En Repetition i all hast!

                                                                         Vi börjar från början!

                 
                                           Det blev riktigt, riktigt trångt på annandag påsk i Tveta Bygdegård!


                                    

 Som vi sa när vi startade upp annandagens Repetition av vår bugg, "-Var börjar man egentligen?" Med ett minst sagt blandat gäng i en prydlig, om än ganska tätt packad, ring. Jo frågan var befogad!
 Här stod våra "Veteraner", som vi vet kan vår bugg minst lika bra som oss själva. En god skara av vårens buggare, som säkerligen har nytta av en liten repetition. Flera helt nya deltagare som nog ville se vad BUGG's höll på med, självklart visste vi inget om var Er nivå låg. På detta hade det anlänt medlemmar från föreningar i både Mellerud och Forshaga, som glädjande nog ville gästa oss!
 Så frågan kvarstod! Var skall man börja? 
 
                             
                                                          Det "springande" temat var givetvis Bugg!

                                   

 Svaret fick bli att vi börjar från början! Att visa hur vi både tänker och dansar bugg som grund, känns riktigt med detta blandade gäng som deltagare. Flera sätt att ta grundstegen finns inom dagens bugg, så en kort visning av vårt sätt att ta grundsteg, fick bilda avstamp. Korta resonemang kring tankar om bugg.
 Att hela repetitionen skulle rikligt blandas med musik, var ett självklart val! Så musikalisk träning, blev det omgående. Vilket givetvis gav oss en liten visning vad gänget runt oss gick för. Jodå, här dansades det bugg! 

                             
                                                      Marcus och Karolina testar ett "Handbyte bak tjejens rygg"!

                                    

 Både Grundsteg och Cirkelbugg kan lätt ses som nybörjarsteg, vilket de i mångt och mycket åxå är. Fast att då och då blanda in dem i buggen, ger många goda fördelar.
 Den första är möjligheten att hämta in takten, om man känner att den svajar. Med tvåhandsfattning och stegmönster som sitter i ryggraden, kan vi lätt trampa in i takten på nytt. För att hitta, och dansa i rätt takt, är ju förutsättningen till bra bugg!
 Att som nybliven buggare, är det stor fördel att både börja och avsluta sina buggturer med just några takter "Grundsteg" eller "Cirkelbugg". En liten stund att samla tankarna och förbereda sig för nästa "Markering" och buggtur. Tids nog kommer läge att tajta till buggen och skippa mellanstegen. 
 Sedan använder jag själv både Grundsteg och Cirkelbugg som ett sätt att gör en lugnare sekvens under buggen. Lite snabbare buggserier varvat med just sådana lugnare delar, gillar jag. Några grundsteg ger åxå möjligheten att fånga sin partners blick, ett leende, för visst handlar dansen mycket om en lek mellan kille och tjej. En dans skall vara en trevlig upplevelse, inte bara ett träningspass!
 Så att glömma "Grundstegen" under dansen, är att glömma lite av buggens "själ". 
  
                             
                                            Både Inge och Lisa passade på att bugga loss, denna finalkväll!

                                   

 Till grunden i buggen får vi nog säga att "Buggsvängen" åxå hör. Så den fick vi förstås blanda med i leken här. Även en sådan här tillsynes enkel figur, kräver sin förberedelse. Takten är en viktig ingrediens! Då den sitter, och killen ger rätt tecken, i rätt tid och med riktig förning, är problemen få.
 Just att föra kräver ju åxå ett "lagomt" tryck i armarna. Detta "lagom", tog vi och praktiserade på ett lite ovanligt och lite skämtsamt sätt i nästa parbyte. 

                             
                                     Johan och Sophie fick prova på "Gummibandsbugg" under repetitionen!

                                   

 En ny upplevelse för de flesta, förmodar vi att vår "Gummibandsbugg" blev! För om takten sitter som den ska och figurerna är något sånär intränade, behöver inte buggen föras med några som helst våldsamheter. Ryckig förning gillas aldrig! Därför kan denna korta övning ge ett bra minne.
 Mer kraft än detta behöver inte användas! Det blev alla varse om. Här blev det både Grundsteg och Buggsväng med "Lagom" kraft i förningen! Förhoppningsvis ett litet minne att ha i bakhuvudet i framtiden!

                             
                                      Ryckfri förning med lagom tryck i armarna ger glada buggare! Jojo!


                  
                       Mycket med Bugg var huvudingrediens under repetitionen! I förgrunden med Lisa och Tommy.


                                     
                                                 Linda och Inge.                                            Roger och Sophie.

 Lite hastigt blandade vi så in "Karusellen". En figur som kommer tidigt i kurserna. Grundvarianten tog vi först upp, och lade sedan till den vi kallar "Omtag". Två figurer som inte vållar några problem för gänget!
 Som variant här lade vi på vår "Karusell med fullt ut", som vi gör på ett lite eget sätt. Bugg försöker vi ta på ett lite lättsamt vis, vilket kanske tydliggörs i det inlagda "Hej" i denna figur. Ett tillfälle att växla ögonkast och ett leende under buggen! En nog så viktig ingrediens!

                             
                                               Javisst skall vi ha leenden i buggen! Här med Marcus och Jenny.

 Buggturen "Handbyte bak killens rygg" som inleder vår bugg 2:s del, brukar då ställa till lite bekymmer. Här skall killen både förflytta sig själv, och sedan föra sin dam både fram å i högervarv. Även om grundvarianten här inte gav några problem, fick den ändå plats i kvällens repetition.
 I följande byte gav vi en liten variation på figuren, då vi lade till "Dubbelsnurr" både före och efter buggturen. Här bröt vi invant mönster och Ni fick fundera en smula.

                              
                                                        Både Pierre och Annci gillar detta med bugg!

 "Handbyte bak tjejens rygg" är en naturlig uppföljning på föregående buggtur. Båda varianterna ger killen möjlighet att skifta förnings-hand från höger till vänster, och vice versa, med en buggtur. Detta handbyte fick sig en kort genomgång, med musikalisk övning därpå.
 En variation med "knäböj" i nästa parbyte, fick ge en liten knorr på figuren! 

                              
                                        Ote och Pierre till vänster och Mikael och Linda buggar till höger.

  Att tidsschemat redan hade spruckit kraftigt, stod ganska klart då klockan nästan var sju. Kaffe var planerat till 18.45, och hälften kvar på kvällens dans-plan. Tja vad är det man säger om att ha kul och detta med tid?

 Kvällens sista variant fick således bli vår variant på "Midjetaget" En buggfigur som som inleds med vänster/högerfattning och tjejen in till killens midja, gemensamt baksteg följt av tjejens högersväng. En buggfigur som passar alldeles utmärkt när vi har en s.k. "avig fattning" som tarvar en upprätning. Ännu ett sätt att kombinera buggturer på! 
 Ett gäng med buggturer fick ligga oanvända på vår danslista för kvällen. Fast vi skall väl dansa mer igen nå'n gång! Så dom tar vi då!

                             
                                                                 Mycket bugg, var målet för kvällen!

 En kväll med blandning av prat och givetvis mycket bugg, så borde väl första avdelningen av denna repetitionsafton kunna beskrivas! Några buggturer i repris, några figurer med variation och mycket bugg, så hoppas vi att Ni skall minnas denna del.
 Dock är en stor behållning i detta att träffas hela buggänget, och dessutom nya bekantskaper från bland annat, andra dans-sällskap! En stor del av dansandet bara det!
 Ni som besökte BUGG's för första gången, fick en liten inblick i vårt sätt att tänka och dansa bugg. Denna kurskväll var förstås kraftigt komprimerad, och avverkades i en hast! Vår "normala" kursverksamhet sker i ett betydligt lugnare tempo, något som vi brukar få uppskattande ord för.  Naturligtvis hoppas vi att Ni gillade avdelningen, och tar med Er glada minnen från oss!

                Till alla deltagare hälsar vi självklart: Välkommen åter!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

         Inom kort kommer ett bildrikt reportage från andra avdelningen, med Motionsdans! På återseende!

          Dessutom måste vi bara få tillägga: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det hör liksom till!

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Ja jäklar va folk det var den kvällen,men jösses va kul de va.ha de gött

2012-04-11 @ 20:06:50
Postat av: Ote

Håller med om att det var en fantastik rolig kväll, har redan söndagsabstinens. Kommer åxå att sakna alla trevliga bilder. Till helgen spelar Elisas i Forshaga på Lördag, Sannex i Båberg på Lördag och Streaplers på Gustav Fröding i Karlstad på Fredag. Ha en skön danssommar alla buggsare. Hoppas vi ses ute på parketten.

2012-04-11 @ 21:50:22
Postat av: Signar

Inte så dumt detta med gummiband faktiskt.

2012-04-13 @ 23:19:33
Postat av: Ote

Hej alla Buggsare! Här blir det dans till Elisas i Forshaga i kväll. Hoppas på att få se ngn mer Buggsare på plats. ha en bra danshelg allihopa.

2012-04-14 @ 15:26:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0