Bugg 1:an i hetluften!

                                                                   Vår Bugg 1:a tar stora steg!

                   
                                                  Fortsatt trevligt trångt på dansgolvet i Tveta i söndags!

 En lite missvisande rubrik som inledning, måhända! För vårt nya buggäng har redan fått sig inpräntat att det är korta steg och korta armar som gäller. Nej, inledningen syftar mer på steg i utvecklingen i buggen! För här kliver vi sannerligen på i stora steg, ställt utom alla tvivel.

  
                                         
                                      Stor koncentrationen under Bugg 1:an, mycket att hålla reda på här!

 En betydande del av denna andra kurskväll, gick i repetitionens tecken. Ett antal nya deltagare hade tagit vara på chansen att hoppa med på buggtåget så här i sista sekunden. Så nu tog vi Takt och Grundsteg i repris, dock i ett lite forcerat tempo. Vi hoppas Ni hängde med i svängarna och anammade både Grundsteg och Cirkelbugg. En återblick som säkert mottogs väl av hela gänget, eller hur?


                             
                                                  Malin är glad över att Simon har börjat bugga åxå!


 Högt tempo i kursandet för våra Bugg 1:or. Vi övergick direkt efter repetitionen till att öva delar i kommande Buggturer. Höger-höger handsfattning testade vi på, och lade på en Buggsväng som lite bonus. (Visst var det lite magiskt i alla fall?) Klurigt i början, men det såg bra ut efterhand.
Hur man byter från Höger-höger-fattning till Tvåhandsfattning testade vi åxå. Ett "Frivarv" blev lösningen här. Många buggdelar att sortera i skallen, men vi skall knyta samman det hela nästa söndag! Vi lovar!

 "Karusell med omtag" hade vi testat redan förra söndagen, men den fick sig självklart en genomgång till. Denna variant av buggtur, är den första egentliga" tur" som gruppen lägger till i den kommande samlingen av buggturer. "Markering, rulla in på 1å2, gå ut 3å4, å rulla ut på 4 takter och grundsteg igen", var beskrivningen här.


                             
                                                              Full fart på träningen för alla buggare.

 Som sista uppgift testade vi på en annan variant på "Karusellen", nämnligen "Karusell med utrull och frivarv" Nu skulle tjejen göra ett vänster-varv fritt och fångas upp med höger-höger fattning. Att sedan komma igång igen blev en lurig historia!  "-Börja på 1 och med framsteg," blev den korta uppmaningen! På söndag ska vi visa Er varför åxå!

                             
                                                                 Mycket att tänka på för våra kursare!

 Lite fler myror i huvudet då Ni gick hem, än då Ni kom i söndags kanhända? Jo så kan det nog vara, mycket nytt att hålla reda på. Fast, som vi sagt, nästa söndag ska vi binda samman alla lösa trådar!
 Då sorterar vi upp det hela med vår bekanta "Ramsa"! Här lägger vi Bugg 1:ans turer i en serie med buggturer, som blir lättare att hålla ordning på. En stor hjälp då Ni ger Er ut på egen dans i framtiden. En spännande söndag, nästa söndag, att vänta på!  


                                                                
                                                           Visst är det spännande att börja på buggkurs!

 Vi tackar alla glada Bugg 1:or för en trevlig söndag och hälsar Er alla Hjärtligt Välkomna nästa söndag igen! Då skall vi sortera i våra buggturer, och lägga den tillrätta! Å plantera in lite nya myror i huvudet, fattas bara annat...

                                                                                                                Hälsningar BUGG's / Ulla å Arne

Att börja på buggkurs är självklart, men "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

2012-03-19 @ 00:51:01
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0