En senkommen återblick från Bugg 2!

                                                                     Dans i våtvarmt omslag!

                 
                                    En vårvarm eftermiddag med dans, erbjöds våra Bugg 2:or

 Så har man lämnat navplacerad dynamo, vänstergängad pedal och självjusterande frambroms därhän, och konstaterar att ihopmonterat ekipage nu befiner sig 15 mil i sydvästlig riktning. Med detta, nöjt konstaterade fakta, kan man så ge sig i kast med reportaget från söndagens Bugg 2:a istället. För hellre ett senkommet inlägg, än uteblivet dito, eller hur...
 
                                   

 En underbart somrig vårdag lockar självklart till utevistelse. Å visst saknade vi en och annan deltagare, men fullt på golvet blev det i alla fall! Så värst många buggar behövdes inte förrän temperaturen stigit, både i kroppen och lokalen. Ulla skojsade till det och lät Er värma upp med ett lite annorlunda, countryinspirerat medley. Kanske inte den allra bästa dansmusiken, men visst är det kul att variera emellanåt... 

                              

 Vi fick tidigt förfrågan om lite mer genomgång av "Torpeden", som vi därför tog i repris. Inte alls fel, då denna variant kräver träning. Kanske inte för rörelsechemat i sig, utan för att få tajmingen att sitta bra. Ett par gånger till påpekade vi vikten av att killen ska "vänta" på tjejens första varv, innan han ger sig in i sitt "Pärleportsdyk"! Ulla serverade musik, och så var det dags att ge sig ut i buggträning igen...

                                    


                            
                                         Susanna och Jan gillar buggen, det ser vi tydligt under kvällarna!

 De båda "Handbytena" som vi tränat under bugg 2:an första halva kombinerade vi nu ihop med "Torpeden". Här för vi en liten buggserie som det svänger om! Inledningsvis skall Ni givetvis lägga in "Grundstegen" mellan turerna, för att hinna med i tanken åxå!
 Fast då killens buggminne hänger med, kan vi rationalisera bort grundsteget och tajta till serien. Å visst börjar det bli fart och fläkt på Er bugg nu....

                                   

                            
                                      Både Marcus och Simon fick fart på buggen, till damernas förtjusning.

 Den sista uppgiften för Er i denna buggserie, blev att skippa upprätningen av den "aviga handfattningen". Uppgiften är lite av en överkurs, och skall inte ses som obligatorisk.
 Den inledande "Handbyte bak killens rygg" slutar ju med en avig handfattning som vi "rätar upp", i vanliga fall. Om vi nu istället struntar i upprätningen och går direkt in i "Torpeden" tajtar vi till serien ytterligare, och får en mer fartig bugg på köpet! Lite av överkurs som sagt, men några av Er tog varianten till sig och fixade detta galant!


                                  

 Extra kul att vi fick erkännande om att "Torpeden" blev lättare med den nya ingången. Ja visst kan en liten liten förändring i buggturen ge märkbar förändring av helheten. Kanske just därför buggen är så kul att hålla på med! Om man tror sig fullärd, blir man strax motbevisad! En dansform att utvecklas med!
 Mera musik på detta, och så fick gänget kombinera bugg från eget minne. Fast med uppgift att blanda in vår nya buggserie där i mellan, förstås...   
                            
                                                            Sören och Catta gillar båda detta med bugg!

                             
                                   Emelie som buggat med oss flera år nu, gillar att bugga i årets nya gäng.
                                                                  Det tackar både Marcus å vi för!

                                   
                                   

 Efter kaffepausen, som flera valde att avnjuta utomhus, stod en ny buggtur på programmet. En buggvariant
som är välkänd i bygden, och som vi har en egen liten knorr på som tillägg.
 "Karusell med fullt ut" är buggturen som kan ge ett litet leende som svar! Inledning som en traditionell karusell, med inrull på ett å två, och "gå ut" på tre å fyr. Här kommer dock skillnaden när vi rullar ut tjejen på fyra takter, å bibehållen tvåhandsfattning. "Vänstern högt å högern lågt" är rekomedationen här! Att hitta ända ut till låset kräver lite träning, men det hittar vi strax! Med ett listigt inplacerat utrop i rätt takt, ger detta varianten sitt eget smeknamn. Gissa vad! 

                             
                    Danslokalen fylldes, med till "lås" strävandes buggpar, som emellanåt gjorde små glada utrop!

               
                                                    Johan och Josefin har fått jättefint flyt på buggen!

                                 

                            


 Lite torrträning på nytt, men efter detta fick gänget följa musiken igen. Sin vana trogen petade Ulla upp tempot en smula, och så blev avslutningen verkligen fartfylld! Här blandades inlärda serier med egna varianter. Precis som buggen skall vara! Med fler fler buggturer i bagaget, blir variationerna näst intill oändliga. Just därför buggen blir så kul!

                                                          

 Vad vi gillar allra bäst, är när våra buggäster har kul med sin bugg! En kanske ny kunskap, som man hittar och märker är så där härligt kul! 
 Ibland funderar både Ulla å jag vad vi håller på med då timmarna med förberedelser glider iväg. En stor anledning är då vi ser bilder på glada buggare! Vi sänder ett stort Tack till Alla glada Buggare hos BUGG's! 

                                                                        

 Gruppfoto som vi hade med för påseende, tar vi med även nästa gång. Beställt och betalt foto skickas per post inom kort, till Er som beställt. Ett, förhoppningsvis, trevligt minne från en kul kursomgång!

 Sedan vill vi än en gång påminna om vår extra Repetition och Motion annandag påsk. Sista gången med dans hos BUGG's för i vår! Missa inte detta tillfälle!

                         
                                Till dans på Medis till Larz-Kristerz orkester står kanske på tur!

                                                Fredag 30:e mars kl. 21.00, är tillfället för detta!

                            Vi hoppas att se många BUGG'sare här, och kanske få en dans under kvällen!

                                                                                        På snart återseende hälsar BUGG's / Ulla å Arne

                 Och tillägger något som de flesta redan vet: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Görfina bilder,och kul att så många yngre tycker det är kul med bugg,och att Josefin och susanna har börjat igen.skitkul

2012-03-27 @ 22:22:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0