Full fart från start!

                                               Inget latmansgöra detta med bugg!

                         
                                                        Uppvärmningen ökar pulsen för Bugg 1:an!

 Jo visst är det full fart på buggen från start! För det hoppas vi att Ni vill ha! Fart i buggen, det är vår målsättning åxå. Både Ulla och jag gillar sköna låtar med "rätt" gung å drag i. Nu är ju musiksmak något personligt. Det vi gillar behöver inte Du gilla. Så är det förstås! Låtarna vi spelar hoppas vi skall locka till dans, och i detta fall just till bugg. 
 Å, nog såg det ut som Ni gillade musiken, för full fart blev det på Er under uppvärmningen för söndagens Buggkurs! Plus en faktor som spelar in åxå, så klart, det är ett duktigt gäng på vårens Bugg 1:a!    

                                
                                                 Nu när "Ramsan" börjar sitta, flyter buggen fint!

 En ytterligare genomgång av vår buggramsa, för att fylla ut eventuella minnesluckor. Sedan tror vi det är bra att repetera tre gånger för mycket, än en gång för lite åxå! Vi visar buggturerna stegvis å Ni följer efter. Så då Ni sedan släpps "lösa" till musik, fungerar det bra! Träning och åter träning, ger resultat.

 Kan inte låta bli att citera våran Karlsten, angående Bugg 1:an, och dess träning:
"-Jådå, nu efter femton genomförda Bugg 1:or, börjar "Grundsteget" sitta fint!" :-)  
Så sant som det är sagt! Träning ger resultat! (Eller hur, käre karlsten?)

                         
                                   Gänget provade dock på mer än "Grundsteget" under sin bugg!

 Efter en del buggande, tog vi en repris av denna buggkurs verkliga kluring, "Tjej bak killes rygg". En hel del moment skall övas in, och för killens del, gäller det att ligga lite före i tanken. Inte lätt detta att både styra sig själv och sedan styra sin dam, plus att ligga före i tanken sedan!
 Återigen är det träning som gäller! När turen som så sitter i ryggraden, kan hjärnan ägna sig åt planering av nästa steg i buggen. Det är då det blir kul på allvar!
 Sedan kan man råka ut för härdsmälta i kontoret åxå, det är jag den förste att skriva under på...

                         
                                              Tydlig och fin markering före "Tjej bak killes rygg"!
                                                    Kommunikation i buggen är A och O. Snyggt!

 In med buggturen i "Ramsan" och sedan blev det bugg med många turer! Ulla radade musik på löpande band, och minnsan ökade takten efterhand. Fullt drag på golvet, så ska det va! Visst smakade kaffet bra på det! 

                                  

                         
                              Stöd med handen mot killens rygg, under "Tjej bak killes rygg"! Helt korrekt!

 Kaffe och lite prat förstås! Funderingar kring detta med bugg och dans i stort! Då och då dyker dessa tankar upp för deltagarna.
 Att börja danskurs är, speciellt för killar, ett stort steg. När steget väl är taget, märker man att killarna är ganska nöjda. För min egen del blev dansen ett jättesteg i min egen utveckling, och jag tror Ni killar kommer att hålla med om detta, allt efter som tiden går.
 Att behärska dans, hjälpligt, ger en självsäkerhet i sällskapslivet. Utan jämförelse! Slippa bli hängande över ett par ölglas, känns mest befriande. För att inte tala om nöjet med alla härliga möten på dansgolvet.
 Vägen med dans blir så lång Du gör den. Min har varat i sjutton år nu. Visst har det stormat en del, planer har kastats omkull, men nya dörrar har öppnats och vägen som helhet varit ett äventyr! Som fortsätter!
 Era tankar kring dans, som Ni delger, är så intressanta att höra! Att upptäcka dans är stort! Vi hoppas kunna ge Dig en bra start på Din resa med dans. En lång och spännande resa kan börja för Dig, mycket nöje med din dans!
     
                                                Får vi lov att bjuda på en "Katapult"!

                                          

 Efter pausen blev det snålt om tid, igen! Först och främst skulle vi prova på kvällens nya buggtur, "Katapulten". Ett namn på en tur som ger dramatiska vibbar. Nu är varianten långt ifrån dramatisk i sig.
 Här får killen tipset att vara lite offensiv själv, då han vänder åt vänster in i tjejens högerarm på takt 1 och 2. Tjejen gör sin "vandring" runt killen, med 1 och 2. Båda gör baksteg på 3. På takt 4 inleder tjejen sitt vänster frivarv. Nästa söndag tar vi reprisering på detta och lägger i ramsan. 

                         
                                                Lite tid fick dock gänget att prova på "Katapulten".


                                                                    Vi provar lite Foxtrot!

                         
                                                     Sara och Lars-Erik provar på detta med Foxtrot.

 Vi hade ju utlovat lite grann Foxtrot åxå! Eftersom en Dansafton står för dörren, så är det brukligt med lite "prova på" Fox'en här. Inledande stegträning med tvåhandsfattning, ger utrymme för "felsteg". Nu blev det oroligt i klassen, så är det ofta då osäkerheten infinner sig. :-) Fast Ni hajade detta fint. Vi travade på med 1 2 3å1.. och strax sjönk ljudnivån i takt med stigande koncentration. Såg bra ut! 

                                  

 Vi fattade korrekt handfattning och provade detsamma med musik igen. Total fokusering på stegen och visst såg det bra ut. Vi kan omgående säga att foxtrot kräver träning! Om och om igen! Fast då den, efter träning, fungerar är den en helkul dans! Vi lovar! 
 För det kan vi starkt rekomendera lördagens Dansafton...

                         
                                                    En utmärkt början på Foxtrotens långa väg!


                                                            Avslut med "Bugg ur minnet"!

                         
                                              Pia och Kristoffer passar på till de sista buggtonerna!

 Självklart blev de sista tonerna avpassade för bugg! Nu blandade gänget bugg efter eget huvud, till en utmärkt dans! Sköna bugglåtar i ett lite stigande tempo fick pulsen att stiga en smula. Det ser bra ut, kan vi lova.

                                   

 Vi tackar så mycket för ännu en heltrevlig kursdel med Er Bugg 1:or! Med detta tar vi sikte på den 6:e och sista kursvällen, nästa söndag! Har inte de här fem söndagskvällarna gått fort, så säg?

 Följande söndag, 26/2, har vi sedan nöjet att bjuda Er till fortsättning och klivet upp i Bugg 2! Ni hänger väl med då?
 
En fortsatt trevlig vecka och lycka till med buggträning i hemmet. Så ses vi på söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

                                       Och repeterar envist: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: simon

Självklart får de bli bugg 2 också! :)

2012-02-13 @ 23:13:08
Postat av: Marianne Pettersson

Vi nykomlingar tyckte det var jättekul hos er och vill gärna komma tillbaka när vi kan. Vi vill också inbjuda er till dans på Idrottshuset i Mellerud lördagen 17/3 till Zekes Orkester och framför allt till föreningshuset i Åsensbruk på fredagsdans fredagen 23:e mars kl 19.00. Då buggar vi, dansar lite roliga sällskapsdanser och så kan ni få pröva på Mellerudsjiven.

2012-02-28 @ 21:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0