Avslut med beröm godkänt för Bugg 2!

Finalkväll för Bugg 2:an.
 
 Stefan och Carin värmer upp inför Finalkvällen.
 
 Vi väntade inte onödigtvis utan lät musiken starta upp punktligt klockan 16.30. Gänget har kommit väl in i rutinerna vid det här laget, och behöver inte någon större uppmaning för att ta dansgolvet i besittning. Som vanligt bjöd Ulla på några sköna bugglåtar att starta upp med. Takfasta och med lagom tempo är vad som vi försöker bjuda vårt dansgäng på som inledning. Varsågoda!
 
                                    
 
                                    
 
 Några senkomna anlände under de första bugg-bytena, och snart var vi så gott som fulltaliga. Fökylningstider på gång, så några frånvarande kunde vi konstatera. Vi hoppas Ni är på hugget redan till helgen, för då stundar det dans i byn! På Medis förstås, men framför allt på Syltoppen igen!
 
 Träningdags för hela gänget, och här med Malin och John. 
 
 Som första buggtur till repris, tog vi upp förra gångens specialstudie av "Katapulten" på nytt. "Katapulten" i högervariant ingår redan i Bugg 1:an. Fast då några av deltagarna hoppat med på Bugg 2:an, fanns goda skäl att ta figuren på nytt. Inte bara som utmärkt buggtur att göra handbyte med, utan även som en skön variant under uppvärmning och som "mellantur". "Katapulten" ska finnas med i lagret, helt klart! 
 
                                   
 
 Lite att gå händelserna iförväg kanhända, men vi tog och provade på "Katapult" med vänsterfattning som en lite bonusfigur. Stora likheter i utförandet, men vi väljer att föra vår dam i "Buggsväng vänster" ett varv innan vi killar kliver in i hennes högerarm, på välkänt manér. Musik och träning på detta, och uppmaning att blanda båda varianterna. Snällt och lydigt dansar gänget enligt detta övningsexempel.
 
 "-HEJ", ser vi tydligt att Martin säger till Mia!
 
 Förra söndagen provade vi på en variation av "Karusellen" där vi lade till ett "Fullt ut". Sedvanlig ingång och utrullning med dubbla handfattningen bibehållen. Det karatäriska "Hej-andet" före tjejens passage bakom killens rygg, har åxå givit buggturen dess mer använda namn, "Hej-turen"! 
 
 
 Som ett litet extra komplement till träning av "Hej-turen" fick gänget i uppdrag att komma på de två tidigare varianterna på "Karusellen". Båda utförda under Bugg 1:ans första del. Så nu blev det "karuseller" över hela golvet!
 
                                    
 
 Kaffepausen som följde på detta innehöll en stor, i ordets dubbla mening, överaskning, för Ulla och mej! Överaskningens art ber vi att få återkomma till, men ett Stort Tack passar vi på att säga till Er Alla!
 
 Andreas och Carin under träning av "Katapulten"
 
                                    
 Att både Åmål- och Säfflebor gillar bugg, vet vi.
Nu vet vi att även Hagforsbor åxå gärna dansar bugg!
 
 Lite fri dans startar vi upp med efter kaffepausen.
 
 Stefan och Ragnhild tränar flitigt på kvällens bugguppgifter.
 
 Även denna finalkväll hade en egen buggfigur som skulle tränas in. Ja, faktiskt två stycken, eftersom "Pilbågen" finns i två varianter hos BUGG's. I den första varianten ger killen armbågen åt sin tjej redan i första steget, och båda trampar baksteg på tredje takten, varpå killen ger henne vänster frivarv på "fyr"!  Killen vänstervarvar åxå och fångar upp sin dam med vänster hand. Musik och träning!
 
                                    
 Variant nummer 2 av "Pilbågen" blir lite längre, eftersom killen här startar med ett midjetag på sin tjej, med högerarmen. Tjejen hakar på sitt handtag på killens högra överarm, och båda använder sina fria händer för handstöten. Under nästa baksteg kopplar killen ur sitt midjetag och förbereder sin avfyrning av pilbågen på takt fyra igen. Samma varv och handkoppling som förra varianten. Ser ut att fungera bra!  
 
Martin och Ragnhild i takt tre, av pilbågens avslutning. Perfekt handfattning, kraftfull men behaglig!
 
Veijo ger van guidning i "Pilbågens" handhavande till Anki 

Lars-Inge och Anna under söndagens Bugg 2:a.

                                    
 
Göran och Vanja tar vara på sista minuterna av finalkvällen.
 
  Några nya buggturer fick sig gänget att träna på under de sista minuternas bugg. Full fart på golvet, och som jag nämnde för Er alla:
 -"Vilken förändring sedan vi startade upp våra kurser i september!"
 Det har varit en jättekul att få följa med i Er resa mot bugg! Ett stort lycka till med Din bugg i fortsättningen!
 
  Några minuters fri dans avslutar även denna finalkväll för gänget i Bugg 2:an!
 
 Samtidig hoppas vi att Ni har gillat att dansa med BUGG's, och längtar lika mycket som vi att få bugga vidare i januari månad efter jul och nyårsledigheten! Att Ni alla är stort Välkomna, det tror jag att Ni vet!
 
 Stort Tack för en Jättetrevlig kursomgång, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!!
 
Samt påminner även om nästa söndags gemensamma Repetition och Motion!
På Syltoppen söndag 25 nov, kl.17.00!     Du kommer väl!
 
Å missar förstås inte tillfället att nämna: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0