Vilken trevlig resa det blev!

                                                     Mot Ålandshavet det blå


                                                                 
                                           Ett dans-och matsuget gäng i väntan på ombordgång.


 I lagom förmiddagstid, tjugo över tio, på måndagen, äntrade vi bussen mot Stockholm. Ett gäng, upplockat i Åmål, hade redan funnit sig tillrätta i bussen och hälsade oss Välkomna ombord. Några sittplatser kvar, så det var bara att lägga bagaget på hyllan och luta sig tillbaka i sätet. Färden mot Åland var inledd.
 Några ytterligare resenärer plockades upp längs vägen, och bussen blev i det närmast fullsatt. Prat och vila avlöste varandra. Ett stopp i Götlunda där vi fick oss lite i magen. Fortsatt resa och framkomst till terminalen i lagom tid. Hjälp med inscheckningen av chauffören, så det var bara att traska upp i väntsalen. Lite snack med kända å okända under väntetiden. Alla är glada och förväntansfulla!


                                                                  
                                           Stellan och Angelique använde väntetiden till buggträning!

                                                          Mat till hungriga resenärer!

T
idsenligt öppnar porten till landgången och ombordgången kan börja. Hytterna står klara och det är bara att bära in bagaget i sitt tillfälliga hem. Snabb uppfräschning innan vi tågade mot buffén. Här var det ett hungrigt gäng som gav sig i kast med både varm och kallrätter! Till desserten hade hungern stillats och man blev tvungen att välja av godbitarna. Ett glas till, fick det bli innan vi återvände till hytterna och förberedde kvällens aktiviteter.


                        
                                  Revirmarkering innan buffén anfölls och tappkranarna testades!


                                                    Kvällens huvudnummer, Dans!

 Dusch och sista kollen av pressvecken samt paljetträkning, baluns i sikte! Själv smet jag iväg och satsade på "banditerna" en stund. De var välvilliga ikväll! En satsat Selma växte till en knapp Linné! Med skramland fickor återvände man till hytten å berättade om stordåden!
 Nu var resten av gänget åxå klara för marsch mot festvåningen! 


                        
                                             Alltid lika kul att säga hej till trevliga Holidays!


 Först ut på scenen var Holidays som började lugnt och städad. Foxarna duggade något tätare än buggarna. Inget vi misstyckte, besöket i matsalen hade en lugnande inverkan på de flesta. Mycket folk på dansgolvet, och trängseln var tryckande!
 Trevligt att få dansa till Holidays i denna speciella miljön! Här är lokalen verkligen betonad på fest och glamour. Spotlights lyser upp och tv-skärmar förmedlar dansgolvet från skilda vinklar. Balkonger med åskådare och baren inom lättvindigt avstånd! Knappast inredd efter socialstyrelsens önskan, men knappast därför folk ger sig ut på kryssning heller! En upplevelse i sig bara detta!  


                         
                                               Det syntes att gänget trivdes denna kväll!

 Holidays hade haft en intensiv sista vecka med flera spelningar vilket hade gett Björn en lite mer "Sex appeal" i rösten! Gänget serverade godbitar på sedvanligt sätt. Bandet har verkligen klivit upp ett steg sista året, och levererar bra dansmusik! Sitt första pass genomfördes på ett utmärkt sätt, innan gänget lämnade över till nästa band för kvällen.

                        
                                     Välkända Kindbergs klev upp på scenen som nästa band.


 Kindbergs har varit lite av ett favoritband för oss. En spelning gänget hade i Hasslerudsparken tidigt 2000-tal är ett bestående minne. Från de flesta av bandets plattor har vi valt musik till våra kurser, så flera av låtarna var sköna favoriter i repris. Skönt gung och fin kontakt med publiken är en kort sammanfattning av gänget. 


                        
                                   
Glada miner från Kindbergs då kameran kommer fram.


                        
             Bengt-Åke och Annica trivdes gott på dansgolvet,( eller heter det dansdurken på en båt, Sten?) 


                                 
                                                Mycket dans blev det! Mycket trevligt var det!


                        
                              Bröderna Martinsson i action, Annica och Angelique som dans-damer här!


 Som sagt mycket folk på golvet, och trängseln var påfallande. Att vi skall fortsätta ta upp detta med vett och etikett under danskurserna, står utom all tvivel. Våra danskursare som blir inpräntade detta med ansvarstagande, dansriktning och tajt dans, förvånades nog en smula denna kväll. Alla varianter på motsatsen fanns representerade.
 Men en helkväll med dans blev det! Då värmen på dansgolvet blev hög, promenerade man en sväng längs däck. Mycket att titta på, glada människor överallt. En tur till hytten å byta skjorta kanske. En dricka i automaten, som svalkar skönt. Sedan tillbaka på parketten igen! En kväll som gav mersmak!


                                 
                           Flera av Holidays vänner reste med på kryssningen och trivdes alla!


 Dans till 02 kändes i fötter och ben! En sista drink innan baren stängde, så kunde vi samlas och summera kvällen. Många minnen som man vill förmedla och upplevelser som diskuteras, blandat men många glada skratt. Att kvällen varit hel-lyckad står utom allt tvivel! Sakta promenad mot hytten, dit vi anlände kring halv tre. Eller var klockan halv fyra? Vi var ju i den Finländska tidszonen?



                                                        Lunchdans som dessert!  

 Ett tidigare oprövat kort för oss var lunch-dans! Vi kan berätta att det går utmärk att dansa mitt på dagen åxå! Ja frågan är om det inte gick ännu bättre här i alla fall! Nu var golvet betydligt glesare besatt och kvällsdansens yvighet var ett minne blott.
 Både Holidays och Kindbergs fick var sin spelning, och levererade sköna låtar. Dans varvad med tillfälle att bara sitta och lyssna en stund, en skön lunchdans!  
                       

                          
                                 Ett mycket trevligt tillfälle att dansa, under middagstimmen

 Tisdagen erbjöd trevlig samvaro i allmänhet. Vi traskade runt på båten och stötte samman med övriga i dansgänget, tog en fika eller matbit å skildes och gick vidare igen. Några mynt i "banditerna" gav blandat resultat. Vackra vyer över Stockholms skärgård i solsken, går heller inte av för hackor. Lite shopping i Taxfree-butiken var ett trevligt nöje.  


                        
                                Sammansötning med delar ur Holidays-gänget och lite dansprat förstås!


                                                          
                                                                   Tur-Ulla!

                                                            Hemresa som final

 Lite vemodigt förstås, men ändå skönt att få packa sina väskor och förbereda sig på hemfärd. Ett intensivt dygn är till ända, men ack så kul! Ankmarch genom terminalen mot en väntande buss, där man skönt sjönk ner i sätet. Inte mycket stoj här inte, de flesta slöt ögonen ganska snart. Fika pause i Götlunda med bensträckning, innan sista delen av hemfärden anträddes. Att det slutligen kändes underbart att få lägga sig i egen säng, behöver väl knappast tilläggas. Med många rese-och dansminnen glimmande inför slutna ögon, somnade åtminstone jag snabbt in...

                                                                                                         Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                    Ett saltstänkt uttryck hört på Ålandshav, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

Kommentarer
Postat av: Angelique

Tack alla som var med, mycket trevligt :)

I morgon ska det buggas igen men innan dess en massa jobb.. Ha en trevlig fortsättning på helgen.

Kram Angelique

2011-11-12 @ 14:58:10
Postat av: Ote & Inge

Åh vad trevligt det såg det såg ut, nästa gång hoppas man på att man kan hänga på. Men vi har det allt trevligt på Söndagarna åxå. Ser fram emot dansfesten nu. Vi ses i möra. Först Söndagsdans sedan Lördag och Sannex på medis. Håll dansbena i trim.

2011-11-12 @ 23:52:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0