DansMix 2, översta steget i trappan!


                                                            Gott om deltagare i DansMix 2

               

                                                                 Gamla och nya deltagare på vår DansMix!

  När nu vårvärmen börjar göra sig gällande, lockar utevistelse alla och envar. Därför blir vi dubbelt glada då dansgänget tar sig tid att dansa med oss en stund, så här på söndagseftermiddagen! Här till DansMix'ens andra avdelning, blev det riktigt gott om folk. Några av det gamla gardet och några nya deltagare dök upp till starten. En bra blandning av dansare borgar för en bra kursomgång! Några helt nya gäster besökte oss åxå, trevligt! Ett varmt Välkommen säger vi till Er alla! 
   
                         
                              Naturligtvis startar vi med uppvärmning, här värmer Monica och Claes med en bugg.

 DansMix 2 har ju repetition av Bugg 3 och Bugg 4 som huvudingrediens. En hel del av gänget är ganska nya i de här buggturerna, så en titt i kristallkulan ger fingervisning om att årets DansMix kommer att innehålla en hel del bugg! För i de högre kursdelarna blir turerna lite längre, och tar lite mer tid att nöta in. Samtidigt blir turerna ganska kul att ha med i sitt buggturslager. Även blir de en liten utmaning för Er som buggat förut, som vi hoppas Ni gillar åxå!


                          
                                                  För visst är det en konst att få till en kul buggtur!

 Vi kastade oss rakt in i Bugg 3:an och dammade av "Rallyturen", som inledning. En buggvariant bestående av tre delar egentligen. En god övning i detta att hantera "korsvis fattning", med byte av överliggande arm. Mellandelen med just "rallyturen", kör vi alltid två gånger. "-Bara för den är så kul", brukar den skämtsamma anledningen vara. Den sannare är nog ren tradition. "-Så gjorde vi alltid förr", som alla gamla gubbar brukar säger!
 Avslutningen på denna miniserie, är åxå "Rygg mot rygg". Här tränar vi på detta att få till ingången utan att bryta både ryggar å armar. Lösningen brukar vara att låta tjejen gå sitt högersteg, däräfter placerar killen högerdojan under tjejen rumpa. I golvet alltså!! Tajt handfattning mot hans axel, å rygg mot rygg! Fungerade bra! Inte ryggade gänget för detta!

                                
                                

                               

  På detta tog vi tag i "Karusell med tjejkryp", en kul variant som känns ganska lokal i Säffle. Inledning med traditionell Karusell, som inte kräver någon längre demonstration. Nu tramsar vi till det lite grann igen, då vi byter sida. Två gånger till och med! Första gången "Med armar å allt" å andra "utan armar å allt"! Rena dagisramsan, men ganska talande ändå. Sedan är jag rädd att jag skulle få bassning av Karlsten, om jag inte drog den? Den hör liksom till.
 Nu följer den lite udda markeringen på tjejen axel, och hennes dykande bakåt. Lite annorlunda buggtur.

                         
                                          Jo visst är det är det "Karusell med tjejkryp" på gång!

 En ganska lokal buggtur som sagt. Har själv haft en del kul med denna variant! Emellanåt har man nöjet att bugga med någon självsäker bugg-madame, då man är på resande fot. Med halvöppna ögon buggar hon Karuseller å Handbyten lite uttråkat, som inledning. Efter ett tag kan man så väcka damen med just "Karusell med tjejkryp". Lite kul får man väl ha?
 I DansMix 2 ska vi ge killarna några fler väckningsturer att ha med i bagaget.
                (Ja, nu får man väl hela feminist-rörelsen på sig?? Ullla, hur gör man när man suddar....)

                         

  
                         
                                                  Välkomna till DansMix 2, säger vi till Stefan och Annika!

 Lite träning på detta, till passande musik. För strax så dukas kaffe med dopp på rullvagnen. En stund med vila och prat med gänget. Lite friskluft på altanen. En mycket viktigt stund, tycker vi!

                              

                         
                                                           Siktet inställt på bugg, för Bella och Claes!

 Efter pausen tog vi en traditionell tur till rannsakning. För "Katapulten" är väl en av de där verkliga kändis-turerna! I orginalutförande har Ni säkert redan använt den många gånger. Fast här tar vi med den som grundvariant och bygger vidare. DansMix i ett nötskal! Först lägger vi på "Handstöten" och provar turen med vänster- högerfattning. 
 Efter lite övning på detta lägger vi så till "Polisturen". Ännu en variant av Katapulten. Här blev det dags för mera ingående visning, då flera moment ingår. Å så är det viktigt med utsäppet i rätt takt!
Slutligen så kommer vår egen variation av "Katapulten" i "Medisturen". (Uppfunnen en gång när det var trångt på Medis en gång. Eventuella växlar på detta, får ni dra själva.) En liten kul variant, som vi ser på dansgolvet då och då. 


                                

                                     Trots att vi katapultade friskt, höll sig de flesta sig kvar på golvet!


                                  
   
                                  

                                  

 Sista minuterna fick gänget blanda bugg efter eget minne. Några sköna låtar, och stundom med någon liten tempohöjning.
Frisk fläkt över hela gänget! Inga problem här, för här är gänget på "översta trappsteget"! Fortsättning på söndag!

                         
                                          Kul under "Sista rycket" tycker Björn-Ove och Annica!

 En riktigt trevlig inledning av DansMix 2 tyckte åtminstone vi. Det såg ut som fler gillade kvällen! Naturligtvis siktar vi på fortsättning på söndag med mera bugg i den högre divisionen! Ett stort Välkommen åter till Er alla! 

                          En skön och härlig vårvecka på Er alla BUGG's-vänner!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

                 I granens topp hörde jag en vårglad fink som kvittrade: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0