3 i rad för 4:an!

 Bugg fyran buggade trilogin komplett!
 
 Bugg 2:an lämnade plats på dansgolvet, för sina vänner i Bugg 4:an.
 
  När det är dags för våra Bugg 4:or, har höstmörkret krupit in på knutarna. Lite skillnad från uppstarten av höstomgången i septembers början. Då satt gänget ute och väntade in sin kursdel. Men väl inne i lokalen är stämningen lika hög som då, för här är det bugg på gång. Nu som då.
 
 Bugg 4:ans gäng värmer upp, här med Lars och Linda i förgrunden.
 
 Som första punkt i programmet tog vi "Kramturen" i repris. Flera av deltagarna i Bugg 4:an hör till det "gamla" gardet, och har buggat de flesta av våra buggfigurer ett antal gånger. Fast denna omgång är ett lika stort gäng helt nya på denna nivå i buggen, så därför kör vi noggrant igenom alla varianterna.
 Kramturens markering och följande vänstervarv att börja med. "Anknäbb" och handbyte och därefter in i första kramen. Två varv för tjejen och midjetag för båda, och andra kramen är tagen. Sedan gäller det bara att krångla sig ur fattningen med sänkning av killens vänsterhand, och buggsväng för tjejen och killens snabba högervändning. Höger buggsväng för tjejen och "Kramturen" är klar!
 
Lena och Stellan är inne i andra kramen.
 
                                  
 
                                  
 
  Både "Borren" och "Bommen" tog därefter upp till repetition. Två nya buggturer vi satt samman till den första delen av den kommande trilogin. Denna första tur, "Borren", har den egenheten att uppstarten sker på killens vänstra sida. Lite ovanligt, och gör att man får tänka till lite grann.                                 
 
 Annica bjuds på bugg av Marcus.
 
 Sedan fick sig även "Bommen" en omvisning. lite speciell med tjejens arm som en bom, som skjuts åt sidan, vilket ger henne sitt höger-frivarv. Nu blev uppmaningen att kombinera dessa båda buggturer. En lite längre serie, som vi fick tänka till en smula för att få till. Träning på detta fram tills att kaffet fick sin chans.  
 
                                       
 
                                       
 
                                       
 
 Efter kaffet blev det äntligen dags för den sista delen, så den nya serien blev komplett. Något spännande namn har denna tredje buggfigur inte fått till dags dato, utan "Vänsterlåset" får väl duga så länge.
 Även här går tjejen vänster om killen,men in i ett lås. Därav namnet. Figuren tränar vi in och detsamma till musik. 
 När gänget skall lägga samman alla tre buggturerna, får vi tänka till ordentligt. Flera snarlika fattningar och snabba handbyten. Men visst är det kul att få klura till det för Er "gamlingar" åxå ibland!
 
 
 Stellan demonstrerar "Bommen" med Maria.
Hon gör högersteget innan skjutsen kommer, snyggt!
 
                                  
 
 En hel del att träna under sista minuterna för Bugg 4:an, även denna gång. Fast kul att kunna lägga till någon ny variant så där emellanåt. Fortsatta äventyr i buggen nästa söndag för hela gänget!
 
På återseende hälsar BUGG's/ Ulla å Arne 
 
 Å Bommar givetvis inte att Borra in vårt devis ännu djupare: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0