DansMix1 mixar om!

                                                 Andra halvan av DansMix 1 påbörjad!

                         
                                             Stefan och Linda under avdelningen Bugg i söndags!

 I söndags dansade vi över i andra halvlek för gänget i DansMix 1 hos BUGG's! En liten rockad vad gäller danser, stod därför på gång. Fast vår paradgren Bugg, den flyttar vi inte på. Vi vänder på vår slogan: "Ska de va BUGG's, ska de va bugg"! Den saken är helt klar! Bugg ska de' va, å bugg ska de' bli! 

                                   

 Jo visst blev det bugg! En dubbelkoll i dagboken verifierar att efter sedvanlig uppvärmning, tog repetition av "Handbyte bak tjejens rygg" vid. En av de båda nyttiga handbytena.
 För som jag säger, -Buggar man med vänster-höger fattning, kan man ju ge sig den på att man kommer på den där roliga buggturen, med höger-höger fattning. Så med kvällens repetition av buggturen i färskt minne, löser vi detta problem lätt!

 En liten bonus-variant på denna fick Ni unga, viga grabbar testa på åxå. Knäböj i samband med handbytet, och turen får en extra överaskning. Själv hade jag fullt upp med att räta tillbaka ryggen efter demonstrationen, medans Ni stiligt buggade vidare!

                           
                                           Veijo och Annika tror jag är på väg ur en "Avig fattning"
 
 Nästa tur till repris var den gamla "Torpeden". Buggturen som ger "tajmingen" ett ansikte! För här gäller det att killarna har lite is i magen, och ger tjejen tid att göra sitt inledningsvarv, innan vi grabbar visar snabba fötter. Sedan gäller "Rygg mot rygg" i rätt takt, för att den där goa taktkänslan i magen ska kännas. 

 Eftersom vi tränat "Handbyte bak killes rygg" nyligen, slog vi samman de trenne turerna till en miniserie. Det är väl ganska känt att vi gillar att komponera ihop sådana ibland. Så här följde ett idogt handbytande blandat med en å annan torpedering. Fart å fläkt i buggen!  

                                   
                                    Två av buggparen tränar "Handbyte bak tjejens rygg"! Ser Ni vilka?

 En buggtur som dök upp under hösten tog vi på nytt. Den ganska nya "Jo-Jo'n" är lite klurig, innan man fått in rörelse-chemat. Eftersom turen görs i ett sträck, gäller det att inte stanna upp å fundera på fortsättningen. En hel del frågetecken fick rätas ut, bara detta att göra höger-rotation båda två under bibehållen handfattning.... Som sagt en lite klurig tur, men kul!

                                                    DansMix 1 bytte Foxtrot mot Salsa.

                         
                                Björn-Ove och Emelie fyllde på ledvätska, och dansade Salsa riktigt bra!

 Nu skall vi väl klargöra per omgående, att Salsa är inte något vi anser oss kunna i någon större utsträckning! Nej, här är det mest för att vi ska få prova på lite nya rörelser. För en ny rörelse, det är det!
 Under träningen i Foxtrot brukar vi vilja se lite mer rörelse i höftleden, få lite mer "Gung" i foxen. Så med detta som ett mål, gungar vi höfter med lite Salsa! Det inledande sidosteget kräver ledvätska i nordiskt stela höfter, och vips är vi alla nybörjare igen. 
 Efterhand lade vi på "Rumbasteget" som komplement, och så tog dansen form. Vi fortsätter med träningen nästa söndag igen. Månne det blir lite hemmaträning under veckan....  

                                                                    Linedancen får sin beskärda del!

                         
                                                       Emelie har tagig ledarrollen i söndagen linedance-träning!

 För var gång vi dansar våra Linedancer ser och hör man någon som stolt konstaterar att nu gick det bra, och jag hängde med! Något som värmer oss i hjärtat, och ger skäl till fortsättning!  
 På renodlade Line-kurser är tempot betydligt högre och nya varianter står på rad. Lätt att då gå hem med missmodet tätt i häl. Vi vet. För oss är inte kvantiteten viktig, utan vi dansar för att ha kul tillsammans. Det tror vi man har om man skyndar långsamt, vis av erfarenhet! 
 Så vi fortsätter att dansa lite Linedance i vårt tempo, och tycker det är jättekul om alla hänger med!!  


 När vi stängde bildörren efter oss i söndags och började hemresan i vinterkvällen, sa jag till Ulla, -"Detta var en riktigt kul kväll på DansMix'en."
 Jo, visst var det! En Mix av nya och gamla varianter på dans! Men, det är väl just det BUGG's DansMix handlar om! Gammalt och nytt i trivsam blandning, i tempo så alla hänger med. Dansglädje, återigen!

 Vi Tackar vårt trevliga gäng på DansMix 1 och ser fram mot nästa söndag, med mera Mix!

                                                                                                               Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
                                                                         
                I många dansvarianter finns säkerligen alternativ, men "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

                                                                     

Kommentarer
Postat av: ann-louise

Jag gissar att paren på bild 1 & 2 tränar "Handbyte bak tjejens rygg" Stellan & Anita och Karlsten & Kate....Men jag vet inte! :)

2012-02-08 @ 20:19:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0