Finalblandning för DansMix2!

Både kända varianter i repris, och tankenötter som surpris, för gänget!


DansMix 2 äntrade golvet strax efter överlämnandet av "Godiskorgen"!

På det fick sig DansMix'arna sin beskärda del av uppvärmning! Några "nytillkomna" gäster fick väcka buggen igen, utmärkt med en stunds uppvärmning i det fallet. Flera byten hann vi med, innan allvaret började.

Ja, så värst allvarlgt tar vi inte på vår verksamhet. Eller som vi brukar säga: "Att buggen ska vara kul, det tar vi allvarligt på"! Det gäller att vinkla allvaret rätt!
Två stycken, lite bångstyriga, buggturer stod som första uppgift. För visst kan man kalla "Tjejdyket" lite ovanligt i rörelseschemat. Inledning med tydlig visning av vänster-handen gäller för oss killar.
Här överdriver jag som oftast med: "Du måste visa tydligt, Arne", som ett minne från min egen inlärningstid av denna buggfigur! Den då kvinnliga instruktörens, tydliggörande angående buggturens markering.
Snabb förflyttning av sagda hand, och markering att damen förväntas "Dyka" i högerarmens "ögla". Så här fick tjejerna dyka å hitta vänsterhanden bakom våra ryggar.


Bäst att inte släppa taget innan man hittat andra handen, konstaterar Sara, men Stefan har den redo!

Monika på besök, och får en bugg med Åke!Parbyte och mera musik. "Tjejdyket" är en tur som inte kommer upp så ofta, så lite extra tid med den bjuder vi på. Att den råkar hamna så här i slutet, beror kanske just att den är lite mer ovanlig. Fast denna kursdel är ju ämnat att gå igenom de här turerna åxå, så nu fick alla prova på den. 


Susanna lämnade sitt jobb och reste hem till Säffle och BUGG's. Trevligt tyckte både Tommy och vi!

Nästa bångstyriga buggtur till rannsakning var "Karusell med killkryp"! En av alla varianter med "Karusellen" som ingång, och denna gång var det killarnas tur att få kröka rygg. Inledningen lär inte ge gänget några problem, och sidbyte med "armar å allt" har vi gjort förut, i plural.
Nej det är då vi återvänt till högersidan med tjejen, som olikheterna kommer. Här markerar vi inte på hennes axel, utan längre ner mot midjan. Vi killar släpper högerhanden och gör en "piruett" i högervarv, å gör handbyte därefter till höger höger. Högervarv för tjejen och sedans kröker vi killar alltså rygg, å backar under hennes arm. Om sedan ryggen höll, bjuder vi tjejen på ytterligare ett högervarv. Så vart det klart!

Här får Björn-Ove kröka rygg för Sara.


Stefan visar viga takter för Marie

Så här blev det träning av båda dessa, lite ovanligare, buggfigurer, för hela slanten. Ulla bjöd på buggvänlig musik och gänget blandade turer efter eget tycke och smak. Men visst blev det ett å annat "Tjejdyk" och "Karusell med killkryp", men det var ju meningen åxå!


Stilstudie i bugg med Lisa och Åke, buggfigur dock okänd!


Trevliga återseenden, Tommy väckte buggen med Kate, och Susanne detsamma med Bengt-Åke. 

Strax före pausen, tog vi upp en nyhet på dagordningen. "Tunnel med Bom", som får bli det nya namnet på denna, lite fransk-inspirerade buggfigur. 
En ögla och vänster hand som följer upp, leder tjejen bakom ryggen, och får bli "Tunneln". Framsteg och högervarv för tjejen följs av "Falsk Karusell". Sedan går vi direkt in i "Bommen" och ger tjejen höger frivarv. Vänster högerfattning med "snärt" bakom killens rygg och sista frivarvet som final för tjejen. 
En ny buggvariant fick stå som finaluppgift för våra DansMix-vänner. Vår förhoppning är att BUGG's ska ge Dig nya varianter på buggen emellanåt! Cá-vá! 

Veijo brukar få ett leende från damerna, "-Javisst säger", Ulla!


Är det månne "Öglan" till nya turen, som Peter markerar för Marie? 

Egentligen var det en buggtur ytterligare på agendan, men som vanligt rann tiden iväg. Det brukar bli så hos oss i BUGG's!
Vår målsättning är att BUGG's ska ge buggkurser med innehåll, utan att för den skull kännas jäktiga. Ett visst tempo är vi självklart tvungna att hålla, men ända vill vi ge alla möjlighet att hinna med att ta in informationen. En balansgång i sig!
Känner någon att vi skyndat för fort, rekomenderar vi en repris av de båda första kursdelarna. Det brukar vara ett bra sätt att hämta in missad kunskap, och dessutom är "eleven" öppnare för buggens "hemligheter" andra gången, tror vi!

En stilig pose av en stilig kavaljer, men vem gömmer Karlsten bakom ryggen?

Vi måste få säga stort Tack för en trevlig kursomgång, även här! Hoppas självklart att Ni åxå gillat vårens DansMix, även om andra delen varit lite Mix å mera Bugg! Bugg är ju trots allt vår paradgren, och det kändes som om buggen fick bli prioriterad här! Ett tecken i sig att BUGG's DansMix, är en kursdel utan givna ramar! 

BUGG's verksamhet ska sätta "Dans med Hjärtat" som sin målsättning" Dans som ett Hjärtligt nöje! När Du ser BUGG's logga, hoppas vi att Du ser den som ett Hjärtligt tecken på: "Dans med hjärtat"!

En stor Hjärtlig Hälsning från BUGG's / Ulla å Arne!

Vi måste för övrigt delge vår målsätning och övertygelse: "Ska de va bugg, Ja, då ska de va BUGG's!" PS! Kom ihåg vår extra repetition och Motion, annandag påsk, 9 april, kl.18.00 i Tveta Bygdegård!

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Görkul kväll,men det där med tunnlar falska karuseller bommar och snärtiga frivarv var görsvårt

2012-04-04 @ 23:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0