Bugg 2 i dansriktningen!


                                                 Bugg 2 på stadig frammarsch!

                        
                                           Gänget på Bugg 2:an värmer på inför kvällens äventyr.

 I dessa förkylningstider blir det lite variation i laguppställningen om kvällarna. Då passar det bra med lite extra repetition. De tre första kurskvällarna har vi ju avhandlat "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg" samt slutligen "Torpeden! i nämnd ordning. Tre turer med mycket innehåll att diskutera kring.

 Då vi som bekant gillar detta med buggserier, lade vi förstås denna prägel på dessa tre turer som finalövning. Som en liten överkurs fick gänget åxå prova att skippa en "räta upp" och inleda "Torpeden" på direkten efter ena handbytet. Små tricks som får det hela att flyta på lite tajtare, om man så önskar. Mycket i detta med bugg!

 När denna buggserie övats ännu en gång, fick gänget släppa loss och "Blanda och ge"! Visst dök våra serier upp i buggens virvlar, bland flera andra turer förstås!

                                  
                                  Buggänget släpper loss och blandar turer, med buggserien som bas!

 Klockan rusar iväg då man har kul! Efter detta var det dags för sedvanlig kaffe-pause. Efter en intensiv bugghöst har gänget svetsats samman, och det blir mycket att diskutera under kaffet. 
 
 Oftast kommer man på buggkurs för att just lära sig bugg! Efterhand märker man även att man har hamnat i trevligt gäng, som har samma intresse. De i början lite tysta pauserna blir allt mer pratglada. Kontakter knyts och banden stärks, gänget svetsas samman. Mycket att avhandla, ofta med dans som gemensam nämnare.
 Vankas det dans i omgivningen, skall detta diskuteras i förtid, vilka ska gå, kan vi träffas före och hur åker vi dit. Väl på dansllokalen blir det aldrig ensamt. Alltid någon bekant kurskamrat att bjuda upp till dans! Dessa danskvällar brukar bli hur bra som helst! Efteråt träffs man på danskursen å har såå mycket att tala om. Dansgänget trivs tillsammans! 


                               
                                      Får vi förmodar att lite bugg kom upp som samtalsämne? 

 En bugglåt förkunnar att pausen är över, och lydigt kommer eleverna upp på dansgolvet. Ett byte hinner vi med innan temat bugg, byts ut mot temat foxtrot. Dansafton på gång och då brukar vi lägga in lite "styrdans" på dagordningen. Med "lång handfattning" tränar vi fox-steg framåt och lägger givetvis med "Dubbelsteget". Då vi dansar Linedance kallar vi det för "Shuffle-steget", kärt barn har många namn.
 Då stegordningen sitter bra byter vi till fox-fattningen, med fattning runt midja och damens högerhand. Lite torrträning ytterligare med 1-2-3å1, så lägger Ulla sedan på en dansvänlig låt åxå. Nu dansar vi foxtrot, och riktigt bra ser det ut.... 


                        
                                   Glada att foxträningen är över, buggar Sandra och Peter vidare.

 Kvällens nyhet för gänget var den användbara "Karusell med fullt ut". Inledande karuselldelen är ju bekant sedan tidigare, så den ger inga problem. Sedan kommer så detta med att rulla ut tjejen i "lås", här beträder vi ny mark. Vi visar avslutande rotationsriktning och handfattning ett par gånger, så sitter det fint!
 Sedan är det ju viktigt var vi säger "hej" åxå! Abbans den som ropar "hej" för tidigt! Det är på takt "Ett" vi brister ut i detta hejande! Buggturen går ju under namnet "Hej-turen" i vardagslag. Ingen överaskning kanske?  


                                       
                          Slutdans med fritt val bland buggturer. Ett å annat "hejande" hördes ibland...

 Vi Tackar vårt trevliga gäng på Bugg 2:an, för ännu en trevlig kväll! På lördag är det Dansafton och då ses vi väl igen! BUGG's Dansafton är utmärkt träning inför dans i skarpt läge, som vi säger!
 Har Ni inte anmält Er än, skickar Ni bara in Er anmälan på BUGG'sMs: 076-148 83 85, så ses vi på lördag och dansar och trivs en stund med buggänget hos BUGG's! Välkomna!

                                                                                                                     Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

      Där vi tror hela gänget stämmer med i "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  (Å, "hej" på "ett" förstås!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0