"Dagen efter" Dans!

                                    Bugg 2:a med några stela leder och muskler

 Jo, visst kändes det lite "dagen efter" under söndagens Kurs och Motion hos BUGG's. Inte dagen efter i den vanliga meningen förstås. Utrycket används väl oftast då kvällen före varit lite väl blöt av alkohol och så. Det brukar inte vara något problem hos oss, ska man dansa är måttlighet av drickande en förutsättning!
 Här var det nog trötthet i benen efter lördagens Dansafton, som alla kände av! Lite uppvärmningsdans var mer befogad än annars, och det ställde gänget i bugg 2:an naturligtvis upp på! 


                        
                             Lite stela muskler och leder, mjukas upp med uppvärmningsdans!

 Denna fjärde kurskväll för bugg 2, var ägnad en hel del åt repetition, av framför allt "Torpeden". Här gäller det inget annat än träning för att få både rörelse och rytm att stämma. På det följde kombination av "Torpeden" med de båda "Handbytena", som inledde bugg 2:ans turer. Vi är ju, som bekant, lite förtjusta i att samla ihop buggturer till små serier. Väl intränade ger dessa serier kul energi i buggen!

                                 

                                  

 En genomgång, i all enkelhet, av grundstegen i foxtrot, tog vi oss tid till åxå. Killens steg framåt, och tjejens steg bakåt tränades till passande låtar. Naturligtvis är denna dansform lika viktigt att kunna, då varannan dans är just Foxtrot då man "dansar på lokal".
 

                       
                                Monica och Bella med var sin kavaljer i Foxtroten. Visst ser det fint ut!


                                                     


                                                 DansMix 2 inför en mixad kurskväll!

                        
                                    Även om kvällen blev blandad, inleder vi som vanligt med bugg!


                                 

 Under den sedvanliga uppvärmningen, fick gänget återigen ta ett nappatag med buggsväng i högervarv. en basic-tur javisst, men ändå så viktigt att få den i rätt riktning. Ett par träningsvarv är aldrig fel!

                              

 Kvällens buggtur till repetition i DansMixen var "Kramturen". Återigen en av de där lite längre, men inte dessto mindre roligt då den sitter i sin helhet! Förmaningens ord som: "Markeringen" och "Visa Anknäbb", vilka för utomstående ter sig totalt obegripligt, är glasklara meningar för gänget i DansMix 2!


                        
                               Tommy och Kate är inne i sista "Kramen"! En trevlig tur tycker många!

 Naturligtvis tog vi en Hambo under kursen! Inledningsvis under DansMix 2 tränade vi detta, och under den fortsatta kursen kommer vi att hålla detta "up to date". Då och då dyker det upp en Hambo på sommardanserna, och då vill vi så klart BUGG'sarna ska ta sig en sväng!   


                        
                                                "Se sån stil han har", våran klippa i Hambo, Per!


                                   
                                                    Jovisst dansades det Hambo på Syltoppen!


  Som nästa dans att prova på, blev Salsa en ny variant. Inga högt uppsatta mål här heller, utan 4 varianter av grundsteg att prova på. En helt ny takt att följa, och variera med både höger och vänster som startfot. Nästa söndag hoppas vi att få komplettera med frivarv för tjejen åxå. Sedan väntar vi på Salsa-rytmer i sommar! 
 

                        
                               Makarna Martinsson dansar het Salsa! "Bakom 2.3." är stegen som gäller här!


 Avslutning på kursdelen till betydligt mer bekanta rytmer! Ett par bugglåtar med extra sväng i, sätter fart på gänget! En väl-Mixad kurskväll är till ända! Hoppas lederna mjuknat upp nu bara, alla BUGG's-vänner! 

                        
                                            Herr och Fru Wall passar på att bugga till de sista kurs tonerna!


                                                   Skulle gänget orka Motionsdans?


                          
                    Kate, Bengt-Åke, Lisa, Åke och Elisabeth tvekar inte om det! Här ska det dansas Motion!

 Jovisst orkade vi det! Till att börja med i alla fall. Som vanligt inleder vi Motionsdansen med en skön blandning av Fox och Bugg, till lugna låtar. Några fina fox-låtar uppskattades av gänget. För visst är det mysigt med Foxtrot!                                  

                        
                                     Maria och John är två av våra deltagare som gilla att dansa Fox!                                    
                                                 Men givetvis blandade vi upp med lite bugg åxå!


 Förmodligen var det helgens myckna dansande som gjorde att det tunnade ut på golvet sista kvarten. Med lite fria ytor tog leklusten över en smula. En högst improviserad "Lektion" i Rock'n Roll, och nu for damerna åt alla håll! Tommy och Inge fastnade på bild, men Björn-Ove fick upp Monica i luften åxå, dock utom bild! 

                                    

 En helg i dansens tecken är till ända. Vi sänder ett Tack till Er alla som gjort helgen, till en helg att minnas!

  Även om vi blandat friskt denna kurskväll, står det helt klart: "Ska de va bugg, Ska de va BUGG's!"

                                                                                    På återseende hälsar BUGG's / Ulla å Arne


Kommentarer
Postat av: Ann-Louise

de där med foxtrot. De va svårt.. Ja skyller på skorna ;) så nu ska här sparas te dansskor. Vart köper man billiga sådana??

2011-03-23 @ 21:58:19
URL: http://elinochlollo.blogg.se/
Postat av: Ote & Inge

Många sköna trevliga bilder från Söndagsdansen, det tackar vi för. Det krävs en stark rygg och starka armar för att göra rockturer men en stelbent individ som mej kan jag lova. He he!!

2011-03-23 @ 22:30:59
Postat av: Ote!

Kast med stel käring tror jag bestämt att det kallas. Ha ha!!!!

2011-03-24 @ 22:18:28
Postat av: Ote & Inge

Hej på er dansvänner! I går var gubben,jag och Gunnel till Åsensbruk för att ta en sväng om igen. Dubbelbuggen har verkligen blivit poppis hos dom och dom vill gärna prova både lätta och svåra turer. Och vi fick testa några turer ur deras repotoar och så fick vi testa lite för oss nya gillesdanser, bla en dans som kalls stolpen, inte alldeles enkel, är man inte rörig i skallen i vanliga fall så blir med det i denna dans, ha ha! kvällen avslutades med Jive som vi övade vidare på. I kväll danasr jag och gubben med två icke Buggsare vidare till Matz-Bladhz i Forshaga. Det vore trevligt med fler Buggsare på plats. Inge får kämpa tappert med två dansgalna tanter, ha ha!!!! I morgon blir det mera dans, efter detta får man väl ta en veckas semester HI HI! så att man orkar dansa nästa helg åxå. Trevlig helg på er alla med eller utan dans.

2011-03-26 @ 12:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0