Dansglädje i Tveta Bygdegård!

                                                       Bugg 2:an först ut i elden

                        
                                        Bugg 2:ans deltagare startar med att känna på glidet.


 Ingen mjukstart för 2:ans gäng i söndags heller. Nej, vi bygger vidare enligt "kursplanen" i gott tempo. Inledningsvis gav vi förra gångens "Handbyte bak killens rygg" en genomgång till. En av de där buggturerna som innehåller så mycket mer än bara en buggtur.
 Här blir dansriktningen mycket viktigt att tänka på. Det gäller ju att inte skicka iväg damen mot övriga dansare, utan med dem. Sedan tydliggörs vikten av att hjälpas åt, går tjejen bakåt, går killen fram, och vice versa. Allt för att buggen skall bli så tajt och smidig som möjligt.


                                  


 Flitig träning av detta, följde på genomgången. Här försöker vi räta ut frågetecknen och påminner om dansriktningen glöms bort. Det blir mycket att hålla i huvudet, vi vet! -"Inte bara buggturen i sig, takten skall följas och sen hur man står åxå!"  -"Å, nej nu kommer lekledar'n å tjatar om takten igen!" Tuffa tag hos BUGG's!


                                 

 Kvällens nya tur var den användbara "Handbyte bak tjejens rygg". Så här i börjar poängterar vi vikten av markeringen som inledning, och det var åxå detta som tränades först. Handens vridning, handbytet bakom ryggen och sedan väntan med att höja killens hand tills första varvet var klart. Många moment att sortera ut innan allt flyter på som beräknat. Å sen dansriktningen på det...

   Se nedan, på tjusiga bilder av kvällens tur!

                                     
                                              Handbyte bak tjejens rygg tränades av deltagarna! 


 Vad vi sedan lägger märke till under kvällarnas gång, är att tidigare lite spända miner allt mer spricker ut i leenden! Ett tydligt tecken att det börjar fungera nu, och vi blir allt mer avspända. Vi börjar dansa avslappnad och hittar dansglädjen. För det är ju den vi främst vill förmedla, "Dans med Hjärtat", som vi säger hos BUGG's!

 Så Välkomna nästa söndag igen alla bugg 2:or!    Då dansar vi med hjärtat igen!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!


        PS
. Fortsättning på bloggen under veckan med Bugg 4:an och Motionsdansen!  Välkomna åter!


                  Då väntas ännu mer bevis på: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!  Tveklöst!

Kommentarer
Postat av: Björn Ove

Veckans första höjdpunkt som de flesta väntat på, BUGG'bilder! :-) Och så kommer det en del två denna gång, ännu mer att se fram emot alltså!

2011-11-01 @ 20:48:08
Postat av: Ote & Inge

Här instämmer vi till fullo med busen Björn-Ove. Bilderna från Söndagsdanserna är verkligen veckans höjdpunkt. På Fredag blir det en svängom till Titnix på Medis som det är tänkt nu, några Buggsare kommer det väl hoppas vi. Väl mött på parketten.

2011-11-01 @ 21:21:59
Postat av: ann-louise

Instämmer med föregående skrivare!!:) Å Ulla, du är verkligen en hejare på att fotografera!! ;)

2011-11-02 @ 09:37:48
Postat av: Claes

Bra jobbat! :) Troligtvis blir det en sväng till Medis på fredag!

2011-11-02 @ 20:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0