DansMix 1 blandar dans i trevlig Mix!


                                            BUGG's Mix-gäng blandar Bugg, Fox och Line!

                         
                                                    Att Bugg inleder för Dansmix är en vana. 

 Naturligtvis inleder Bugg denna kursdels dansande. Huvudingrediensen i DansMix 1 är ju just repetition av Bugg 1 och Bugg 2. Så denna gång blandade vi in båda varianterna av "Pilbågen" medan uppvärmningen fortsatte. Två snarlika buggturer, där "Pilbåge med variation" fått ett extra midjetag och handstöt inlagd. En buggtur som ofta ses på dansgolvet. 


                                  


 Några noteringar tog vi även upp i den välkända "Tjej bak killes rygg". Här poängterar vi vikten av att göra tjejens första högra halvvarv redan bakom killens rygg, på två takter! Får vi inte detta halvvarv i ett tidigt skede, blir turen svår att hinna med på tänkta antal takter. Exempel på detta ser vi ibland, och därför tar vi med turen som repetition i denna kursdel. 

                                          

 Sedan hann vi med en buggtur som inte ligger fast i programmet. För turen "Låskolven" har dykt upp under höstens kurser, och flyter så att säga fritt. Flera av Er har redan testat den, men för en hel del av Er var den en ny bekantskap.
 Här gäller lite snabbhet i tanken för killen, i att fånga upp tjejen då hon är på väg ut ur det inledande låset. Sidbytet i en hast och den lite luriga skjutsen in i frivarvet för tjejen. Träning på detta, och sedan dök turen upp under kvällen. Ser ut som Ni gillade den! 


                         
                                    Lena och Claes är två av deltagarna i vårens inledande DansMix 1
 

                                                          Nästa dans till Mixern blev Foxtrot.                               

                         
                                                          Foxtrot med snedsteg blev nästa variant.

 Jo, lite jonglerande med ord i undertexten förvisso. Ett planerat snedsteg bör nog tilläggas! En variant på foxen, som vi filat på ett tag är "Side by Side".
 För visst är det kul att kunna variera sin foxtrot en smula under danskvällarna. Här använder vi redan intränade steg i högersvängen, och kompletterar detta med killens steg åt vänster. Då hamnar paret sida vid sida under bibehållen stegrytm, och ger dansen en liten knorr.


                                                     På detta Mixade vi in lite Linedance! 
 Efter detta hade tiden runnit iväg såpass att det blev dags för dansbyte igen. Under de båda inledande kvällarna har vi invigt alla intresserade på vår "egen" Linedance variant, nämnligen "Elektric Slide". Denna dyker som oftast upp under våra Dansaftnar, och därför vill alla ska kunna hänga på här.
 En annan av våra återkommande Linedancer är just denna vi testade på ikväll, som går under namnet "Texas Stomp". I vår variant på denna byter raderna plats under dansen, som gör den lite extra kul. Inledning med sedvanlig genomgång, bit för bit, och sedan grejade Ni detta alldeles galant!
 
 Efter varje kväll med Linedance, tjatar jag på Ulla: - Tänk en mysig loge en ljummen sommarkväll, med lite grillade hamburgare med lämplig dryck! Å så lite go countrymysik å Linedance. de vore kul de'!


                         
                                              Stilrena dansare med snygga rader. Linedance kallat!


                                                   Bugg ur minnet, eller "Fri Dans" även kallat!

 Några minuter återstod av kurskvällen och dem använder vi till dansträning. Några sköna bugglåtar i ett gott tempo och buggen går för fullt i Tveta! Ett tillfälle att testa kvällens varianter på buggturer!

                             


 Under hemresan enas vi att lite mer tid till DansMix'en sutte inte fel! Mycket dans försöker vi att hinna med, men mer ville vi stoppa in. Nåväl. Vårsäsongen 2012 är ju inte så långt gången än, några danser till lär vi hinna med. Vi hoppas Ni känner likadant! Vi ses!


 Några bilder på Motionsdansen ligger i startgroparna, nu gäller bara att klura ut några passande textrader åxå...

                                                                                          På snart återseende, hälsar BUGG's / Ulla å Arne 

                              Vissa må tvivla, men.. "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!" ...Jodåå!


Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Ännu flera trevliga bilder. Nu har jag bestämt att det får vara bra med förkylning, mina dansmuskler blir ju förtvinade annars. Se upp nu Tveta vi kommer på söndag. ( om det inte är gubbens tur att ligga pladask då)

2012-02-01 @ 12:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0