En blandad kavalkad!

 En repetitionskväll med hela gänget!
 
 Anki och Tommy passade på att träna lite extra under repetitionskvällen.
 
 Det blev riktigt mycket med folk på vår sista danskväll för i år. Den fösta delen hade vi tänkt att ägna åt lite repetition av utvalda buggturer. Vi kunde strax konstatera att golvet blev tämligen fyllt med dansare, så första uppmaningen blev detta med "Korta armar" och "Korta steg". En viktig övning i sig, att inte göra sin bugg onödigt yvig. Som regel är det ju andra dansare vi skall samsas med på dansgolven åxå. Sedan blir det ju betydligt enklare att hinna med sina rörelser om färdvägen blir kortare! Musik på detta, Varsågoda!
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
 Givetvis fick huvuddelen av kvällens buggturer kretsa kring Bugg 2:ans utbud. Så vi startade upp med "Handbyte bakom killens rygg", en buggtur som innehåller en hel del matnyttigt. Sammarbete inte minst, killens guidning och avslutningsvis den användbara, "Avig handfattning". 
  
 
 Detta kombinerade vi med vår "Midjetaget" som är en mycket bra kombinationsfigur. Passar in i många sammanhang. Vi provade några varianter, och lade även till den kluriga "Torpeden". Buggtur som rynkat mången panna. Lite buggande av buggserier fick gänget prova på, dessa tre gick att kombinera ihop på några sätt.
 
 Martin och Ida under koncentrerad övning.
 
 Det går väl inte att undvika "Handbyte bak Tjejens rygg" då vi nyss gjort killens dito! Inte bara för jämnställdhetens skull, utan här hade killen ett utmärkt sätt att byta sin hand att föra med. Visst går det att ge tjejen ett frivarv, och använda detta till handbyte. Fast nog är det väl stiligare att fixa detta med en buggtur! Muntlig genomgång och musikalisk övning.
 
                                    
 
 Veijo och Anki, trevlig förening av Bugg 2:an och Bugg 4:an.
 
 Javisst är en av anledningarna till en sådan här gemensan kursdel, just att kunna sammanföra de båda buggängen. Risken blir ju att vi inte mer än möts i dörren, mellan de båda kursdelarna. Därför är det extra trevligt att kunna sammanföra Er och knyta banden. Å visst såg Ni ut att trivas gott tillsammans!
 
                                    
 
 Lars-Inge och Victoria i fartig bugg.
 
 När man dansat några år, blir det många minnen som dyker upp emellanåt. De allra flesta är trevliga minnen, och många blir trevliga minnen, då tiden fått gå. Vissa episoder ville man nog helst ha varit utan när de hände, men självklart blir de till kul anektoter så här i backspegeln. En sådan här bonus-kväll ska vara lättsam, så kanske passade det att plocka fram några av de här speciella händelserna från tidigare år. 
 
                                   
 
 En fartfylld bild från söndagens repetitionskväll.
 
 
                                    
 
 En liten nyhet fick det bli för våra vänner i Bugg 2:an, när vi tog upp "Låskolven". En egen variant hos oss i BUGG's, som är kul att presentera för Er. Några av bugg 4:orna har provat på denna under våren, men för många av Er andra var den ny. Alla buggturer som tränas för första gången, ställer till lite oreda.  
 
 Stellan och Katariina under träningen, ser ut som starten på "Låskolven", tror jag.
 
 Gemensam genomgång, med musikalisk träning som följd. Inte lätt med nya varianter, så en visning till fick det bli. Gänget tränar koncentrerat, flera moment som skall monteras samman. Mera musik, å bugg till det!
 
 
                                    
 
 En sådan här komprimerad kväll, kan vi inte ägna för lång tid åt varje buggfigur. Men lugn, de dyker upp under våra fortsatta kurser. Om nu någon skulle känna att figuren inte satt sig helt fast i minnet.
 
Claes och Monika till vänster, å minnsan tror jag inte att Ote och Björn-Ove testar "Låskolven", strax där bakom. 
 
                                    
 
 
 Sista varianten till repetition blev faktiskt två! För hos oss har vi två varianter av "Pilbågen". Först den lite enklare , där vi bjuder killens armbåge på momangen. Lite torrträning som inledning, sedan släppte vi gänget löst till musik igen.
 
Martin och Linda 
 
                                      
 
 Den andra varianten av "Pilbågen" tog vi som avslutning upp för repris. Här tar killen ett midjetag, och lägger till en handstöt. Ja, en å en, nu har varianten blivit populär med både två å tre handstötar, tänk vad man kan skoja till det... 
 
Göran och Gerd. 
 
 Katariina och Lars-Inge
 
 Lars-Inge och Mia i glad bugg.
 
 Tommy och Kate hör till "gamla" gardet och gillar buggen skarpt!
 
 Margareta och Stellan testar på "Pilbåge med variation".
 
Hela gruppen under taktfast marsch! 
 
 En lite kul variant av dansupplägg är den gamla "Jägardansen"! Ofta ämnat som en inledning av danskvällen, för att få gästerna våga äntra dansgolvet. Nu är det knappast något problem här, men visst kan det vara kul att känna till "Jägarn", då den kommer på tapeten igen. De sista tio minuterna fick hela gänget gå på jakt... 
 
 Varannan fox och varannan bugg under jägardansen.
 
 Så kunde vi ta en välförtjänt pause, och ägna kaffe med dopp lite uppmärksamhet. Ja, eller kanske till och med glöggrytan som stod å puttrade. Är det juletider på gång, så är det! Lite mandel å russin, å lite godis till det...
 
 Det stod Motionsdans på tur, men det ber vi att få återkomma med senare under veckan. Så länge, säger vi Tack för en Jättetrevlig repetitionsdel, med många deltagare! Ett utmärkt slut på årets kursande hos BUGG's!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som inför stundande buggkurser på nya året, självklart tillägger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0