ExamensBugg med MVG!

Finalkväll för Bugg 1:an!


Ett stort och troget gäng under vårens Bugg 1:a!

Ett stort och mysigt gäng har deltagit i vårens Bugg 1:a! Då buggturerna blivit längre och börjat kräva större plats, har omsider golvet känts lite trångt! Mysigt trångt, kan vi åxå lägga till! En god anledning för "danslärar'n" att tjata lite extra om detta med " korta steg å korta armar". Här får verkligen tajt bugg sin betydelse, eller hur?
Som vanligt fick sig "Ramsan" en genomgång under Er inledande uppvärmning. Minsann tror jag inte den börjar sitta i minnet nu. För här löpte buggen fint! Skönt att se gänget så avslappnat nu. Lite skillnad från första kvällen! 


Grabbarna börjar att föra säkrare i buggen nu! Bra!

Förra gången fick sig "Katapulten" en lite rumphuggen genomgång. Då stod ju även Foxtrot på agendan. Så denna sista gång, tog vi raskt upp denna buggtur i repris. Killens offensiva insteg i tjejens högra arm, på takt 1 å 2, fick inleda genomgången. Därefter poängterades bådas baksteg på 3:ans takt, och tjejens frivarv som inleddes på takt 4. Lite torrträning före den musikaliskt hjälpta fortsättningen. Partnerbyte och ny genomgång, jo nu började det fungera vill jag lova...med musiken och dansträningen får sin tid. Dansträning till skön och dansvänlig musik, är den bästa träningen! Den försöker vi ödsla med så mycket vi kan...


Många buggturer att hålla ordning på nu...

Så fick det bli träning av Ramsan igen. Fast denna gång utökades den med "Katapulten" åxå. Ibland glömmer vi någon buggtur i serien, men vad gör det? Som min Danslärare Bror sa, "-Så länge motorn, d.v.s. fötterna, går i takt, är det ingen fara!" Ligger mycket i det! Om båda trampar vidare i takten, så kan man fumla friskt innan det spårar ur helt! Men något speciellt fummel, var det inte tal om här....


Dansträning igen! Ständiga parbyten och mycket prat därvid. Så tydligt att Ni gillar att dansa och ha kul tillsammans! Det är så här dansgängen svetsas samman. När Ni kommer att träffas på dansbanor under kommande danser, känner Ni en stor trygghet i att ha tränat tillsammans. Vilket gör att de tillfällena kommer att bli jättekul danser för Er! Vem behöver då styrka sig extra i smyg, ur kavajfickan? 


Visst kan man ha kul med dans! Här har Mattias och Lisa kul i alla fall!
Nästa och sista buggtur för Bugg 1:an är våran "egna" variant av "Midjetaget". Historien härvid är att jag själv hade hittat på en kul buggtur, och ivrigt visade den för Ulla. Stolt demonstrerade jag den både muntligt och rent fysiskt för henne, och förklarade rörelsemönstret stegvis. Då jag sedan lade till musik och buggade loss, kommenterade Ulla uppgivet, att
"-Denna har jag buggat i Karlstad förut!"
"-Hmm, men inte på mitt vis", blev jag ju tvungen att kommentera! 

Så därför har vi stolt nöjet att presentera BUGG's "egen" version av "Midjetaget"! En riktigt trevlig buggtur!

Cirkelbugg med Marcus och Maria

Gemensam träning givetvis på denna variant. Som vanligt benar vi ut steg för steg, till takt för takt. Störst huvudbry tror jag "baksteget" ger. Här uppstår veck i pannan på killarna, så därför tar vi det hela igen. Baksteg på takt 3, har Ni hört förut, och kommer att göra det igen. Träning på detta ånyo. Ulla lägger på en lugn bugglåt, å visst!! Nu kommer baksteget med. Buggturen har hittat sin rytm! Sköönt!


Fin stilstudie i "Midjetaget"! Så ska det se ut!

Sedan konstaterar vi att armarna inte har oändlig räckvidd åxå! För då tjejen svänger iväg sina 1 1/2 högervarv-varv, i dansriktningen, är det bara för oss killar att traska efter här. Gärna då i takt åxå, som vi nämnde!In med "Midjetaget" i Ramsan, som nu har fått sin fulla längd. Nu gäller det att angagera minnet fullt ut. För då dessa buggturer sitter, har ni en fin ramsa att ta till då Ni kommer på dans i skarpt läge! Resten av kvällen ägnades åt att pränta in serien i minnet. Så kul att se Er dansa bugg så här bra!


Sebastian och Josefin har fint flyt på buggen!Tomas och Susanna buggade serien under sista delen.

Ett duktigt bugg-gäng, helt klart! Vilken utveckling dessa sex veckor! Minns Ni för sex veckor sedan, när Ni började trampa Grundsteg? Visst har det hänt en hel del!

Själva kan vi bara Tacka, för att vi fått följa med Er i denna resa mot Bugg! Samtidigt inbjuder vi till fortsatt resa nästa söndag, då resans mål är "Buggare av klass"! Välkomna då, bugg-tåget går 26/2 kl. 16.30 i Tveta Bygdegård!

Välkomna åter, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

Samt repeterar: "Ska man lära bugg, ska de va me BUGG's!"....


                                                                                          ...... -Ulllla!!, va de inte så ja bruka skriva??.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0