BUGG's Bugg 1:a knöt ihop trådarna!

                                                 Bugg 1 börjar sortera upp sina buggturer!

                         
                                            Våra Bugg 1:or fick premiärdansa "Uppvärmning"

Före varje kursdels start hos BUGG's, dansar vi bugg till ett par låtar som uppvärmning. Ett tillfälle att mjuka upp vinterstela leder och få rytmen i kroppen. Par-byte efter halva låten, då vi även poängterar att bjuda upp väntande dansare. Alla skall få chansen att få fart på cirkulationen.
En förutsättning för detta förfarande är givetvis att man har några bugg-turer på lager! Våra Bugg 1:or har inte haft chansen till något stort buggturs lager än, så till och med Ulla såg fundersam ut när jag uppmanade till uppvärmning här.
-"Ska du inte visa först?" undrade hon.
-"Nej", viskade jag tillbaka, -"lägg på en bra låt istället."
Själv travade jag ut i cirkeln och uppmanade åter till:
"-Uppvärmning med Grundsteg å Cirkelbugg, lägg sedan på första varianten av "Karusell" på det! 1-2-3-4...


                         
                                                    Duktiga Bugg 1:or under uppvärmning

Ett litet test av buggminnet, i all enkelhet. Men det är ett duktigt buggäng vi har här, så visst dansade Ni uppvärmning jättebra! Era första grundsteg och buggturer fanns kvar i bakhuvudet, sedan i söndags! Grunden till en ny vana är lagd! Nästa söndag börjar vi med uppvärmning, igen.

                        

Förra gången hade vi provat på nästa buggtur i ordningen, "Karusell med utrullning och frivarv". Som vanligt, ja så är det faktiskt, uppstår det problem efter infångandet med höger-höger. Vi har ju just lärt oss att "gå bak på treans takt"! Stämmer gott, men ingen regel utan undantag!
I buggturers rörelser bryter vi då och då detta mönster, och rör oss efter buggturens eget mönster. Så blir fallet här, även om turen är en liten "fuskis" av originalet. Originalet visade vi åxå, och hoppas det klarnade en smula.

                         
                                   Mycket som skall hållas reda på så här i början, koncentration krävs!

Vi hade ju utlovat en sammanfogning av våra Buggturer så här långt, för att bringa lite ordning i turerna. Under flera säsonger nu, har vi därför kopplat samman buggturerna till en liten "Ramsa" och tycker oss se att detta underlättar för minnet.
Ett par genomgångar av "Ramsan", som följs av egen träning till musik. Mycket att komma ihåg, så vi går igenom tillsammans ännu en gång. På med musiken igen, å visst börjar gänget lägga samman buggturer på egen hand! Det börjar likna Bugg, minsann.... 


                                 
                                              Buggturer i följd, handbyten och buggsvängar på rad!

Vår så kallade "Ramsa" är givetvis inget fixerat sätt att dansa bugg! Det är bara tänkt som en hjälp så här i början av Er karriär. Allt efter som killarnas buggturer sätter sig i ryggmärgen, hittar Ni egna sätt att variera dem på. Turernas antal växer och variationen i Era egna kombinationer växer näst intill oändlighet. Kanske är det detta som gör buggen så facinerande och intressant! 


                          
                             När tidigare allvarliga miner börjar spricka upp i leenden, då är vi på rätt väg i buggen!

Vi hade ju åxå utlovat lite fler myror i huvudet innan kvällen var till ända! En prov-genomgång av nästa söndags buggtur tror vi ordnade detta. Lugn, bara lugn! Vi kommer att gå igenom denna variant, ett antal gånger till. För nu står Er kursomgångs verkliga kluring på tur! Buggturen "Tjej bak killes rygg" är inte helt enkel. 

Avslut med bugg enligt vår nyinlärda "Ramsa". Full fart på dansgolvet och Ulla höjde tempot en smula. Bugg med täta byten, å minnsan tror jag inte en å annan svettdroppe syntes i pannan! Bara det är en god orsak att lära sig bugg...


                         
                                       Avslutning med "Fri dans". Bugg med variation, helt klart!

Under hemresan summerade Ulla å jag att kvällens Bugg 1:a hade varit mycket lyckad! Gänget hade börjat bugga på allvar nu! Mycken träning och finputs behövs ytterligare så klart!
Buggens trappa har många steg. Men nu är dansskorna på, ledstången är grabbad och första steget är anträtt. Visst är det kul med bugg? 

Vi Tackar Er alla för en trevlig bugg-kväll och ser fram mot nästa söndag! Det hoppas vi att Ni gör åxå....

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Dessutom tror vi full å fast: "Ska de va' bugg, ska de va' BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

katten åxå att man gå och bli sjuk när det är dans/motion & träning, suck! men men vi kommer igen och då finns det ingen hejd på dansandet och träningen. Men det finns ju trevliga bilder att kika på så länge. Må väl alla Buggsare.

2012-01-31 @ 10:36:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0