Final för Bugg 2 med överraskande avslut!

                                                 Bugg 2:an finalkväll blev verkligen trevlig!


                 
                              Medan några senkomna snörde skorna, startade gänget sin varmkörning!

 Halv fem satte Ulla på musiken, som är signalen till: Välkommen upp på golvet! Några välkomstord hann jag nog med åxå innan Ni äntrade upp på golvet. Att Ni är sugna på dans är tydligt, för här är inga tveksamheter inte! Några sköna bugglåtar får fungera som uppvärmare, samt ge lite tid att snöra på sig skorna för några. En traditionell inledning denna finalkväll!

                                 

 Strax blev det fullt på golvet igen, och "korta armar och dansriktning" blev högaktuellt igen! Under hela Bugg 2:ans del har vi pratat om detta med dansriktning. Hela dansgänget rör sig numera snyggt och prydligt, i sakta mak, i den rekomenderade dansriktningen. Allt efter som Ni får mer praktisk danserfarenhet, kommer Ni att upptäcka vad viktigt detta moment är. Följer alla denna grundregel, blir dansen både säkrare och roligare.  

                           
                                        Efter ett par låtar blev det som vanligt, mysigt trångt i Tveta!

 För första gången under denna kursdel, blev det underskott på killar en stund. Efter några minuters dans, dök dock några från våra "veteraner" upp och agerade kavaljerer åt Bugg 2:ans damer. Denna kursomgång har haft ett osedvanligt flyt med just jämnvikten, mellan killar och tjejer. Ofta är det brist på killar, och tjejerna får vänta och skifta vid varje partnerbyte.
 Ytterligar en sådan där liten praktisk detalj som gör att kursen flyter som bäst. För det måste vi säga att vårens buggkurser verkligen gjort! Med det helt sanningenliga tillägget, att Ni varit verkligen duktiga åxå!
                      

                                   


                                  

 Kvällens mer handfasta aktivitet blev så reprisen av "Karusell med fullt ut". Den i vårt tycke, kanske trevligaste versionerna på "Karusellen". Just "Karusellen" är en sådan där bas-tur, som ofta inleder och får många olika avslutningar. Vi kan säkerligen plocka fram sju, åtta olika varianter, med "Karusellen" som bas. Bugg 2:ans version, med tillägget fullt ut, är en mycket trevlig variant!  

                           
                                            Lars-Inge och Carin har varit flitiga under vårens buggkurs!

                                    

 I vår variant har vi åxå lagt till det trevliga utropet: "Hej" i en liten "konstpause". Annars är "utrullen" just efter karusellfattningen, lite klurig innan man lärt tricket. Tjejen tänker då inte på att hon kan snurra så långt med bibehållen tvåhandsfattning. Det kan hon, ända ut i "Lås"! Efter "Hej'et" fortsätter tjejen bakom killens rygg och gör sitt högervarv. "Upprätning" följer på det, eventuellt. Grabbarna har hittat hur fint "Torpeden" passar in här åxå! Den varianten som avslut såg vi även prov på! Som sagt, ett duktigt gäng! 

                            
                                       Hans har upptäckt bugg under våren, här i träning med Elisabeth


                                   

 Strax innan pausen tog vi så upp kvällens nyhet. Eller mer korrekt sagt, den första av kvällens båda nyheter. För det är ju faktiskt så att vi gör "Pilbågen" i två varianter. Den första versionen kan nog sägas vara lite enklare. Loss-koppling av killens högerhand och sedan tydligt uppvisande av höger armbåge, fick inleda figuren. Tjejen tar ett stabilt tag i killens arm och har bara att invänta markeringen av frivarvet.
 Lite inledande torrträning av detta, så fick det bli musikaliskt träning som följd. Såg ut att fungera fint!

                             
                                           En nöjd Karlsten guidar Katariina under söndagens buggträning. 

                                     

 Så spände vi av bågen och koncentrerade oss på kaffe med dopp istället. En trevlig sysselsättning det åxå! Å visst har den blivit allt trevligare efter kurstiden gått? Vi börjar bli allt mer bekanta och det finns alltmer samtalsämnen. Vi har fått ett nytt skönt dansgäng igen!
 Ett stort antal nya kamrater vi kommer att återse under kommande danser i bygden. Trevliga återseenden, som kommer att resultera i många danser.  Åxå detta, ett trevligt resultat att gå på danskurs!

                            
                    Tommy är en av "veteranerna" som gärna är med och bistår i kursen. Här får Nina stöd.


                                  

                            
                          Även Karlsten hör till "veteranernas" skara! Josefin får en säker hand i buggen!

 Den andra versionen av "Karusellen" blev det så dags för. En snarlik ingång, men med ett midjetag från killens sida som nyhet. Här fick vi några extra takter till förfogande och använde dem till en "handstöt" i figurens mellersta del. Tja, en å en. Vi kunde åxå prova på att dubblera handstöten ett antal gånger. Variation efter humör, skulle man kunna säga! 
 När handstötarna var över, kunde killen så koppla loss sitt midjetag och avsluta figuren på traditionellt vis. En liten lagom buggfigur, denna finalkväll. Inte några problem med denna variant, så vitt vi kunde se! 
 
                            
                                                       I förgrunden buggar Madelene och Mattias
 
 Dansträning på detta, givetvis. För det är ju dans och åter dans som nu ska till! Kursen är ju till för att ge en bild av hur dansen ska gå till, sedan är det förstås träning som gäller. Buggen är lite av en färskvara och skall hållas uppdaterad, och här är ju live-dans den bästa medicinen! Så tipset blir ju att besöka några danser under sommaren.  

                                  


                            
                                                    Lars-Inge och Emelie under söndagens Finalbugg.

 Några ord på vägen kan vi sedan inte låta bli att ge. Takten är ju den gemensamma nämnaren då det gäller dans, och för oss då bugg. Det är takten som dansparet skall följa, och takten som ger möjligheten att synkronisera buggen. Tappar vi takten, känns buggen inte riktigt bra. Vi tappar synkroniseringen, vi jobbar inte ihop, handförningen känns ryckig.
 Stanna då upp och fatta dubbelfattning, lyssna in takten och börja om med grundstegen igen. För att takten följs och synkroniseringen fungerar, är buggens allra viktigaste del! Det är först när detta fungerar, vi kan bygga vidare med våra buggturer.     

                            
                               Nina och Johan har fått ett verkligt skönt flyt på buggen under vårens buggkurs!

 Sedan blev det några ord om detta med kortare armar. Det är inte ovanligt att armarna når sin fulla längd under buggen. Man blir ivrig, det är så många buggturer som skall hinnas med, å så är det ju såå kul! Men faktum är ju att med långa armar å stora steg, blir det lång väg att dansa. Det kostar både tid och ork!
 Tajtar vi till buggen vinner vi både tid och energi, vi både hinner och orkar fler buggturer. Snabba bugglåtar fungerar bättre, å buggen blir snabbare. Å så ser det snyggare ut åxå, inte att förglömma! 

                                  

 Med dessa allvarsord i öronen fick buggänget dansa sina sista minuter, denna våromgång 2012. Själv kunde jag traska runt i bland buggarna å bara njuta av att se Er bugga så här bra! En stund fylld av så dubba känslor! Sorgligt att säsongen är slut, men ändå så nöjd att se resultatet! Ett så bra resultat!!

                              
                                           Sophie och Lars-Inge under de sista minuternas bugg.

 Sista bugglåten tonar ut och vi Säger tack till Er alla! Hoppas Ni haft en trevlig vår och så vidare.. 

 Mitt i detta stegar Kim och Simon in med Blommor och en Jättekorg med allehanda godsaker i! De överräcker allt detta tillsammans med fina ord om vårens buggkurser till Ulla å mej! Oj! Några passande ord brukar jag oftast hitta, men nu blev det stopp! Synbart rörda, kan Ulla å jag bara säga ett stort Tack till Er Alla!
 Ett väldigt stort Tack! 

                              
                                           En spännande korg att upptäcka, och vacker Våreld!

                                                               

              Vi kan inte annat än hoppas Ni håller med oss i: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

                                                                                                                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!


                     Ps. Kom åxå ihåg, annandag påsk, 9:e april, och vår extra Repetition och Motion! / Arne

Kommentarer
Postat av: Malin

Korgen har ni gjort er meer än väl förtjänta av! Vi ses på måndag :)

2012-04-03 @ 23:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0