En toppen-kväll med Motion!

 Rekordkväll för Motionsdansen!
 
 Ann-Louise och Peter dansade under söndagens Motionsdans.
 
  Final för höstens Kurs och Motion hos BUGG's, borde även vara final för Motionsdansen. Men icke! Den karamellen suger vi på ytterligare en vecka, och siktar på Motions-Final nästa söndag istället. 
 Även om söndagens Motionsdans känns svår att slå, gör vi givetvis ett försök i alla fall. För visst blev det en riktig kalaskväll i söndags! Många valde att stanna kvar från sista kursdelen och många återvände från kvällens första kurs, Bugg 2:an! Att det sedan dök upp flera gäster som hade Motionsdansen som kvällens mål, gjorde tillsammans tillställningen helt lyckad!
 
                                    
 
 Hos BUGG's har ju alltid buggen stått i centrum, men under Motionsdanserna blander vi åxå in en hel del foxtrot. En dansstil som kräver sin träning. I början av danskarriären tvekar man gärna inför foxtrot. Kan inte, vill inte.. Fast efter några träningsdanser hörs detta allt mer sällan, och deltagarna lär sig gilla denna lite "gammalmodiga" dansform.  
 
Anki och Karlsten samt Sofia och Marcus blir frontfigurer i en trevlig Fox-bild från söndags-kvällen.
 
 Hösten upplaga av Motionsdansen har haft en uppåtgående kurva. Besöksantalet har i det stora hela stigit under hela hösten, även om vår verksamhet sker i den lilla sfären. Givetvis är vi mycket glada för detta, Motionsdansen är ju lite av hela verksamhetens mål.  
 Samtidigt ger det en fingervisning om att dans är uppskattat av traktens folk. Detta i tider när dans i övrigt, inte alltid ses som helt inne. 
 
 Karlsten och Anci förmedlar dansglädje!
 
                                   
 
  Hade man fått en glimt av denna kvällen för åtta år sedan, hade säkerligen förvåningen varit stor. En viss skillnad från då Ulla å jag tillsammans med Lena å Vincent satt och varvade kaffe å prat med dans i samma lokal.
 Fast åxå ett bevis att det går att få dans populärt. Att se alla våra härliga dansvänners leenden i danserna, är en stor kontrast mot våra funderingar under våra första arrangemang. Det är, kul med dans!  
 
 En för kvällen extra stelbent "lekledare", bjuder Gerd på en bugg.
 
 Ett traditionellt upplägg även denna kväll. En blandning av fox och bugg fick inleda dansen. Här försöker vi blanda in en hel del nya danslåtar, för årets skivsläpp har varit många. Har sedan låtarna positiva texter och skönt sväng, gillas de av oss. Förhoppningsvis av Er åxå! Trångt på dansgolvet blev det i alla fall.
 
                                    
 
 Så där kring halvtid övergår vi till "Bara Bugg", och nu blir det fart på dansgolvet! Bugg är ju det vi tränat på hela kurstiden i höst. Så visst blir det många buggturer vi måste få träna lite mera på, en viktig del av Motionsdansen bara det. Som åskådare på scenen ser jag glädjande att variationen på Era buggfigurer är rik. De nya figurerna får extra träning, bra det, för det är ju med idogt tränande de sätter sig i minnet. 
 
 Åke och Elisabeth dansade förbi Ulla kamera och fastnade på bild.
 
 Extra trevligt är det när tidigare kursdeltagare kommer upp till oss för att Motionsdansa! Att få tid till allt är inte lätt, och det kan faktiskt finnas annat att göra på söndagskvällarna åxå. Men att då och då göra ett besök på våra Motionsdanser, är ett utmärkt sätt att hålla sin dans levande. Ni är så Välkomna!
 
 Martin och Anna återkommer från sin Bugg 2:a och dansar vidare.
 
                                    
 
 Andreas och Lena
 
 Denna avdelning under kvällen ger inte bara ett utmärkt tillfälle att dansa sig samman med sina kurskamrater. Här blandas de båda kurs-nivåernas deltagare samman, och de nya buggarna får nyttig träning med sina mer erfarna kamrater. Åxå en viktig del av Motionsdansen!
 
 Karlsten och Anna i gott sällskap under dansen.
 
                                     
 
                                     
 Härliga dansbilder blir det varje danskväll.
 
 Annica och Åke samt Monika och Sten "Vänervåg" som gästade oss
 
 Allt efter som tiden går låter vi tempot öka en smula. En av grundmeningarna är ju faktiskt att det ska vara motion åxå. Motion görs bäst med glädje, tror vi. Många motionerar idag med musik på skilda vis, ensamt eller i grupp. Säkert bra på många vis, men kan det bli trevligare än med bugg och med någon att hålla i hand? 
 
 Mattias och Terese väljer åxå att utnyttja tillfället för extra träning.
 
 Några sköna sextitals-låtar får avsluta kvällens Motionsdans hos BUGG's. Härliga buggar i lite forcerat tempo, pressar hjärtat till några extra slag. Sista torra fläcken på tröjan, blir lika blöt som resten.
 Gänget pustar ut och siktar in sig på hemresa med avslutande dusch därefter. Ännu en trevlig kväll på Syltoppen är till ända. Vi kan bara Tacka vårt Trevliga Gäng för ännu en underbar kväll! 
 
Peter och Ann-Louise samt Mattias och Terese i förgrunden.
 
 Final på Motionsdansen tar vi alltså följande söndag, i samband med lite repetition som inledning. Vi hoppas förstås att så många som möjligt kan komma denna sista kväll för i år, och ta en dans med gänget. Har Ni sedan några danssugna vänner, är givetvis de åxå välkomna denna kväll! 
 Till Motionsdansen tänker vi att gå händelserna i förväg lite grann, och botanisera bland dansant jul-musik. Både dansband och flera rockband har gett ut en hel del trevliga Jul-låtar, som vi blandar in i söndagens Motionsdans.
 Så ett stort Välkommen säger vi till Alla nästa söndag med BUGG's Repetition och Motion! 
 
Stort Tack för trevlig kväll, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som givetvis, för att övertyga tvehågsna, tillägger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0