En ovanligt trevlig Motionsdans!

Ja, visst hade vi en trevlig Motionsdanskväll!Att Veijo och Lena hade trevlig kväll, det syns då klart!

Motionsdansen ger foxtrot en chans!

En förhoppning med våra danser, är att avdramatisera detta med dans. Några lediga klädesplagg, hel å ren förstås, lätta skodon med lagom fäste och sen sticker vi å dansar en stund. Märkvärdigare skall det inte behöva vara. En rimlig entréavgift, dansant musik i gemytlig miljö, är vad vi strävar efter. Det skall vara lätt att gå på dans hos BUGG's, och framför allt, det ska vara kul med dans hos BUGG's!Sara och John passade på att ta en foxtrot

Den första delen av Motionsdanskvällen, blandas bugg och fox i lika delar. Musiken här plockar vi gärna ur det aktuella arkivet. Ny och fräsch musik är en av våra riktlinjer. Så nu i söndags dansade vi, bland annat, till helt nya låtar från Jontez och Jenny Saléns nysläppta album. Att Ni ibland funderar över låtarna märker vi då Ni smyger fram till låtlistan och kollar. Trevligt tycker vi! Välkomna att kolla igen! Motionsdansen innehåller gott om sköna foxlåtar som inledning.

Foxtrot ingår ju som del i vår DansMix, så därför blir kvällens Motionsdans ett utmärkt tillfälle att testa nylärda varianter. Då foxtrot kommer i diskusion, är det ofta enighet om att träning och åter träning är huvudsaken. Några genvägar är svårt att hitta. Fox'en är en pardans där takten är extra viktigt att följa gemensamt, då man hittat rytmen, slappnar av och låter sig fångas av musiken, är foxtrot en svårslagen dans. Ulla och Claes tog väl vara på kvällens musik


Fast annars är det väl mest Bugg som gäller!

Motion förknippas väl mest med bugg, då dans är gemensam nämnare. Att buggen då kommer som huvudingrediens hos oss, är väl inte så konstigt. Buggen är ju vår specialitet, så att säga.Inledning med bugg i lagom tempo, så kör vi!

Till första halvan med bugg, letar vi åxå efter aktuella danslåtar. I media har dansmusik överlag dåligt rykte, och blir därför lite illa representerat. I mitt tycke levererar moderna dansband, överlag bra musik. Djupdykningar finns, men mycket bra åxå. Många band söker bredda sitt register och ger nya och gamla "evergreens" skönt dansstuk. Det är här vi försöker hitta pärlorna, och delge dem för Er. Efter vårt tycke vill säga! :-)Peter släpper verktygen en stund och prioriterar buggen istället! 
Bra, tycker både vi och Lisa!Att Inge inte skulle dubbelbugga en kväll... Det har väl aldrig hänt!
Här får Sara och Sandra prova på.Veijo var på G. här blir det bugg med Ulla!
Sista halvan av motionsdelen ägnar vi åt "Bara Bugg"! Då skjortan ändå är fuktig är det lika bra att löpa linan ut, så att säga. Nu pillar vi upp tempot en smula, och plockar låtar ur avdelningen "Goa Bugglåtar". Här dyker de "Gamla Godingarna" upp igen och tanken är att de ska locka till en bugg till..å en till...

Frågan var om inte vi lyckades ändå, för när Veijo var på väg hem och med ytterkläderna på, tonade sista rycket med goa rocklåtar ut. Ytterkläderna åkte av igen och det blev bugg igen! Det är väl så vi hoppas det skall kännas att gå på dans hos BUGG's! Vi ser gärna repris!   


Ann-Louise stod över kvällens buggar, men fox blev det! Karlsten fixade detta!Björn-Ove verkar övertygad och vill delge detta riktat och muntligt med tydlig mimik !
Vad det handlar om? Inte en susning! Kommentar kanske?Ulla plockar bort tomma godisskålar. Åxå ett tecken på en lyckad kväll!En Tack-för-hjälpen-kram till Ann-Louise!
Den vidarebefodrar vi även till både Malin och Lena förstås! Stort Tack!

Ja, visst var det väl en ovanligt trevlig kväll med Motionsdans? Fast med ett så trevligt gäng som dansar hos oss i BUGG's, blir det ofta ovanligt trevligt! Vi kan inte annat än hoppas Ni håller med och återvänder nästa söndag igen! 

Självklart säger vi även Välkomna till Er som inte dansat med oss tidigare. Kurserna är i full gång nu, men till Motionsdansen är Alla Hjärtligt Välkomna! Våga prova Motionsdans, Våga prova BUGG's!

Till dess säger vi fortsatt trevlig vecka till Er alla, och akta ben och lemmar i halkan bara, så ses vi på söndag!

Hälsar BUGG's/ Ulla å Arne

Sedan vill vi ännu en gång delge vår allt tydligare uppfattning: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Åhhh va trevligt vi har på våra möten, roliga bilder är veckans höjdpunkt. ha ha sköööön bild på dej Björn, veckans pajas ha ha!

2012-01-25 @ 20:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0