Elisa's i Forshagas Folkpark

 Fredagskväll med med spridda skurar skulle man kunna kalla det hela. Dans i trevliga Forshaga Folkpark blev det i alla fall. En park som gjorde oss så där avundsjuka igen. Traditionell entré med kassa i två "torn", sådana där som jag förstått Säffles Folkpark hade då det begav sig. Mysig inramning med inglasad cafeteria med damm och fontän strax utanför. En rad attraktioner som kiosk, korvstånd, pilkastning, lotteribod och chokladhjul, sådant som hör en folkpark till. Allt inramat med lyktor och ljuskedjor. En så'n där park man bara suckar åt, och önskar Säffle haft kvar.

                        
             Ulla fotar med vår fortfarande fungerande kamera, del av trevliga folkparken i Forshaga.


                        
                                         Unga Elisa's orkester, som ger hopp om framtiden.


                        
                                          Inga trötta miner här, allt spritter av musikglädje!


 Dansbanan då? Jodå en rejält tilltaget golv i fyrkantigt format, där det syntes att det dansats en hel del. Här samlades de flesta inte bara för dans utan även som skydd för de återkommande regnskurarna. Vi förmodar att många av bygdens folk passade på att besöka festligheterna, för dansbanan var noterbart fullbelagd mesta tiden. Några BUGG'sare fanns givetvis på plats, vi räknade till knappa tio stycken.  


                        
                             Några av kvällens mer kända ansikten radade upp sig för foto


                                      

Tyvärr strejkade vår kamera i ett tidigt skede, så mer bilder än så blir det inte. Trevlig kväll, som hade kunnat blivit ännu trevligare om vädret hade visat sig från sin soligast sida.
 Vädret rår ju ingen på, fast att radio Karlstad 92,2 gjorde anspråk på del av danskvällen gillades väl sådär. Lite mycket med "töl" och deras låtval i pauserna kändes lite onödigt mycket motionsbugg i högt tempo. Minnen från danser då "I afton dans" gästade och direktsände, i mitten av nittiotalet dök upp. En hel del "töl" även då.
 Elisa's orkester gav mersmak. Ett ungt band som spritter av musikglädje, och varvade musik och prat i bra blandning. Med en krydda av erfarenhet kommer detta bandet att gå långt, spår vi i alla fall. Trevligt och dansant låtval, ger pluspoäng. Ser fram mot nästa dans till bandet, dock utan radioavbrott, helt klart!

                                                     

  Med en så'n där sommarfuktig dansskjorta avslutade vi kvällen, och styrde kosan mot hemmahamnen igen. Trevlig kväll i trevlig folkpark! Var rädd om Er park alla, Forhagabor! En bit Svensk kultur värd att vårda!

                 Vi hälsar och hoppas på återseende på Sandön på onsdag! För ni har väl anmält Er?
                                               Telefon nummer i nedanstående inlägg!

                                                                                                                       Hälsar BUGG's / Ulla å arne


Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Visst var det en jätte trevlig kväll i Forshaga och Elisa´s spelade över förväntan bra, dock är Elisa själv lite klen i rösten men det kan bli bättre med lite erfarenhet i ryggen så småningom. Lite för mycket töl även i vårat tycke, men det passade bra med en kaffetår ute i bilen när radion gjorde entré. Efter ett telefonsamtal om dans och ett funderande hamndae vi i Upperudslogen i Molkom till Cavalkad, åxå en trevlig kväll och mycket folk. Cavalkad spelar väldigt bra och det var en fin kväll. Även igår tog vi kaffe i bilen när pausen gjorde entré. Först träffades vi hos en kompis i Kil som bjöd på några glas vin och lite töl innan vi drog i väg. Med andra ord en lyckad helg med mycket semesterdans. Ni vilar vi upp oss inför Sandön på Onsdag. Väl mött då.

2011-07-10 @ 12:34:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0