gästande "Snakebites" på lilla scenen bidrog starkt. Här dansar undertecknad med Carro som tagit fasta på kvällens rock-tema! Här dock dansande till Expanders musik.

                                   

                                             

                              

 Full fart på dansgolvet givetvis, till tonerna av ett ungdomligt dansband. Mycket rock'n roll, där både Bruce Springsteen och Dire Straits fanns på repoertoaren tillsammans med en hel del bluesinspirerad musik. Bandets version av Eddie Medusas "Mera brännvin" stod dock i en klass för sig. Återigen lämnar jag moralen därhän.

                        
 Som ni säkert förstår är det inte bara på dansområdet det är full fart. Hela parkeringen är ett enda stort festivalområde. Att vara vakt är säkert ingen avundsvärd syssla, men att strosa runt och se å lyssna är en upplevelse i sig.

 Strax efter klockan ett lämnar vi Hillringsberg, och ställer kosan hemåt. En sväng in  till ett övergivet Hasslerudsparken på hemvägen för en kort fika pause. Tragiskt att se denna pärla ligga övergiven, och som vi hörde under kvällen, nedmontering som ett framtida alternativ. 

 Vi tackar för en trevlig danskväll i traditionens tecken i Hillringsbergsparken, midsommardagen 2010!

                                                                                                            BUGG's / Ulla å Arne


Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

En gôrbra kväll tack allihop och på återseende.Ha de gôtt

2010-06-27 @ 21:06:59
Postat av: Karlsten

Visst är det årets höjdpunkt.

2010-06-27 @ 21:33:30
Postat av: Anonym

Verkade va trevligt i år också fast man inte var där, Karlsten i högform.

Här kommer ett danstips Lördag 3/7 Skruvstad parken, samling hos undertecknad för lite "kaffe" före dansen.

Välkomna Jan Kallin

2010-06-28 @ 12:08:55
Postat av: Vicki

Vesst va det sköj!!! Blev dåligt med dans för mig, fastna visst på parkeringen. Men svängarna med Karlsten tog knäcken på mig, shit vilken dålig kondis!! Blir bra till hösten när vi får börja träna upp flåset igen ;)

2010-06-28 @ 13:06:02
Postat av: Gransjömaffian

Kallin! Maria undrar vilka som spelar ?

2010-06-28 @ 19:48:19
Postat av: Anonym

Ursäkta!

Torgny Melins, jag hoppas ni kommer.

Jan

2010-06-29 @ 06:02:26
Postat av: Ote & Inge

Hej alla Buggsare! Date spelar upp till dans i Laxarby Lördag 3 Juli. Det kan ev bli en resa dit.

nästa Fredag spelar Streaplers i Årgäng, sleven i grytan igen Arne.

2010-06-30 @ 20:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0