En tät kväll för Bugg 2!

                                                                            "Torpeden" är på väg!

                
                                                         Det blir nya turer till uppvärmningen varje gång!

 I och med att bugg 2:an startade, slutade vi att repetera "Ramsan" som vi stadigt gjort under Bugg 1:an. Om Ni reflekterat över detta, har ni säkert funderat varför åxå. Anledningen är helt enkelt att det skulle bli svårt att lära in den för nytillkomna Bugg 2:or, inom rimlig tid. Fast att "Ramsan" ligger kvar i minnet hos flera, ser vi under uppvärmningen. Som hel eller delvis, det varierar förstås.
 Å visst gör den sin tjänst! Några buggturer ur minnet att starta upp med, när musiken börjar ljuda. Vi ser gott exempel på detta varje söndag!  

                                  

                                   

 Denna tredje kurskväll på vårens Bugg 2:a tog vi de båda "Handbytena" som repetition. Första kvällens "Handbyte bak killen rygg" stod först på tur. Lite av en kluring denna variant, där det finns några fallgropar. Killens högersteg och den markerade guidningen av tjejens höger framsteg, samt givetvis notera att det handlar om högervarv för henne som avslut. En liten repris av varianten fick det bli! 


                            
                                         Mikael och Josefin i utmärkt position för "Handbyte bak killens rygg".

 Efter träning till musik på ovan variant, fick det bli kort repris på "Handbyte bak tjejens rygg". Här är nog problemen mindre i antal, dock kan det bli mer kännbart för damen! För som vi tjatar om, är det viktigt att inte höja hennes arm förrän hon gjort sitt första varv efter handbytet,  för annars bryter det i hennes axel!
 Nog så viktigt att poängtera, speciellt i början då vi killar kan bli lite ivriga!


           

        

 Så blev det dags att lägga tillsammans dessa båda varianter. Här blev det till att byta från höger till vänster hand för killens del, medan tjejen behåller sin högerhand som aktuell under båda turerna.
 Två verkligt bra turer för killen att lägga på lager! För här kan vi nu byta hand för förning, utan att behöva använda frivarv som handbyte. Dessutom två buggturer som passar bra ihop, bara man kommer ihåg justering i "Dansriktningen" åxå!

                     
                                 Nina och Kristoffer under ett stiligt "Handbyte bak killes rygg"!

 Ett par extra låtars träning på kombinationen fick det bli, för nästa gång siktar vi mot kvällens "Torped" som tillägg i denna miniserie. För "all träning är av godo" som vi säger!   

                            

                           

 Så fick det träning av kvällens variant. Denna kursdels verkliga kluring, i form av "Torpeden". Inte speciellt lång, och heller inte många takter att hålla ordning på. Nej, här är det nog mer tajmingen som skall passas till.
* Låt tjejen göra sitt varv på första takten, medan killen avvaktar och trampar takten på plats! Uppmaning som repeteras återkommande!
* Här kliver killen under "Pärleporten" med högerfoten, med raskt kliv, på andra takten! 
* Vi möts med takt tre å fyra, med axel axel. Killens axel något före!
* Rygg mot rygg, å ett varv till för tjejen!
* Vi rätar upp avig fattning!
 Några minnesord som kanske hjälper, för Er som tränar lite extra hemma under veckan! 
       
                      
Carina och Marcus testar "Handbyte" i förgrunden, medan Nina och Mikael inleder "Torpeden" i bakgrunden!

 Här blir det läge för flera visningar. Rörelsemönstret i sig kommer efterhand, och funkar med lite träning. Då är det klurigare med just tajmingen! Att få till rätt rörelse i rätt takt, det är här som turen har så mycket att ge.
 För då detta fungerar tillsammans har man en verkligt skön buggtur i sitt register!

 Själv uppskattar jag delen med varvet rygg mot rygg, på takt 1 efter "mötet" axel-axel! Då den sitter rätt pirrar det till i hjärttrakten, av skjutsen i rätt takt!  "Kittlar dödsskönt i kistan" som Baloo skulle sagt!   

                            

                            

 Denna buggfigur har åxå ett kul minne från min egen kurstid. Hade själv svårt att hitta rätt rytm och fattade inget av muntliga uppmaningar till högerklivet under armen, i raskt tempo. Nej det här var omöjligt, minns jag tanken var! Naturligtvis var man för feg i klivet!
 I mitt trilskande med stegen tog då dåvarande bugglärarens fru, Ulla-Britt, helt sonika tag i mig och hangripligen föste mig under "Pärleporten"! Här skulle den fumlige eleven väl fatta att ta sitt kliv! Å det gjorde han! Med ett Aha, insåg jag att ett "Kliv" skall tas här, och rytmen var hittad!
 Sedan dess har "Torpeden" varit en av mina favoriter. En skön buggtur, gäller bara att ta klivet å hitta rytmen!        

 Javisst blev det mer träning i att hitta rymen för gänget under Bugg 2:an åxå! Resten av kvällen ägnades åt övning om och om igen. Muntligt och till musik. En buggtur som jag vet av erfarenhet tar sin tid att hitta. Noterbart är dock att några av Er har redan hittat rätt! Bra gjort! Som vi sagt tidigare: Ett duktigt gäng vårens Bugg 2:or!

 Sista minuterna ägnade vi förstås åt Fri dans. Eller bugg ur minnet, som vi åxå säger! Ulla gav Er några snabbare rytmer. Javisst börjar det likna bugg!


                
                                    Mattias och Lisa är två av deltagarna som fått fart på Buggen!

 Lika kul som det var trångt kan vi nog säga som avslutningsord! Å visst var det trångt under kvällen med Bugg 2:an! Riktigt mysigt trångt! Vi siktar väl på repris nästa söndag igen? Eller hur?

                                                                                 Ett stort Tack till Er alla!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!  

 En Torpederad sanning, är ändå en sanning!  Som: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0