En så'n där bra kväll, igen!

                                                    Dansglada bugg 2:or!
 Så här i förkylningstider kan ju deltagarantalet variera en smula, inget konstigt med det. Trots detta blev söndags-kursen en välbesökt kväll igen. Försnack och kommentarer från helgens danser är ett kärt ämne innan kursen startar, dans är på tapeten. 
 Dryga femtio-talet bugg-tvåor fyllde dansgolvet, och dansade bugg av hjärtans lust. Så kul att se Er dansa uppvärmning, ingen tveksamhet här, full fart från första takt! 
 En extra genomgång av mini-buggserien av "Handbyten " och "Torpeden" fick inleda kvällen, där vi även komprimerade serien med att strunta i att "räta upp" första handbytet. Klurigt, men gänget vet vad det handlar om. Kvällens nyhet var "Karusell med fullt ut" som är ännu en variant på alla Karusellturer. Fler varianter kommer kan vi lova, i fortsättningens kurser åxå! Sedan blev det dansträning för hela slanten.  

                        
                                          Ett fullt Syltoppen under uppvärmnings buggen i söndags.

                                  

                                 

                                                     DansMix i evig tidspress!
 T
idspress är ju något som i allmänhet tolkas som negativt, så är det inte menat i detta fallet. Så mycket vi vill hinna med på korta en å en halv timme! Man kanske kunde lägga till sommartidstimmen mellan sex å halv åtta? Uppvärmning tar sin tid och repetitionen av förra gångens "Kramtur" tar sin tid. Denna tur hör ju till bugg 4:ans turer och här har vi samlat de lite längre å klurigare varianterna, som kräver lite mer träning.
 I kvällens tur, "Avig fattning med piruett", gav vi damerna lite lösare tyglar en stund, men allt avlöpte väl och ingen dansk skalle som resultat här inte! Fikapause och fortsatt träning.
 Som sista del blev det salsaträning, och nu lade vi till damens två varv som final på serien. Även om vi inte kan kalla oss salsadansare för detta, så har vi känt lite på rörelsen och rytmen. Vågar ta några steg då vi lägger på en salsa-inspirerad låt, å det är det som är meningen.

                        
                                     Monika följer Veijos trygga hand i buggen, med full koncentration!

                                          

                                 

                                 

                                                           
                                                            Våga bryta mönstret.
  DansMix gänget testar latinska rytmer med salsan, och böjer på leder vi inte trodde vi haft förut. Vem behöver "Dirty fox" när salsarytmer fyller lokalen, å gänget vickar på höfter i bästa Let's Dance stil. Heta blickar då värmen stiger i lokalen, havets vågor som bryts mot den palmklädda stranden, hörs genom fönstrens jalusier....

                        

.... jo men nästan i alla fall. Kul hade gänget, ingen tvekan om den saken. 

                                  Dubbelbugg kom på tapeten under Motionsdansen
 E
n välbesökt Motionsdans blev avslutning på en trevlig kväll. Här gav vi första halvtimmen en touch av Torgny Melins som en liten aptitretare inför bandets spelning under påskhelgen på Medis. Flera av bandets senaste låtar i både fox- och buggtempo blev kvällens dansmusik. En sms-hälsning från Torgny Melins, under deras hemresa från helgens spelning i Kalix, värmde och togs tacksamt emot. Hoppas på trevlig kväll på Medis, hälsar vi givetvis tillbaka!
 Under Motionsdansen poppade en en gammal goding upp i form av Dubbelbuggen, där varianter efterfrågades. Alltid kul att rådbråka sitt minne med dubbelturer, inte så ofta de kommer till användnng. Det är synd! Men desto roligare att se att Ni gillar detta!
 Andra halvlek buggade vi loss i ett lite högre tempo och lade betoningen på motion, helt i traditionell BUGG's stil! Vi noterade att en och annan t-shirt fick någon fuktfläck på ryggen under dansen, vilket är helt som det ska! Vi påstår ju att vi hittat den trevligaste formen av motion, bugg i motionstempo. BUGG's Motionsdans helt enkelt!

                       
                       Björn-Ove var en av dem som tog en dubbelbugg, här tillsammans med Maria och Carin.

                               
 Näst sista kurskvällen för säsongen är härmed avverkad. Tur att vi har ett par extra kvällar på lut tycker vi, hoppas även ni ser fram mot dessa kvällar, med gästspel i Långserud som extra-kväll nummer ett den 11: april. Mer info kommer!
 Vi hoppas på återseende, först och främst lördag på Medis, men framför allt till finalkvällen på Syltoppen annandag påsk den 5:e april. Kurs som vanligt, som följs av Motionsdans, där alla danssugna hälsas Välkomna!

             Till dess, "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's" hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Carro

Dans tips!! På fredag är det knytdans i kohlsäter, dit ska jag så det vore kul om fler från buggs dök upp! / Carro

2010-03-31 @ 18:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0