Med gårdagen i benen för Bugg 2.

 Lite Buggsväng och Katapult för Bugg 2:an.
 
 Som vanligt är det glada miner hos våra Bugg 2:or.
 
 Inga svårflörtade dansare hos oss i söndags heller. Punktligt klockan halv fem står gänget redo på golvet för den inledande varmkörningen. Ulla kör igång musiken, och sedan är det full gång på buggen. Några parbyten så att alla hinner få sig några buggar i benen innan kursen sätter igång. En traditionell start, som blivit vana för våra deltagera vid det här laget. 
 
 Här har grabbarna båda varianterna av handfattning på gång!
 
 Först och främst tog vi ett återsnack kring detta med "Buggsväng". Den vänstra varianten med höger/höger-fattning har vi tränat sedan Bugg 1:ans kursdel och den sitter nu. Markering med höjning av handen, då tjejen är på väg fram med högerfoten, så fungerar vänstersvängen fint. Givetvis är takten viktig att hålla under utförandet!
 Helt i kronologisk ordning, fick vänster/höger-fattning bli nästa moment till träning. Här är det mest att killen ska få upp sin känsla för att föra i buggen med vänsterhanden, vi tränar in. Rätt i takten och tydlig markering i rätt läge. Musik och träning på detta.
 
                                    
 
 Här har Mattias ett "Handbyte bak tjejens rygg" på gång.
 
 Sedan är det ju detta med Buggsväng i högervarv, som kan ställa till det en smula. Här känns det än viktigare att man dansar rätt i takten. Båda två. Är man inte synkroniserade här, får man inte till den rätta känslan i figuren. Hur enkel den än kan tyckas. Här tjatar jag lite, men känns figuren inte helt rätt, tänk på takten.
 
 
Ragnhild och Tommy i aktion. 
 
 Även här skulle killen kunna använda båda händerna, höger- som vänsterhand, till att föra sin dam genom "Buggsväng i högervarv". För båda alternativen gäller givetvis att tjejen skall få kliva fram på högerfoten, innan killen "stoppar" henne och guidar runt i högervarv. 
 Som om inte detta var nog, upprepade vi vikten av att tjejen skulle göra sin "Buggsväng höger" i högervarv kring killen åxå, för att figuren skulle se bra ut. Här gäller det att tjejen trampar på en smula, och vågar svänga runt i sitt högervarv.
 
 Göran och Mia är inne i en "Katapult".
 
 Så att säga "bara en buggsväng" är nog att förenkla det hela. För visst ligger en del i vårt uttryck:
"-Med en buggsväng och ett leende, kommer man långt!" 
 
                                    
 
 Ett härligt trångt dansgolv är det på Syltoppen under söndagskvällarna!
 
 Visst satt föregående kväll i benen en smula. Men en danskväll hos BUGG's brukar inte gå helt obemärkt förbi heller.
 Så visst passade det utmärkt att "leka" lite bugg som inledning denna kväll. Låta kropp och leder få "lattja" lite bugg, innan några halsbrytande buggturer blir aktuella!
Med nyss tränade buggsvängar i färskt minne, kom båda varianterna av "Katapulten" väl till pass som uppmjukning. Höger/höger-fattning och högervarianten blir aktuell. Killen kliver "offensivt" in i tjejens högerarm, och signalerar handbyte med visad vänsterhand på det. Båda gör sitt baksteg, och killen ger tjejen "frivarv" med vänster/vänster. Sedan har killen valfrihet i ny handfattning, även om höger/höger är vanligast. 
 
                                   
 
 Vänster-varianten av "Katapulten" utförs med koppling av killens vänsterhand och hennes högerhand. Här låter vi dock tjejen göra en buggsväng i vänstervarv, innan killen gör sitt offensiva insteg i hennes högerarm.
(En liten egenhet vi har, men då vi, förhoppningsvis senare, skall testa på "Dubbelbugg"  kommer det till sin förklaring om varianten är invand.)
 Annars är utförandet lika, så det brukar gå riktigt bra efter lite övning. Vi tar repris på "Katapulten" nästa söndag, så kommer bägge varianterna att sitta fint. Sedan är det bara att lattja bugg!
 
 När Sandra och Tommy dansar bugg är det med full inlevelse!
 
 Annars var det "Karusell och fullt ut" som stod på kvällens program. En sedvanlig Karusell som inledning, men nu släppte vi inte vår tjej för frivarv, utan höll båda händerna kvar i stadigt grepp.
"Högern lågt och vänstern högt" blev uppmaningen för killarna, då de lät tjejen snurra fyra takter högervarv ut i lås. Lite klurigt att hitta till att börja med, men med några repetitioner hittade alla rätt.
 Här dök vårt hurtiga "Hej" upp, som åxå gett turen sitt mer använda namn, nämnligen "Hej-turen"!
 Killen guidade tjejen bakom ryggen och gav henne det slutgiltiga högervarvet ut i "Avig fattning". Som man kan använda till något mer än bara räta upp, eller.... 
 
                                    
 
                                    
  
 Nu hade gänget mycket att öva på under sista delen av sin buggkurs. För under "blanda å ge" är det tänkt att kvällens buggturer ska komma till användning. Givetvis med blandning av de vi redan kan. Musikalisk uppmuntran, och så buggade gänget för fullt igen!
 
Slutkläm med fri dans för våra Bugg 2:or! 
 
 Ännu en hel-trevlig kurskväll tillsammans med våra deltagare i Bugg 2:an, kan vi som vanligt summera! Vi siktar  på detsamma nästa söndag, då vi dessutom dansar final på våra Buggkurser! Tänk vad tiden gått fort!
 
Stort Tack för trevlig kväll, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Som med nu uppmjukade ben å leder säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0