Premiärbugg hos BUGG's anno 2011

 Så blev det premiär på Syltoppen för 2011-års bugg- och danskurser hos BUGG's! Av vad vi förstår av några kommentarer på bloggen har det varit efterlängtat. Trevligt tycker vi!
 För många blev det även en premiär vad gäller bugg, då vår Nybörjarkurs i bugg startade denna kväll. För ovanlighetens skull var killarna i majoritet, vilket damerna gillade skarpt. Mer vanligt är ju att det är ett visst överskott på tjejer under kvällarna, men premiären visade att åxå killar vill bugga!

                        
                                                    En liten översikt på Nybörjarbuggen i söndags

 Sedvanlig träning på grundsteg och cirkelbugg till rätt takt, inledde kvällens Nybörjarkurs. Mycket nytt att lära sig, inte alltid så lätt då premiärnerverna spelar in. Vi kommer att repetera det mesta nästa kurskväll, så det går utmärkt för ytterligare nybörjare att hoppa med då. Ett trevligt gäng väntar på Er då!
 Denna premiärkväll lägger vi inte ut så mycket bilder från nybörjardelen, då vi ännu en gång, vill påminna om att eventuell önskan om att inte vara med på bild kan meddelas till oss. Nästa söndag kommer vi att fota som vanligt, och lägga upp fina bilder här på bloggen. Det vet vi de allra flesta deltagare gillar, och väntar på, eller hur?


 Vår "Överkurs", DansMix 1 blev en välbesökt historia! För de flesta är denna kursdel en möjlighet att dansa vidare då våra fyra buggkurser är fullföljda. Även är det mycket glädjande då tidigare dansare återvänder för att dansa med gänget igen, Ni är hjärtligt välkomna åter! Ett extra Välkommen säger vi åxå till Er nya deltagare som nappat på vår DansMix, med möjlighet att repetera både bugg och fox!

                        
                                   En trivsam trängsel blev inledning på vårens DansMix hos BUGG's!

 DansMix 1 inleddes med en liten grundrepetition av vårt sätt att dansa bugg. Många synvinklar på bugg finns det, och vi vill givetvis betona på det vi anser viktigt, speciellt då flera nya deltagare gästade oss. Så prat kring bugg varvat med mycket dans startade kursen.
 Innan kaffet tog vi även och dansade grunden i foxtrot. Testade handfattning och "dubbelsteget" givetvis, som sedan praktiserades till musik.

                               

                        
                              Här buggar Josefin med Anders, full koncentration som sig bör på kurs!

                                       
                                          Visst dansade gänget foxtrot under kursen.

  Vi tog även och dansade lite Linedance i form av "Electric Slide". En "gammal" line javisst, men den har blivit lite av en tradition under våra Dansaftnar, och då är det kul om alla kan hänga med!
 Häftigt då femtiotalet Linedansare dansar synkroniserat på Syltoppens golv! En eloge till Er alla! 

  Som tradition hos BUGG's avslutar vi kvällen med Motionsdans! Denna ingår för Er som deltar i någon av våra danskurser, och för övriga deltagare är det näst intill gratis, bara 20:- i entré! (Kaffe ingår givetvis!)
 Denna första motionskväll dansade vi till ett axplock av 2010 års, i vårt tycke, bästa danslåtar. En bred blandning av förra årets artisters inom dansgenren. Att erbjuda aktuella låtar blandat med sköna favoriter, gärna i lite rockigare tappning, är BUGG's signum! Välkommen att prova oss nästa Motionsdans! 

                              

                        Många från kurserna stannar kvar, och några tillkommer på Motionsdans!


                        
                 Under Motionsdansen är det lite friare tyglar i dansen, här testar Mats ett "Bugg-Lyft" på Lena


                        
                                          Dubbelbuggens Vänner, här i form av Inge, Ote och Lena

                               
                                 Ett lite ökat tempo i slutet av kvällen, det är ju Motionsdans som gäller!

 En trivsam premiärkväll summerar vi, hoppas Ni tycker likadant! Nästa söndag dansar vi vidare med både Nybörjarbugg och DansMix 1. Mycket folk var det denna kväll, men på Syltoppen finns det "Hjärterum", så Välkomna alla Ni som är sugna att hänga med på BUGG's vårsäsong!
 Givetvis avslutar vi även nästa söndagskväll med Motionsdans, till vilken alla Dansintresserade är mycket Välkomna!

 Vi Tackar Er alla för en trevlig kväll, och hoppas på återseende nästa söndag!        BUGG's / Ulla å Arne

            Samtigt tillägger vi stolt:   "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"


Kommentarer
Postat av: Anonym

Å vilka fina slingor Ulla hade !!!

2011-01-17 @ 23:10:31
Postat av: Ote & Inge

Det var skönt att Söndagsdanserna kom i gång igen så att man får dansa bort alla julkarameller. I morgon Lördag spelar Streaplers på Träffen Båberg kl 21,00, 5 danstokiga var av 3 buggsare tänker svänga loss till härliga goa Streaplers. Vore kul om flera ville hänga på. Annars väl mött på Söndag. Trevlig helg alla Buggsare med eller utan dans.

2011-01-21 @ 19:27:00
Postat av: Ote, Inge

Hej hej! Fem danstokiga varav 3 Buggsare hade en jätte trevlig kväll med Streaplers i Båberg i går. Mycket folk, svettigt och varmt men vansinnigt kul. Om två veckor kommer dom till Åmål och då kör vi en omgång till. Men först ska vi averka dansmix på sylttoppen. Väl mött i kväll!

2011-01-23 @ 11:36:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0