Ännu ett steg fram för Bugg 1:an!

                                                               Bugg 1:an visar goda takter!

 Ja visst kan vi helt sanningsenligt säga att vi tog ett steg fram i söndagens Bugg 1:a! Det känns som vi blev ett gäng buggare på allvar nu. Vår buggserie blev en klurig buggtur rikare, och därmed ett litet stycke längre. 

                         
                                                       Inledande uppvärmning har blivit en vana nu.

 Uppvärmning med vår buggserie fick inleda söndagens Bugg 1:a. En serie buggturer som är ihoplagd för att lättare stanna i minnet, och därmed skall vara lättare att plocka fram vid behov; främst för grabbarna. För det är inte bara på kursen denna "Ramsa" passar in, utan då man kommer ut på dans i skarpt läge åxå.

 Med huvudet fyllt med nya intryck, mitt på ett sorlande dansgolv, och en orkester spelar upp kvällens första bugglåt. Tja, att det då uppstår lite idétorka, vad gäller buggturer, det är inte helt ovanligt.  
 Därför är det inte helt fel att ha en serie buggturer, lite inväxta i ryggmärgen, klara att plockas fram. Det är här våra grabbar på Bugg 1:an kommer att ge sin dam ett självsäkert leende, räkna in rätt takt, och starta en virvlande bugg....Eller hur?  

                                  
                                                 I väntan på skarpt läge tränar gänget in sin buggserie!

 Vår önskan är givetvis att Ni ska tycka det är kul att bugga! Även om vi tar allvarligt på att lära ut bugg, behöver inte kursandet kännas stelt och allvarligt för det. Ibland trampar vi fel i takten, steg-följden blir inte vad vi tänkt från början, men det är bara att med ett leende ta nya tag. "-Nästa gång blir det bättre", skall inställningen vara!

 Det är så vårat bugg-gäng känns denna gång! Kanske är det just därför det går så bra för Er! För det gör det verkligen, Ni är jätteduktiga! Om det var förra gången lite stela miner sprack upp, så var det denna gången som dansglädjen kom! För dansglädje, det är det vi verkligen vill förmedla! 

                         
                                          Dansglädje på bild! Bara att Tacka våra buggare för bilden!


                              

                                                

 E
fter uppvärmningen tog vi en genomgång av "ramsan" igen. Som vi sa, vill vi få den att sitta som gjuten i minnet. Vi visar först, och ni följer efter. Så kör vi, och kommer att göra det igen.
 Några låtar ytterligre, och gänget buggar vidare. Avbrott för byte av danspartner, och så dansar vi vidare. I flera av våra byten, kommer den tôlige danslära'n och ger nya råd:
 -Korta steg å korta armar, tajta till dansen, dansriktning åxå, ge damen plats å tid för baksteg, markera tydligt... Ja, listan blir hur lång som helst! 

                         
                                                      Många förmaningar att följa! Men bra blir det!
                             Se bara danskavaljer Jörgens utmärkta stil! Armar i W-form och tajt fattning!


                                 

 Sedan blev det så dags för kvällens höjdpunkt! Genomgång av "Tjej bak killes rygg", denna kursdels verkliga kraftprov. Förra gången hade vi provat på den, men tiden rann iväg som vanligt, och den fick sin fortsättning denna kväll. 

 Del för del övade vi in rörelsemomenten. Killarnas vridning i 2 st. 1/4-varv först till vänster, och sedan 2 st. 1/4 varv till höger, samtidigt som damen skulle föras enligt planen.
 Tjejernas viktiga första halv-varv åt höger, redan bakom killens rygg, poängterades noga. Som sedan följdes av fullvarv åt höger med avslutande baksteg, vänster buggsväng, och slutligen fyra steg till utgångsläget.

  Många ord som förklaring, men en liten hjälp kanhända för Er som tar en träningbugg hemma under veckan.
 Vi säger förstås Lycka Till, och aviserar en repris nästa söndag igen!


                          
                                Ibland kommer de där underbara bugg-bilderna. Alla ord är onödiga....

 Så kommer avgörandet! Dags för första testet om buggturen har satt sig. Ulla lägger på en lugn bugglåt, och gänget skall dansa "Tjej bak killes rygg" på egen hand. Sanning att säga är vi lite nervösa vi åxå.

 Men tjii... Vad det gick bra! Killarnas vändningar satt där! Tjejerna snurrade åt rätt håll, hela vägen! Kul!
Lite finsputs på baksteget, buggsvängens markering, å kanske återgången till utgångsläget slutligen. Men det är just finputs!
 Bra gjort!
 Lite mer övning på turen som så. Sedan lade vi till den i Ramsan åxå, och tränade gemensamt på detta! En kvart kvar av kvällens kurstid, och här fick det bli dansträning för hela slanten. Mera goda råd i bytena, svårt att få tyst på danslärar'n, vet Ni!

                                  
 Nu blev det bugg för fulla segel! Inte många takter här som ödsades bort, nej de användes till bugg allihopa! Att Ni hade kul, var utan tvekan. En god bild av dansglädje! Att säga Bugg 1:an denna kväll tog ett steg fram, är ingen överdrift!

                         
                                                      Full inlevelse i buggen! Ett Skönt buggäng!


 En trevlig kurskväll är till ända igen! Den kommer jag att minnas med nöje i alla fall! Hoppas Ni gör det åxå!

                                                                      På återseende nästa söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                         Tja vad säger man: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" eller...

PS.
 Ni vet väl att ni kan gå med i "Gruppen BUGG's" på Facebook åxå! Klicka in dej, så får Du snabbare nyheter från oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0